Locuri de muncă disponibile, din toamnă. Domenii şi salariile oferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii sunt optimişti şi anunţă că vor să aducă noi oameni în companii, pe salarii atractive. Specialiştii în recrutare spun că, şi în acest trimestru, cele mai bune oferte vin din domeniile IT şi externalizarea de servicii.

Toamna anului 2016 vine cu o oferă bogată de locuri de muncă anunţate în special de marile companii. Faţă de anii precedenţi, angajatorii anunţă că au planuri mari şi că intenţionează să-şi mărească echipele, fiind dispuşi să plătească salarii mari, în special candidaţilor care lucrează în domeniul IT sau celor din domeniul tehnic.

Experţii în recrutare sunt însă de părere că mare parte din locurile de muncă prezentate la târguri vor rămâne neocupate. Asta pentru că cerinţele sunt foarte specifice, iar între pregătirea candidaţilor şi ceea ce se cere, efectiv, pe piaţă, sunt multe neconcordanţe.

„Este o autoajustare a pieţei muncii. Cei care fac business nu prea au de unde să recruteze. Tinerii, în special, nu sunt foarte bine pregătiţi, ies de pe băncile facultăţilor cu cunoştinţe minime. Doar cei care sunt autodidacţi sau cei care participă la tot felul de programe de pregătire reuşesc să obţină locurile de muncă bine plătite. În general, şcoala e la un nivel destul de scăzut, aici e marea ruptură între piaţa muncii şi ceea ce se oferă“, a declarat, pentru „Adevărul“, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS).

Mână de lucru ieftină în România

Şi Gabriel Chicioreanu, specialist în recrutare, afirmă că spre deosebire de anii trecuţi, când companiile aveau planuri să renunţe la oameni şi nici nu luau în calcul să facă angajări, situaţia este complet diferită. Motivul principal pentru care multinaţionalele, în special, aleg să aducă noi oameni în companii e faptul că mâna de lucru din România a ieftină.

„E o dezvoltare masivă pe piaţa de IT. Şi externalizarea de servicii merge foarte bine. Sunt multinaţionale în România care angajează absolvenţi de facultate şi tineri cu experienţă de 3-5 ani pe piaţa muncii pentru că le convine să angajeze români, sunt mai ieftini. Din punct de vedere tehnic, sunt meserii pentru care într-adevăr e greu să găseşti candidaţi potriviţi, mai ales că au plecat în străinătate mulţi dintre tinerii foarte bine specializaţi“, a declarat, pentru „Adevărul“, Chicioreanu.

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei Naţionale ar trebui să coreleze specialităţile existente în facultăţi cu ceea ce există, efectiv, pe piaţa muncii. Nu doar multinaţionalele au planuri mari pentru această toamnă, ci şi companiile mai mici, locale. „Problema este că sunt puţini care se uită spre ele“, completează Chicioreanu.

La rândul său, Dumitru Costin afirmă că micile companii aveau de unde să recruteze personal. „Au închis fabrici, oamenii s-au reprofilat sau au migrat în străinătate. Avea balta peşte. Acum e o criză de candidaţi bine pregătiţi pe piaţa muncii, de pildă, companiile din zona tehnică foarte specializată nu prea au cum să-i găsească pe specialiştii de care au nevoie“, spune şeful BNS, adăugând că legislaţia ostilă angajatului şi nivelul retribuţiei sunt câteva dintre motivele care au gonit resursa umană din România. „Soluţia care le-a rămas este să fure unul de la altul resursa umană, ceea ce şi fac“, a conchis specialistul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite