Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Persoanele care sosesc în România din aceste zone intră în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aeroport otopeni FOTO Inquam Photos

Lista ţărilor din „zona galbenă” a fost modificată vineri seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică. Persoanele care sosesc în România din aceste ţări, zone sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Documentul nu precizează de când intră în vigoare noua listă galbenă, dar cel mai probabil va fi vorba de luni, 8 martie 2021.

În alcătuirea listei cu zonele „galbene” s-a ţinuit cont de rata de incidenţă cumulată la 100.000 locuitori, conform datelor publicate de ECDC joi, 4 martie 2021, pentru perioada 15 – 28 februarie 2021. Pe listă figurează 52 de state sau teritorii. Printre ele, sunt multe dintre statele europene, inclusiv Spania, Italia, Franţa, Ungaria, dar şi Marea Britanie, unde sunt comunităţi importante de români. De asemenea, Republica Moldova rămâne în zona galbenă, ca şi Statele Unite. Israelul şi Bulgaria, state vizate în general de turiştii români, sunt şi ele pe listă.

În schimb, Turcia şi Grecia nu figurează pe lista galbenă. Şi Germania, scoasă de pe listă la actualizarea precedentă, rămâne în zona „verde”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite