Kiss FM şi Radio Guerrilla, amendate de CNA cu câte 10.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNA a amendat Kiss FM şi Radio Guerrilla FOTO Adevărul
CNA a amendat Kiss FM şi Radio Guerrilla FOTO Adevărul

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze Kiss FM şi Radio Guerrilla cu câte 10.000 de lei, pentru emisiunea „Cronica cârcotaşilor”, respectiv „Războiul sfârşitului de săptămână”, întrucât au încălcat legislaţia audiovizualului privind protecţia minorilor.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunile matinale difuzate de mai multe posturi de radio, în perioada 1 mai - 30 iunie. Potrivit instituţiei, în ediţia din 15 mai a emisiunii „Cronica cârcotaşilor”, de la Kiss FM, a fost folosit un limbaj cu tentă sexuală, nepotrivit pentru ora de difuzare.

Astfel, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus amendarea postului Kiss FM cu suma de 10.000 de lei. Propunerea a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul „împotrivă” (Christian Mititelu), informează Mediafax.

Tot în şedinţa de marţi, CNA a analizat şi emisiunea „Războiul sfârşitului săptămânii”, difuzată la Radio Guerrilla în 22 iunie. Potrivit CNA, şi în această emisiune a fost folosit un limbaj cu tentă sexuală, moderatorii Iulian Tănase şi Mitoş Micleuşanu discutând despre articolul „VIDEO Aceşti frumoşi nebuni ai micilor invenţii”, apărut în Weekend Adevărul. 

Astfel, membrul CNA Lorand Turos a a propus amendarea Radio Guerrilla cu 10.000 de lei. Decizia de sancţionare a fost aplicată cu unanimitate de voturi, în baza articolului 19, litera i din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului şi a articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului.

CNA a decis şi somarea publică a postului Radio Zu, pentru emisiunea „Morning Zu” din 12 iunie, în care realizatorul Daniel Morar a făcut o glumă referitoare la Oana Roman.

În acest caz, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a propus somarea Radio Zu, sancţiunea fiind aplicată cu şapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi unul „împotrivă” (Christian Mititelu).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite