Kovesi: În cazul atacului armat de la coafor s-a extins urmărirea penală şi s-a reţinut premeditarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, astăzi, că în cazul atacului armat de la coafor, soldat cu uciderea a două femei, s-a extins urmărirea penală, schimbându-se încadrarea juridică a faptei şi reţinându-se premeditarea, după ce au fost vizionate imaginile care sunt relevante.

"Imaginile au o calitate bună, au fost vizionate, experţii Institutului de Criminalistică le-au pus cap la cap şi au reconstituit filmul evenimentelor. Imaginile sunt relevante şi acesta este motivul pentru care s-a extins urmărirea penală, s-a schimbat încadrarea juridică şi s-a reţinut şi premeditarea", a răspuns Codruţa Kovesi unei întrebări ale presei despre relevanţa imaginilor în cazul lui Gheorghe Vlădan, arestat pentru uciderea soţiei sale şi a unei colege de serviciu a acesteia.

Procurorul general al României a spus că nu poate comenta ceea a surpins camerele video. "Imaginile nu pot fi văzute, sunt probe şi vor fi depuse la dosarul cauzei", a precizat Kovesi.

Luni, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan (53 de ani), şofer la Policlinica MAI, a intrat în coaforul din complexul Perla din cartierul Dorobanţi, unde lucra soţia sa, Florina Vlădan (47 de ani), coafeză. Cei doi se aflau în proces de divorţ, iar toţi cunoscuţii ştiau că bărbatul îi făcea probleme soţiei sale.

Luni, când a intrat în coafor, Gheorghe Vlădan, agent de poliţie, vorbea la telefon, apoi el s-a adresat soţiei sale care se afla în încăperea unde era coaforul, după care a ieşit pe holul unităţii. Acolo bărbatul s-a întors, casiera, Mariana Bendre (42 de ani), i s-a adresat. Imaginile redau momentul în care bărbatul îşi scoate de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri cu care o împuşcă în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi trage două gloanţe în casieră, după care agentul a intrat în camera unde este frizeria, unde a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în coafor unde casiera rănită se refugiase şi o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, iar agentul o împuşcă în cap. După care, agresorul continuă să tragă în coafor, au declarat, joi, pentru Mediafax, surse judiciare.

Din momentul în care a intrat până a ieşit Vlădan din salonul de înfrumuseţare a durat trei minute şi 27 de secunde.

Dar doar aproape un minut a durat atacul armat al agresorului.

Imaginile i-au determinat pe anchetatori să extindă cercetările, întrucât acestuia nu i s-a descărcat pistolul, el pur ţi simplu ţintindu-şi victimele.

De altfel, momentul surprins de camerele video ale unităţii când Vlădan o execută pe casieră este extrem de relevantă pentru cauză, susţin sursele citate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite