Libertatea: Medicul suspendat de Sanador după moartea unui copil de 2 ani nu îşi face gărzile la Spitalul Fundeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul de terapie intensivă Carmen Savu, medic în cadrul Spitalului Fundeni, nu s-a prezentat la ultimele gărzi, fiind înlocuită de rezidenţi, potrivit cotidianului Libertatea.

„Din 3 gărzi la Institutul Clinic Fundeni, medicul de terapie intensivă Carmen Savu nu s-a prezentat la niciuna! Este vorba despre 3 din ultimele 4 gărzi ale medicului: 22 iulie, 28 iulie şi 8 septembrie, pentru că în august a fost în concediu.  În locul doctorului au rămas, de gardă, rezidenţi de an II sau III. Care nu au voie să facă manevre fără coordonarea medicului de gardă”, scrie Libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, acesta este exemplu unui fenomen mai larg în sistemul medical românesc, unde unii dintre doctorii cu vechime nu-şi fac gărzile pentru care sunt plătiţi şi pun în locul lor, la mica înţelegere, rezidenţi, care nu au însă nici dreptul şi nici abilitatea medicală de a face manevrele necesare, mai ales când e vorba de Terapie Intensivă!

Carmen Savu lucrează la Centrul naţional de referinţă pentru Uronefrologie şi Transplant Renal.  Toate cazurile urgente apărute la pacienţii internaţi în cele 5 secţii pe care le are în grijă, precum şi toţi cei care au suferit intervenţii chirurgicale, se află sub îngrijirea celor 9 medici de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă II (22 paturi). La Urologie Fundeni, ajung practic cele mai grave cazuri, pacienţi cu cancer la rinichi sau la vezica urinară, reconstrucţii de vezică urinară. Tot aici se efectuează transplanturile renale coordonate de doctor academician Ioanel Sinescu.

„Medic şi în mediul privat, la Sanador, Carmen Savu este unul dintre doctorii suspendaţi în luna martie după moartea unui copil de 2 ani, în octombrie 2018. Aceasta a fost medicul ATI de gardă în cazul micuţului mort după o operaţie de coborâre a unui testicul, caz ce a stârnit nenumărate reacţii la începutul anului”, amintesc cei de la Libertatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite