Locuri de muncă pentru români în Germania şi Norvegia. Asistenţii medicali şi bucătarii, la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarii români îşi pot găsi un loc de muncă în Norvegia, în timp ce asistenţii medicali au şansa reală de a profesa în spitalele din Germania. Asta pentru că sunt nu mai puţin de 244 de locuri de muncă pentru români în Germania şi în Norvegia.

Potrivit digi24.ro, în Norvegia se caută bucătari de preparate indiene care să cunoască limba engleză şi să aibă experienţă în domeniu, în timp ce în Germania sunt vacante 30 de posturi de asistenţi medicali, care să aibă însă şi cunoştinţe de limba germană.

„Un bucătar poate câştiga până la 43.000 de euro pe an în timp ce asistenţii medicali pot obţine 2.700 de euro brut lunar”, notează sursa citată.

Locuri de muncă pentru români în Germania: personal calificat şi înalt calificat

Salariile de mii de euro îi determină pe românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă bine plătit să depăşească barierele legate de limba germană pe care, de multe ori, ajung să o înveţe pe cont propriu.

„În Germania se caută personal calificat şi înalt calificat, în special în domeniul medical. Se caută medici de toate specializările, indiferent că sunt medici rezidenţi, specialişti sau primari. La mare căutare sunt şi asistentele medicale. Noi nu ne-am implicat pe recrutare pentru că, din punctul nostru de vedere, şi România se confruntă cu un deficit major în sectorul sanitar”, arată reprezentanţii EURES, portalul european al locurilor de muncă.

Astfel, pe lângă sectorul medical, sunt disponibile locuri în domenii precum IT, hotelier şi gastronomic. Salariile variază şi ele. Dacă un asistent ajunge la 2.100 de euro lunar, un medic stagiar poate obţine 3.500 de euro, iar medicii de familie pot ajunge la salarii de 12.000 de euro.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai căutate limbi străine pe piaţa muncii din România. Combinaţia care asigură succesul unui CV Cele mai căutate limbi străine. Cunoştinţele de limbă engleză la angajare au devenit o necesitate, în special în companiile multinaţionale. La mare căutare în anul 2015 este însă limba germană, cerută de tot mai mulţi angajatori. „Să vorbeşti engleză fluent şi să ştii bine germană şi franceză te scoate din mulţime. Astfel îţi sporesc şansele să fii angajat şi să primeşti un salariu competitiv”, spune George Butunoiu, specialist în recrutare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite