Locic şi Căşuneanu, audiaţi de DNA: Procurorii le-au pus sechestru pe avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Locic a fost acuzat de cumpărare de influenţă
Marius Locic a fost acuzat de cumpărare de influenţă

Marius Locic s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Omul de afaceri a spus că a fost citat în legătură cu dosarul în care este cercetat pentru cumpărare de influenţă de la senatorul Cătălin Voicu.

UPDATE 12.10 Costel Căşuneanu s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde procurorii îi vor aduce la cunoştinţă că va fi pus sechestru asigurator pe o parte din averea sa, omul de afaceri declarând că nu îi vine să creadă aşa ceva şi că va da mai multe informaţii la ieşire.

UPDATE 12.00 Omul de afaceri Marius Locic a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au pus sechestru asigurator pe 119.000 de lei, reprezentând practic suma pe care i-a dat-o senatorului Cătălin Voicu atunci când a semnat cu acesta un contract de asistenţă juridică.

Marius Locic a precizat că pentru cei 119.000 de lei daţi lui Voicu a încheiat cu acesta un contract de asistenţă judiciară.

Întrebat dacă a făcut noi declaraţii în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, Marius Locic a spus că nu a dat alte declaraţii. El a mai spus că nu poate spune cu certitudine dacă umărirea penală în această cauză se apropie de final.

Căşuneanu a refuzat să dea mai multe declaraţii despre motivul citării sale la DNA, spunând doar că nu îi vine să creadă că procurorii îi vor pune sechestru pe o parte din avere în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

UPDATE 11.00 Potrivit surselor citate, Marius Locic a fost chemat la DNA pentru a i se comunica decizia de a pune sub sechestru o sumă de aproximativ 30.000 de euro din averea sa. În cazul lui Costel Căşuneanu, procurorii vor institui sechestru asigurator pe o sumă de 200.000 de euro.

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a fost citat de procurori pentru a da noi declaraţii în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, alături de senatorul Cătălin Voicu.

UPDATE 10.55 Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să pună sechestru asigurator pe o parte din averile oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, cercetaţi pentru fapte de corupţie alături de Cătălin Voicu şi Florin Costiniu, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse judiciare.

După ce a fost eliberat din arest, Marius Locic a revenit la DNA pentru audieri. Locic a fost eliberat, după ce Completul de nouă judecători al instanţei supreme i-a admis recursul şi a dispus cercetarea sa în libertate.

Omul de afaceri i-ar fi dat aproximativ 100.000 de lei senatorului Voicu, pentru a îl ajuta cu un dosar pe care îl avea la Poliţia Capitalei, susţin procurorii, în urma anchetei făcute.

Alături de Marius Locic au mai fost eliberaţi judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite