Kate Middleton şi-a luat rochie lucrată în Ferentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochia purtată de prinţesa Kate Middleton, la întâlnirea cu prima-doamnă a SUA, Michelle Obama, care a atras numai laude de la stilişti şi a dispărut de pe rafturi în 24 de ore, a fost confecţionată într-o fabrică de textile din Ferentari. Ducesa de Cambrige a cumpărat-o de la un magazin  Reiss, cu 175 de lire sterline (circa 200 de euro), echivalentul salariului pe care îl câştigă croitoresele de-aici într-o lună d

Strada Sadului, din Ferentari, unde este localizată firma de textile Rimcor Ex, a devenit acum loc de pelerinaj nu doar pentru jurnaliştii care vânează o portiţă deschisă pentru a vedea atelierul în care s-a produs celebra rochie, ci şi pentru vecini, care au devenit brusc curioşi să afle ce se întâmplă în spatele gardului de tablă şi pun întrebări mai multe decât toată presa la un loc. Ieri, în fabrică nu se lucra, dar era păzită straşnic de doi maidanezi.

Româncele, interesate şi ele

„Cine a gândit modelul rochiei, domnule? A înnebunit pe toată lumea. Oare au un punct de vânzare şi la noi, sau doar exportă?", îşi punea singură întrebări una dintre femeile care locuieşte vizavi de fabrică. Cei care au făcut croitoria celebră peste tot în lume au fost jurnaliştii de la „Daily Mail", printr-un reportaj publicat ieri. Nimic rău până aici, doar că aceştia au publicat o poză cu un depozit sărăcăcios şi abandonat în care a funcţionat o fabrică de ciocolată, şi nu adevărata hală în care se produc confecţiile.

Rochia prinţesei a fost făcută la o fabrică din Bucureşti   Foto: MIRCEA PĂUN



Răspunsul la această întrebare mai aşteaptă pentru că patronul fabricii, Ioan Palea, nu a fost de găsit. El a declarat pentru „Daily Mail" că „rochia a fost o producţie normală pentru sezonul de primăvară". Acum probabil se gândeşte la un plan nou de afaceri, pentru că această popularitate a dus la creşterea cererii pentru acest model de rochie, iar preţul ei s-a triplat la fel de brusc pe site-ul magazinelor online. De exemplu, pe eBay aceasta se vinde acum cu aproape 700 de euro. Asta în timp ce alţii se gândesc să reproducă modelul şi să-l vândă mai ieftin, la 34 de euro, mizând că vor face o avere datorită cererii mare.

Lanţul de magazine Reiss a anunţat că un nou lot de rochii va fi scos la vânzare în cinci săptămâni. Un purtător de cuvânt al companiei a spus că au fost produse iniţial doar 1.000 de rochii Shala, urmând ca alte 600 să fie fabricate în România. Publicaţia americană „New York Post" scria că, purtând această rochie ieftină, Ducesa de Cambridge şi-a câştigat renumele de „Prinţesa săracilor". Spre deosebire de ea, Michelle Obama a purtat la întâlnire o rochie Barbara Tfank, ce costa cel puţin 2.000 de dolari.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite