Liderul opoziţiei, Ludovic Orban, demontează manipulările cu privire la Referendumul pentru Căsătorie şi cere prezenţă masivă la vot

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban invită românii să iasă în număr cât mai mare să voteze la Referendum şi demontează principalele manipulări împotriva iniţiativei celor trei milioane de români: „Nu e anti-european, nu e pro-Rusia, nu restrânge niciun drept, e democratic”

"Este referendumul care a fost iniţiat de 3 milioane de cetăţeni români în baza prevederilor constituţionale care permit cetăţenilor să ceară revizuirea Constituţiei. Şi au fost 3 milioane de români care au semnat această iniţiativă.”

A doua teză, că ar fi o iniţiativă anti-UE, este o mare bazaconie, pentru că în UE există la ora actuală 14 sau 15 ţări în care nu este permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex şi care definesc, fie în Constituţie, fie în legislaţie, definiţia căsătoriei ca fiind legătura între un bărbat şi o femeie. Deci nu este ceva antieuropean, este o chestiune în care cetăţenii fiecărui stat decid cum vor să definească căsătoria.”

Mai e o teză, aceea că cei care votează în favoarea familiei, ar face un serviciu Rusiei, sau că ar înclina România spre Rusia. Şi asta este o minciună gogonată, fără nicio legătură cu realitatea.”

Acest referendum nu duce la restrângerea vreunui drept, ci duce la o definiţie ca rezultat, în Constituţie, o definiţie a Căsătoriei. Efectul concret al acestei modificări este acela că dacă, în viitor, va exista o altă tentativă de a defini altfel căsătoria, va fi necesar un nou referendum pentru revizuirea Constituţiei"

(link aici către declaraţiile lui Ludovic Orban)

Păi şi atunci cum rămâne cu toate fake news-urile lansate chiar săptămâna trecută inclusiv de senatorul Vlad Alexandrescu de la USR, partidul aliat PNL-ului condus de dl Ludovid Orban, în opoziţie? Senator care a zis chiar aşa – că Referendumul ar fi un referendum politic („al lui Dragnea”); că ar fi pro-Rusia; că ar restrânge drepturi; şi că ar fi anti-european? Şi cum rămâne cu toate celelalte platforme media care au vehiculat, iar şi iar şi iar, aceleaşi petarde şi fakenews-uri obosite, aduse de multe ori în discuţie chiar de politicieni USR sau PNL?

Cum rămâne cu toţi intelectualii publici, cu toţi politicienii, cu toate ONG-urile şi cu toată mass-media „liberală” care au asociat toate aceste fake news-uri cu marea temă, cu petarda supremă a antepronunţării asupra fraudării ipotetice a votului din acest weekend? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite