Lista localităţilor din România cu incidenţă ridicată | DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noua listă cu localităţile cu incidenţă ridicată. În acest moment, Capitala are o rată de infectare în scădere.

Restaurantele şi cafenelele pot funcţiona fără restricţie de oră, în noaptea de Crăciun, dar au acces doar persoanele vaccinate, cele trecute prin boală sau cele care prezintă rezultatul negativ al unui test.

Starea de alertă în România a fost prelungită de autorităţi cu încă 30 de zile, în 9 decembrie, când au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare a unor restricţii:

  • eliminarea carantinei pe timpul nopţii pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID
  • permiterea accesului în mall-uri, hoteluri, restaurante sau săli de sport şi celor care fac test rapid sau RT-PCR, nu doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 sau trecute prin boală
  • permiterea accesului tuturor persoanelor în magazinele nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană
  • eliminarea obligativităţii măştii în aer liber, cu excepţia zoneler aglomerate
  • prelungirea programului magazinelor sau localurilor până la ora 22.00, faţă de ora 21.00.

Barurile, cluburile şi discotecile sunt încă închise, iar organizarea de evenimente private, precum nunţi şi botezuri este încă interzisă.

În data de 26 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.333 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care, 316 în Bucureşti.

 La nivelul întregii ţări sunt ocupate 443 paturi ATI COVID-19.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite