Locuitorii din Vişineşti, Dâmboviţa, nu mai au deloc apă potabilă. Inspectoratul de Urgenţă le duce apă cu cisternele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Ciuturile scot din fântână nămol"
"Ciuturile scot din fântână nămol"

Două cisterne transportă azi apă potabilă pentru gospodării din comuna dâmboviţeană Vişineşti, după ce o parte dintre fântânile din zonă au secat din cauza secetei prelungite, transmite corespondentul Mediafax.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a cerut sprijinul Prefecturii Dâmboviţa, iar autorităţile locale au dispus ca pompierii militari şi jandarmii să trimită în comună câte o cisternă cu apă potabilă, urmând a se stabili la faţa locului numărul de transporturi necesare pentru a asigura alimentarea localnicilor.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emilian Rusu, va asigura azi (n.r. - sâmbătă) transport de apă potabilă în comuna Vişineşti. Această acţiune de transport şi distribuire a apei potabile se realizează cu o cisternă de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi o cisternă de la Garnizoana Târgovişte, iar la distribuirea apei către populaţie participă pompierii militari de la Detaşamentul Moreni şi jandarmii dâmboviţeni. Decizia a fost luată după ce sătenii su sesizat autorităţile locale că mai multe gospodarii au rămas fără apă după ce fântânile din zonă au secat în urma secetei prelungite", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, mr. Eduard Telea.
 
La ora transmiterii acestei ştiri, cisternele au ajuns în comuna Vişineşti, iar lucrătorii inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi jandarmii distribuie apa localnicilor, transmite Mediafax.








Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite