Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Nu există variantă de rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Aministraţia Prezidenţială
Foto Aministraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie, el anunţând că este implicat în campania de vaccinare şi că va continua acest lucru. Întrebat despre ridicarea restricţiilor pe timp de noapte, preşedintele a precizat că lucrurie nu se vor întâmpla de azi pe mâine. ci măsurile vor fi ridicate gradual.

„Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campanie provaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!”, a declarat preşedintele, întrebat ce intenţionează să facă concret pentru a convinge lumea să se vaccineze.

În ceea ce priveşte eliminarea restricţiilor pe timp de noapte dacă atingem obiectivul de 35% persoane vaccinate, Iohannis afirmă că „lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine”.

„Deocamdată merge bine campania, avem în jur de 100 de mii de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese, din păcate încă prea mulţi mor de această boală, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul Naţional evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor, se atenuează câte o măsură, începem să renunţăm la anumite măsuri până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a explicat preşedintele.

Întrebat ce variante de rezervă există în cazul în care nu reuşim să ajungem la cifra de 60-70% de persoane vaccinate până la sfârşitul acestui an, preşedintele Iohannis a afirmat: ”Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vestea bună este că vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieşim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, atunci pandemia se va tot continua, se vor tot îmbolnăvi oameni, vor tot muri oameni de această boală şi nu cred că cineva îşi doreşte aşa ceva”.. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite