Lecţie de maturitate de la o fetiţă de 12 ani: a cerut să fie internată într-un spital COVID pentru a nu-şi infecta mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de12 ani din Oradea, crescută doar de mama sa, i-a impresionat pe medici cu comportamentul său extrem de raţional. Infectată cu Covid-19, fetiţa a insistat să fie internată şi tratată în spital pentru a nu-şi infecta mama, grav bolnavă.

Fetiţa s-a infectat de la o prietenă care era asimptomatică şi a insistat să se interneze, deşi mama sa voia să stea acasă. Cele două sunt nedespărţite de la naştere, pentru că mama îşi creşte singură fiica în urma unei tragedii în familie, scrie Bihoreanul.ro.

Toţi medicii şi asistenţii din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea au fost impresionaţi de micuţa Ariana şi comportamentul său ireproşabil: fetiţa a înţeles pericolul de a-şi infecta mama şi a insistat pentru internare.

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică. Ea a fost operată pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, iar tratamentul său continuă şi acum la Oradea.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul (….) Când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital. Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a declarat mama fetiţei pentru Bihoreanul.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite