Ludovic Orban anunţă că restaurantele, cinematografele şi teatrele se vor deschide la 1 septembrie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, joi, în cadrul unei şedinţe de Guvern, că teatrele, cinematografele şi restaurantele îşi pot relua activitatea începând cu 1 septembrie.

”Vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităţilor culturale în spaţii închise de la data de 1 septembrie. E vorba despre spectacole, teatru, concerte, cinematografe”, a afirmat premierul Orban.

Totodată, primul-ministru a precizat că şi restaurantele urmează să îşi reia activitatea începând cu luna septembrie.

”Va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activităţii pentru restaurante în spaţii închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor şi pensiunilor. Hotărârea CNSU va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie, astfel încât să se poată emite ordinele comune privind regulile. În cazul activităţilor culturale va trebui emis un ordin comun care trebuie pus în dezbatere publică de mâine. În privinţa activităţilor de servire a mesei în spaţii închise va trebui un ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei şi preşedintele ANSVSA. Va trebui să asigurăm nişte reguli care să reducă la maximum posibil riscul de răsrândire a virusului odată cu reluarea acestor activităţi şi sunt convins că reglementările vor fi clare, astfel încât să poată să fie respectate. Fac un apel la responsabilitatea tuturor instituţiilor, agenţilor economici să fie parteneri cu noi în asigurarea respectării regulilor, astfel  încât să nu existe o creştere a numărului de infectări”, a adăugat Ludovic Orban.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite