Locuri de muncă pentru români în Norvegia. Dansatoarele şi medicii pot obţine salarii de 7.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă pentru români în Norvegia. Dansatoarele şi medicii pot obţine salarii de mii de euro FOTO Adevărul
Locuri de muncă pentru români în Norvegia. Dansatoarele şi medicii pot obţine salarii de mii de euro FOTO Adevărul

Locuri de muncă pentru români în Norvegia. Dansatoarele, medicii şi şoferii de tir sunt la mare căutare în Norvegia, unde salariile pot ajunge chiar şi la 6.000 - 7.000 de euro pe lună.

Potrivit site-ului de recrutări Tjobs.ro, şoferii de tir pot obţine între 2.100 şi 2.500 de euro pe lună, în timp ce instalatorii pot avea salarii care să varieze între 3.200 şi 5.000 de euro, în timp ce dansatoarele profesioniste se pot angaja pe salarii de 6.500 de euro.  Medicii, în schimb, sunt extrem de căutaţi. Ei pot obţine salarii de 6.000 - 7.000 de euro, în funcţie de specializarea pe care o au. 

În total, pe site-ul Tjobs.ro sunt disponibile 47 de locuri de muncă destinate acestora. Mecanicii pot obţine leguri de până la 2.500 de euro, se mai arată pe acelaşi site. 

De asemenea, locuri de muncă sunt dispobile pentru românii care vor să lucreze în Norvegia şi pe site-ul Eures, portalul locurilor de muncă din Uniunea Europeană. Mai precis, conform site-ului, sunt disponibile 6.500 de locuri de muncă, adresate atât persoanelor cu studii superioare cât şi celor cu studii medii. 

Locuri de muncă pentru români în Norvegia. Tendinţele de pe piaţa muncii 

În momentul de faţă, rata şomajului în Norvegia este printre cele mai scăzute din Europa. Mai exact, la nivelul anului 2010, Autoritatea Norvegiană pentru Muncă şi Protecţie Socială a înregistrat o rată a şomajului de 3,2%. 

În anii 2006-2007 Norvegia a înregistrat o creştere economică sporită, însă anul 2008 efectele crizei economice globale s-au făcut resimtiţe inclusiv la ei. 

Structura forţei de muncă în Norvegia variază de la o regiune la alta, astfel că în nordul ţării cei mai mulţi lucrează în sectorul public şi în industria pescuitului în timp ce în partea sudică predomină industria. Locuitorii din Oslo, Bergen şi Tarondheim lucrează în domenii precum finanţe şi construcţii. 

Puteţi găsi oferta locurilor de muncă AICI

Locuri de muncă pentru români în Norvegia. Cum să-ţi pregăteşti CV-ul 

Românii care vor să lucreze în Norvegia trebuie să completeze cu grijă CV-ul pe care îl depun la angajator. De regulă, CV-ul se întinde pe o pagină şi nu conţine fotografia candidatului. 

Apoi, din CV trebuie să reiasă experienţa candidatului şi specializarea acestuia, care trebuie să fie clare şi corecte gramatical. Totodată, CV-ul norvegian conţine cele mai recente cursuri de formare şi ultimele locuri de muncă în partea de sus. Legat de scrisoarea de intenţie, nici ea nu trebuie să depăşească o pagină, şi trebuie să facă referire la postul vizat, arată recrutorii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite