Locuri de muncă pentru absolvenţi. Peste 180 de companii participă la Angajatori de Top, ediţia de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la târgul de toamnă Angajatori de Top, la care participă 180 de companii din mai multe domenii.

Evenimentul are loc la Bucureşti în perioada 20 - 21 octombrie şi la Timişoara, în perioada 13 - 14 octombrie. De asemenea, în perioada 30 octombrie - 12 noiembrie se derulează târgul virtual Angajatori de Top. 

Potrivit organizatorilor, în ultimii doi ani, piaţa forţei de muncă este în continuă creştere, procentul angajatorilor care anunţă planuri masive de recrutare a atins pragul de 84%, o creşte cu peste zece procente comparativ cu 2016 conform studiului Piata forţei de muncă în 2017 realizat de portalul de carieră Hipo.ro. 

Intensificare a nevoilor de recrutare

“În această toamnă remarcăm o intensificare a nevoilor de recrutare, atât pentru recrutarea de profesionişti cu experienţa (mid şi senior level), pentru poziţii entry-level, dar şi pentru programele de internship şi trainee pe care companiile le au deschise în următoarea perioadă. Ce observăm specific pentru această toamnă este dificultatea pe care companiile o întampină în a-şi acoperi nevoile de recrutare. Dacă facem o comparaţie cu anii de dinainte de criza economică, observăm că recrutarea este mult mai dificilă acum decât în 2008” a declarat Dragoş Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions, companie care organizează Angajatori de TOP. 

100% dintre companiile prezente la evenimentele anterioare Angajatori de TOP au afirmat că au avansat discuţii cu candidaţii în vedea recrutării şi că au recrutat un număr semnificativ de angajaţi. De asemenea, peste 80% dintre candidaţii care au fost prezenţi la ultimele ediţii au afirmat că au găsit la eveniment cel puţin un job de interes pentru ei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite