Lista ţărilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie, considerată în zona galbenă din cauza unei tulpini cu răspândire rapidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
scannere faciale porti biometrice aeroport otopeni Foto Romania Actualitati

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi seară, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Marea Britanie apare pe lista galbenă, deşi potrivit incidenţei s-ar situa în zona verde. Persoanele care vin din zonele galbene trebuie să fie vaccinate sau să prezint test negativ. 23 de ţări sunt pe lista roşie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi seară, clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii măsurlor care se impun persoanelor care sosesc din acestea.

”O singură menţiune vreau să fac Marea Britanie, care pe baza incidenţei s-ar afla în zona verde, este trecută pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinat, din cauza prezenţei cu răspândire rapidă, a declarat Raed Arafat.

Pe lista roşie sunt 23 de state, iar pe lista galbenă 28 de ţări, între care unele dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite