Kaufland, sesizată la Protecţia Consumatorilor,  după ce a publicat un articol cu titlul Medicamente care reduc anxietatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kaufland şi-a cerut scuze după ce a fost atenţionată că a încălcat normele privind publicitatea medicamentelor Foto Eduard Enea
Kaufland şi-a cerut scuze după ce a fost atenţionată că a încălcat normele privind publicitatea medicamentelor Foto Eduard Enea

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a sesizat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului după ce Kaufland a prezentat, într-un pliant, un material sub denumirea “Medicamente care reduc anxietatea”, încălcând normele privind publicitatea medicamentelor de uz uman. La rândul ei, Kaufland a precizat că nu a avut intenţia de a face publicitate unor medicamente.

Kaufland România SCS a fost nevoită să publice o erată în oferta aferentă săptămânii 25-31 ianuarie, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a fost seizată pe Facebook că un articol al companiei dintr-un pliant încalcă nomrle privind publicitatea medicamentelor de uz uman. 

„Ca răspuns la sesizarea primită pe pagina de Facebook a ANMDM, cu privire la articolul «Medicamente care reduc anxietatea» publicat în pliantul Kaufland aferent săptămânii 11-17 ianuarie 2017, Agenţia a pus în vedere companiei faptul că s-au încălcat astfel normele legale privind publicitatea medicamentelor de uz uman. Ca urmare a adresei primite din partea ANMDM, Kaufland România SCS a publicat o erată în oferta aferentă săptămânii 25-31 ianuarie. Dar, pentru o corectă informare a publicului larg, instituţia noastră a solicitat, în plus, companiei să publice erata menţionată de la pagina 30 a pliantului săptămanii 25-31 ianuarie şi pe site-ul www.kaufland.ro", spun reprezentanţii ANMDM pe site-ul propriu, potrivit News.ro.

În plus, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a sesizat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în legătură cu acest caz.

Kaufland îşi cere scuze

După ce a fost sesizată, compania Kaufland a postat pe site precizarea că nu a intenţionat să facă publicitate anumitor medicamente şi i-a îndemnat pe cititorii cu probleme de anxietate să se adreseze unui medic.

"Referitor la articolul apărut în pagina de Sănătate a ziarului Kaufland, valabil în perioada 11 - 17 ianuarie 2017, intitulat «Medicamente care reduc anxietatea», precizăm că intenţia noastră nu a fost să facem publicitate anumitor medicamente. Ne cerem scuze pentru eroarea comisă şi îi îndemnăm pe cititorii care au probleme de anxietate să se adreseze unui medic, care le va recomanda soluţiile optime", se arată pe site-ul Kaufland.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite