Legea pensiilor pe înţelesul tuturor, împreună cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cele 272 de pagini puteţi găsi principalele modificări aduse la Legea Pensiilor
În cele 272 de pagini puteţi găsi principalele modificări aduse la Legea Pensiilor

Ziarul „Adevărul", în parteneriat cu Monitorul Oficial, pune la dispoziţia cititorilor săi, începând de luni, 3 octombrie, volumul „Legea pensiilor pe înţelesul tuturor". În cele 272 de pagini ale volumului puteţi găsi principalele modificări pe care le aduce actul normativ, explicate într-un limbaj simplu şi accesibil oricui.

Printre altele, veţi afla cum sunt penalizate pensionările anticipate, cum scad veniturile celor care se retrag din activitate înainte de împlinirea vârstei standard, de 65 de ani. Noua lege creşte penalizările aplicate pentru pensionările înainte de împlinirea vârstei standard. Până anul acesta, dacă te pensionai cu cinci ani înainte de a împlini vârsta din lege, o persoană pierdea cam 30% din valoarea normală a pensiei. De la 1 ianuarie, procentul a urcat până la 45% din valoarea cuvenită la împlinirea a 65 de ani. Pentru a se putea pensiona la 60 de ani, cu cinci ani înainte de termen, persoana va trebui să aibă un stagiu complet de 35 de ani, plus încă 10 ani de muncă.

În volum găsiţi tabelele cu data la care vă puteţi pensiona, în funcţie de luna şi anul naşterii. Reamintim că vârsta de pensionare creşte treptat, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, până la uniformizarea acesteia la 65 de ani, în 2030 (anul de la care toate femeile se vor pensiona la 65 de ani). Volumul costă 9,99 lei şi poate fi achiziţionat numai împreună cu ziarul „Adevărul" de la toate punctele de difuzare a presei, de la magazinele din reţeaua Mic.ro sau poate fi cumpărat online de pe www.adevarulshop.ro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite