Articol publicitar

Kaufland România şi Asociaţia Regio din Transilvania aduc copiilor nevăzători din România o soluţie inovatoare pentru a putea învăţa matematica

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kaufland România şi Asociaţia Regio din Transilvania lansează proiectul Fleximodels, inventat de către profesorul de matematică Biró G. Albert, şi dotează şcolile speciale din România cu o soluţie inovatoare în predarea matematicii pentru copiii nevăzători şi cu deficienţe de vedere.

Fiindcă matematica este o materie care se învaţă vizual, foarte mulţi copiii nevăzători nu o cunosc suficient încât să obţină rezultate bune la BAC şi să-şi continue studiile la facultate sau să aibă access la profesii bazate pe ştiinţe exacte.

Astfel, în această săptămână, organizatorii distribuie gratuit copiilor din şcolile speciale din 5 oraşe din ţară seturi complete Fleximodels, pentru a sprijinii elevii cu deficienţe de vedere să înveţe matematica mai uşor.

Sistemul Fleximodels este o inovaţie ce include un set de elemente educative interactive de matematică, realizate special pentru copii nevăzători, în limbaj Braille sau figuri în relief, cu vizualizarea culorilor prin linii de diverse grosimi, precum şi materiale suport pentru profesorii coordonatori.

Imagine indisponibilă

În prezent, în România există 7 şcoli cu predare pentru copii nevăzători şi cu deficienţe de vedere, în care învaţă aproximativ 1500 de elevi.

Pentru că nu sunt suficiente resurse ca aceşti copii să poată învăţa matematica în mod adecvat, proiectul Fleximodels oferă instrumentele potrivite prin care cei mici au posibilitatea de a simţi prin tact formele geometrice şi formulele pentru calcul algebric.

,,Învăţarea matematicii este o reală provocare pentru copiii cu deficienţe de vedere, fiind o materie vizuală, prin natura ei. Acest program înseamnă pentru ei şansa de a deveni eficienţi în alte profesii, bazate pe ştiinţe exacte, care până acum au fost irealizabile pentru ei. aceşti copiii pot astfel să îşi continue studiile şi să meargă la facultate”, declară Lukács László, preşedintele Asociaţiei Regio din Transilvania.

„Educaţia de calitate este printre cele mai de preţ daruri care pot fi oferite unui copil, fiindcă le oferă acces la un viitor mai bun şi creşte calitatea vieţii. Pentru Kaufland, aceasta este o misiune în strategia de a sprijini proiectele de investiţii în comunitate. Credem că implicarea face diferenţa şi că astfel de gesturi nu doar că pot schimba vieţile unor elevi, ci contribuie chiar la un sistem educaţional din ce în ce mai avansat, bazat pe incluziune”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Imagine indisponibilă

Pachetele care ajung la copiii şi profesorii din liceele speciale din  5 oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Buzău– conţin 10 elemente speciale, printre care:

  • carduri sau planşe cu alfabetul Braille, însoţite de  text în limba română pentru profesorii coordonatori;
  • formule şi teorii matematice transcrise în alfabetul Braille;
  • figuri sau grafice în relief cu vizualizarea culorilor prin linii de diverse grosimi;
  • materiale didactice, plăci configurative, forme geometrice.

Kaufland România sprijină Asociaţia Regio din Transilvania pentru a-şi putea continua demersurile de cercetare, producţie, instruire, implementare a proiectelor, în beneficiul copiilor cu nevoie speciale din România.

Imagine indisponibilă
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite