Locuri de muncă pentru români în Anglia în 2016: asistentele medicale şi infirmierele, la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuri de muncă pentru români în Anglia. Şi în 2016, personalul medical este la mare căutare în spitalele din Anglia FOTO Adevărul
Locuri de muncă pentru români în Anglia. Şi în 2016, personalul medical este la mare căutare în spitalele din Anglia FOTO Adevărul

Românii pot obţine locuri de muncă în Anglia şi în anul 2016. Încă din primele zile ale lunii ianuarie, angajatorii din Marea Britanie au anunţat că au nevoie de forţă de muncă din alte state ale Uniunii Europene. Cei mai căutaţi sunt asistenţii medicali, infirmierii şi îngrijitorii de bătrâni, dar există joburi destinate şi celor care au experienţă în domeniul IT sau chiar în recrutare.

200 de posturi de îngrijitor persoane sunt disponibile în Marea Britanie prin intermediul reţelei Eures. Candidaţii, care trebuie să aibă peste 18 ani şi 6 luni experienţă în domeniu, sunt plătiţi cu 7,29 de lire sterline pe oră, însă primesc leafa lunar. Cei interesaţi, al căror program zilnic este de 12 ore, pot aplica până pe 28 ianuarie pentru acest job, dar sunt nevoiţi să aibă asupra lor o sumă necesară până la primul salariu, care să acopere transportul local de la locul cazării până la serviciu, se arată în anunţ.

Locuri de muncă pentru români în Anglia. Posturi disponibile prin Eures

Tot prin reţeaua Eures sunt disponibile 20 de posturi de asistent medical generalist, în Warwickshire, candidaţii selectaţi urmând a fi plătiţi cu 15 lire pe oră. Salariul net pe an începe de la 27.300 de lire, arată firma care se ocupă de recrutări. Concret, asistenţii medicali sunt nevoiţi să cunoască limba engleză la nivel B1, să deţină diplomă de asistent medical, să se înregistreze în colegiul asistenţilor medicali din Marea Britanie şi să fie eligibil să lucreze acolo. Pe lângă salarizare, ei sunt sprijiniţi să îşi găsească o locuinţă, în timp ce costul biletului de avion este decontat de angajator.


Alte 60 de asistente medicale sunt căutate prin reţeaua Eures, termenul limită la care acestea pot candida fiind sfârşitul lunii martie. Cei selectaţi sunt plătiţi cu 15 lire pe oră, potrivit anunţului publicat de firma Avanta Care, care se ocupă cu recrutarea asistentelor. Aceeaşi firmă se ocupă şi de recrutarea a 60 de infirmieri, care vor fi plătiţi cu cel mult 7,52 de lire pe oră. Potrivit anunţului, îngrijitorii trebuie să lucreze 35 de ore pe săptămână, dar au posibilitatea de a face ore suplimentare. Durata contractului este nedeterminată.

Locuri de muncă pentru români în Anglia. Şoferii de tir şi vopsitorii auto, salarii de peste 1.500 de lire

Potrivit site-ului angliamea.ro, în Birmingham se caută vorbitori de limbă engleză care să fie angajaţi ca lucrători comerciali în depozitele Amazon, Tesco, Apc, Sainsburys, Coito - Marea Britanie, printre beneficii numărându-se contractul de muncă pe perioada nedeterminată, angajarea cu forme legale, un salariu minim garantat de 6,7 lire oe oră. Cazarea este asigurată contra cost, respectiv 60 de lire pe săptămână, se mai arată în anunţ.

Şi şoferii de tir sunt la mare căutare. Mai exact, compania Euroforce angajează şoferi categoriile c + E, care să cunoască limba engleză la nivel conversaţional. Jobul implică livrări pe tot teritoriul Marii Britanii, salariile ajungând la 1.700 de lire pe lună, conform angliamea.ro. Şi vopsitorii auto care vor să lucreze în străinătate pot ajunge la salarii de 1.600 de lire pe lună, dacă muncesc cel puţin 90 - 40 de ore pe săptămână. Compania Euroforce People Solutions oferă sprijin în găsirea unui loc de cazare şi se ocupă de candidaţi în momentul în care aceştia ajung în Marea Britanie.

Portalul de locuri de muncă bestjobs.ro, pune şi el la dispoziţie locuri de muncă pentru românii interesaţi să lucreze în străinătate. Astfel, potrivit anunţurilor, în Marea Britanie sunt disponibile, la început de an, locuri de asistenţi medicali, de consilieri vânzări, de bucătari, dar şi de specialişti în IT.

Puteţi accesa lista locurilor de muncă în Marea Britanie AICI.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite