Linie telefonică gratuită pentru consilierea şi sprijinirea vârstnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orice persoană în vârstă poate apela gratuit Telefonul vârstnicului FOTO Adevărul
Orice persoană în vârstă poate apela gratuit Telefonul vârstnicului FOTO Adevărul

Orice persoană în vârstă care are nevoie de consiliere, sprijin practic sau emoţional sau care vrea să reclame abuzuri, poate apela gratuit „Telefonul vârstnicului”, la 0800.460.001.

Ideea a pornit de la un studiu derulat recent de GFK pentru Fundaţia Principesa Margareta a României, care a arătat că aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt astăzi afectaţi de singurătate.

„Acelaşi studiu arată că situaţia financiară precară, problemele de sănătate, dependenţă de ceilalţi, sentimentul de inutilitate şi de singurătate, precum şi lipsa interlocutorilor, sunt cele cinci probleme principale cu care se confruntă vârstnicii din România. Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic şi emoţional”, arată Mediafax.

Iniţiatorii proiectului precizează că la numărul de telefon 0800.460.001, persoanele vârstnice primesc sfaturi şi sunt îndrumate de operatorii specializaţi în asistenţă socială. Numărul poate fi apelat de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite