La ce vârstă se mută tinerii români de la părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

28 de ani. Aceasta este vârsta la care tinerii români se mută de la părinţi, cu aproape doi ani mai târziu decât restul europenilor, care fac acest pas, în medie, la 26 de ani.

Potrivit Eurostat, suedezii sunt cei care părăsesc cel mai repede casa părintească, la 19,7 ani. De asemenea, tinerii din Danemarca pleacă din casa părintească la 21,1 ani, cei din Finlanda la 21,9 ani şi cei din Luxemburg, la 23,1 ani. 

Românii preferă să plece de acasa la 29 de ani, arată aceleaşi cifre, dar sunt alţi europeni care o iau pe cont propriu chiar şi mai târziu. 

De pildă, tinerii care stau cel mai mult cu părinţii sunt cei din Croaţia, care pleaca de acasă la 31,4 ani. Cei din Malta, Slovacia, Italia, Grecia şi Spania, pleacă şi ei la o vârstă care depăşeşte 30 de ani. 

Distribuţia pe sexe a tinerilor care părăsesc casa părintească arată că la nivelul statelor UE femeile pleacă mai devreme de la părinţi decât bărbaţii: o femeie se mută de la părinţi la 25,1 ani, iar un bărbat părăseşte casa părintească la 27,2 ani.

În ceea ce priveşte România, un bărbat se mută de la părinţi la vârsta de 30 de ani, în timp ce o femeie pleacă de acasă la 25,6 ani. Aceasta este de altfel cea mai mare diferenţă din UE în ceea ce priveşte vârsta medie la care se mută femeile faţă bărbaţi de la părinţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite