Ludovic Orban anunţă că ia în calcul demilitarizarea Institutului Cantacuzino

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că ia în calcul demilitarizarea Institutului Cantacuzino, în cazul în care evaluările arată că militarizarea nu a produs efectele aşteptate.

Noul premier al României a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la ministerul Sănătăţii, că trebuie văzut dacă soluţia de a militariza Institutul Cantacuzino a fost una care a produs efecte, scrie Mediafax.

„Trebuie văzut dacă soluţia de a militariza Institutul Cantacuzino a produs efecte sau nu. Dacă nu a produs efecte şi nu se întrevăd efecte pozitive, normal că îl vom demilitariza. Trebuie analizat cu mare atenţie ce resurse financiare sunt necesare pentru a reporni producţia la Institutul Cantacuzino”, a declarat Orban.

La începutul anului trecut, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea OUG nr. 66/2017, care prevedea trecerea Institutului Cantacuzino din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, Institutul a căpătat statutul de unitate militară, fiind condus de către un director general, cadru militar activ, numit de către ministrul apărării naţionale, cu avizul autorităţii de state pentru cercetare-dezvoltare şi conforme reglementărilor interene ale Ministerului Apărării Naţionale. 

Pe 24 iulie 2019, Ministerul Apărării Naţionale anunţa că Institutul Cantacuzino a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate pentru producerea vaccinului gripal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite