Legea vaccinării, încă o modificare: persoanele care dovedesc imunitate la un anumit virus să nu mai fie vaccinate

Legea vaccinării, încă o modificare: persoanele care dovedesc imunitate la un anumit virus să nu mai fie vaccinate

FOTO Adevărul

Persoanele care dovedesc imunitate la un anumit virus ar putea să nu mai fie vaccinate. Prevederea apare în proiectul legii vaccinării, fiind avizată pozitiv de Comisia juridică din Senat.

„Mă uităm la articolul 24, unde sunt excepţiile în ceea ce priveşte vaccinarea minorilor, şi avem două situaţii: în momentul în care părintele îşi asumă calendarul de recuperare sau în momentul în care există o adeverinţă medicală a contraindicatiilor definitive pentru anumite vaccinări. Aş propune să introducem şi un punct c: atunci când se poate face dovadă că persoană sau copilul respectiv sunt imuni la virusul respectiv. Se poate face un test imunologic dintr-o picătură de sânge. Dacă are o imunitate dezvoltată, de exemplu la ROR, chiar dacă nu a fost dezvoltată, a captat virusul şi a trecut peste această etapă, organismul lui este imun. Dacă dovedeşte că este imun la virusul respectiv să nu mai trebuiască să fie vaccinat, pentru că oricum vaccinul nu mai produce niciun efect benefic pentru el”, a explicat Eduard Dirca, senator USR, conform Agerpres. 
 
Amendamentul formulat de senatorul USR a trecut cu majoritate de voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările