La muncă, „dragi români“!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ce să tot votăm atâta, noi ce mâncăm, cu ce trăim, cum ne trimitem copiii la şcoală, că şi la şcoală ne cer bani cu duiumul? Nouă nu ne dă nimeni nimic! Doar minciuni! Minciunile nu ţin de foame! Ce facem? Simplu, la muncă! Ne întoarcem cu toţii la muncă, „dragi români”, cum îi place lui Vodă să ni se adreseze, când binevoieşte să deschidă gura! La muncă, români din ţară şi din străinătate!

Asistăm la o comedie grotească în care poporul se roagă de Vodă care mai vrea încă un cincinal la căruţa României, să iasă şi el din hainele trufiei şi aroganţei fără de egal, să spună oamenilor ce a făcut, ce are de gând să facă pentru ei şi ţară şi de ce este el mai bun decât Vasilica, contracandidata, pentru a ocupa fotoliul de la Cotroceni! Înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, Vodă era rugat de contracandidaţi să dezbată între ei, iar cetăţenii să aleagă pe cine cred de cuviinţă. Chestiune firească, dar neacceptată. Acum, pentru turul doi, când Marele „Mut” şi-a crescut nivelul de trufie şi aroganţă, s-a ajuns la situaţia nemaiîntâlnită ca oamenii cu drept de vot să-l roage pe candidat să le vorbească. Mai mult, o parte dintre cetăţeni au ajuns să se şi justifice de ce îl votează pentru încă cinci ani de dregătorie!!!

Parcă s-a întors lumea cu fundul în sus, în loc să se milogească Vodă de electorat, să facă totul pentru a-l convinge, se roagă electoratul de Măria sa să-i acorde atenţie, asigurându-l în acelaşi timp de voturile sale! În România, se pare că democraţia originală creată de Ilici cel roşu, este continuată chiar de cel care se laudă, se bate cu cărămida în piept că a distrus comunismul şi PSD-ul, în doar cinci ani, că a făcut ce n-au reuşit alţii în 30 de ani!!! Ceea ce este complet fals! Ca să-şi justifice prezenţa de până acum în fruntea ţării, Vodă cel mut a deschis gura şi a grăit o minciună, doar ca să-l mai voteze oamenii o tură! Dar iată că aceluiaşi mare şef care vrea să intre în istorie cu „performanţele” sale prezidenţiale, îi e frică de o Vasilică pesedistă, pe care a ajutat-o de mică să devină ceea ce este acum! Apropo, şi ei îi place să se adreseze cetăţenilor, duios, cu fraza „Dragi români!” O fi formula câştigătoare sau adresarea mieroasă/ademenitoare/înşelătoare pentru oameni?

În timp ce marii politicieni şi ortacii lor fanatici se bat pe ciolanul puterii din România, cetăţenii de rând încep să fie din ce în ce mai dezgustaţi, dezamăgiţi, lipsiţi de speranţă de la cei care vor să ne fie conducători. Şi blazaţi! Unii se gândesc că nu mai are nici un rost să voteze, că nu au motivaţie, nu au pe cine şi nu au de ce să mai pună ştampila pe nici unul dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru alegerea preşedintelui ţării, mai ales că îi cunosc şi i-au văzut ce pot.

Şi în plus, cetăţenii de rând au lucruri mult mai importante de făcut acum, când iarna bate la uşă. Ei trebuie să facă orice, să se zbată, să se descurce, să facă rost de bani, de hrană şi de toate cele necesare traiului zilnic şi supravieţuiri lor şi familiilor lor. Firesc, electoratul de rând nu are averi, nu are cinci, zece case, terenuri, maşini, afaceri, chestii socoteli care să le asigure un trai măcar decent, cu atât mai puţin îndestulător, belferesc, ca marii „boieri“ ai politicii româneşti. În mentalul oamenilor din popor, săraci, există ideea că pe oricine ar vota, tot prost o să trăiască, iar aleşii vor lucra şi fura doar pentru ei şi găştile lor! Pleacă ăştia care au furat şi s-au îngrăşat de nu mai pot şi vin alţii mai fomişti, mai lacomi, să fure şi ei! Noi murim de foame, ce-i interesează pe ăia mari de noi!? Ei vor doar voturi, să ajungă la ciolan! După aia nu le mai pasă de oameni, până la noile alegeri!

Aşa că, ce să tot votăm atâta, noi ce mâncăm, cu ce trăim, cum ne trimitem copiii la şcoală, că şi la şcoală ne cer bani cu duiumul? Nouă nu ne dă nimeni nimic! Doar minciuni! Minciunile nu ţin de foame! Ce facem? Simplu, la muncă! Ne întoarcem cu toţii la muncă, „dragi români”, cum îi place lui Vodă să ni se adreseze, când binevoieşte să deschidă gura! La muncă, români din ţară şi din străinătate! Băi, diasporenilor, care aţi stat la cozi imense să vă alegeţi conducătorii, în ploaie, în frig, care aţi străbătut sute de kilometri să puneţi ştampila pe alesul vostru, chiar dacă acum cozile nu mai sunt şi aţi avut/aveţi trei zile să votaţi, la muncă, fraţilor! Că dacă nu munciţi până cădeţi laţi, nu aveţi ce trimite copiilor şi părinţilor în ţară! Bani de supravieţuire, bani de şcoală, bani, bani, bani!

Taxe, impozite, alea, alea! Aţi auzit că punguţa statului pe care noi din ţară şi voi de afară o umplem mereu, s-a găurit de tot? E goală! Hai, osul la treabă, lăsaţi-i pe politicieni cu minciunile lor, să se bată între ei pentru ciolan. Cum, îi mai votăm sau nu? Habar nu am! Face fiecare ce vrea, după cum îl taie capul. Şi pe cine să votăm, avem pe cine? Pe Mut sau pe Vasilica? Păi, în loc să se roage ei de noi, am ajuns noi să-i rugăm să ne vorbească?!!! Unde în UE şi în lumea occidentală, democratică, s-a mai văzut ca alegătorii să meargă cu roaga la Vodă şi să-şi mai şi justifice umil voturile pentru el? Îi lăsăm pe politicieni în plata Domnului sau îi pedepsim noi pe pământ, dar cum? Nu-i mai votăm, îi luăm la pietre, îi alungăm sau îi punem tot pe ei conducătorii noştri, că alţii nu avem?

Mai contează că-şi bat joc de oameni, că dispreţuiesc poporul şi ne mint continuu? Sau că fură?

La muncă, oameni buni, că nu ne dă nimeni de mâncare! Cum, plecaţi tot mai mulţi din ţară! Faceţi, fraţilor, fiecare ce puteţi mai bine pentru voi şi familiile voastre! Lăsaţi-l pe Vodă şi marii ”boieri” să se bălăcărească între ei cât vor şi gândiţi-vă de 1000 de ori înainte să-i votaţi sau să nu-i votaţi, că nici ei nu se gândesc la noi/voi decât să-i urcăm la putere şi atât. Nu le pasă de popor nici atunci când îi cere voturile! La muncă, tovarăşi, bugetul ţării e secătuit! Să-l umplem şi pentru boierii care va să vină în dregătoriile statului! Tovarăşi, nu ştiu cum este pe la voi prin ţară şi prin străinătăţuri, dar, deja, aici în Bucureşti, începem să retrăim vremurile ”epocii de aur”: căldură ioc, apă caldă ioc şi nici maidanezii nu mai fug cu covrigi în coadă, că nu mai sunt maidanezi! Avem în schimb, politicieni gârlă, promisiuni, minciuni, abureli, prostie, lapte şi miere pe străzi, conducători breji şi câte şi mai câte din belşug! Fără număr! De ce să mai votăm, că tot acolo ajungem?!!!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite