Justitia romana il acopera pe deputatul ucigas de copii Luca Stefanoiu

* Ministerul Justitiei a trimis la Camera doar cererea de ridicare a imunitatii deputatului UDMR Raduly, pentru ranirea unei femei * Dosarele deputatilor PSD Luca Stefanoiu si Dan Rasovan, care au omorat doi copii, au fost facute uitate in sertarele MJ si ale Parchetului GeneralMinistrul Justitiei, a cerut, ieri, Camerei Deputatilor sa ridice imunitatea deputatului UDMR Robert Raduly, acuzat ca, in octombrie 2001, ar fi lovit o batrana de 61 de


In aprilie 2002, seara, deputatul conducea cu viteza masina Parlamentului, pe raza localitatii Baia Sprie. La un moment dat, el a pierdut controlul volanului, urcandu-se pe trotuarul unde se juca micutul Denis Zeler. Masina parlamentarului a continuat sa ruleze chiar si dupa ce copilul a fost strivit, izbindu-se de un stalp al retelei electrice, de unde a ricosat pe contrasens si abia apoi s-a infundat intr-un morman de pamant. Analizele au reliefat o alcoolemie de 0,4 la mie, potrivit politiei. Deputatul s-a scos insa spunand ca n-ar fi baut nici un pic de alcool si ca alcoolemia crescuta e rezultatul catorva mere pe care le-ar fi consumat pentru diabet.Dupa indelungi tergiversari, la sfarsitul lunii iunie a.c., procurorul general Tanase Joita a cerut ministrului Justitiei declansarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentare pentru Stefanoiu, concomitent cu cererea similara pentru deputatul Robert Raduly. Se pare insa ca dosarul parlamentarului pesedist va mai sta o vreme la dospit. Deputatul Rasovan a omorat, si el, cu masina un copil de 11 ani, intr-o comuna din Caras-Severin. Potrivit unui deputat ales in acest judet, Marius Iriza, dosarul lui Rasovan este tergiversat undeva, la un institut care se ocupa de expertize tehnice, iar unii martori ai accidentului si-au schimbat subit declaratiile. In cazul Raduly, prima care urmeaza sa se pronunte este Comisia juridica a Camerei, care are la dispozitie 30 de zile pentru a alcatui un raport. Grupul UDMR are, de asemenea, 30 de zile pentru a exprima un punct de vedere in legatura cu cererea de ridicare a imunitatii colegului lor de partid. Dupa ce Comisia juridica isi finalizeaza raportul, plenul Camerei Deputatilor trebuie sa decida, in maximum trei luni, daca i se va ridica sau nu imunitatea lui Raduly. Potrivit Regulamentului Camerei, in cazul deciziilor privind ridicarea imunitatii unui parlamentar, votul este secret, cu bile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: