Jurnaliştii „Adevărul“, premiaţi de CRP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Crăciun şi Alex Nedea
Andrei Crăciun şi Alex Nedea

Clubul Român de  Presă (CRP) a oferit, joi seară, în cadrul unei ceremonii de premiere, distincţii pentru cele mai bune articole şi interviuri realizate de jurnalişti.

Alex Nedea şi Andrei Crăciun, ziarişti la „Adevărul", au fost premiaţi la secţiunile investigaţie, respectiv, editorial. Indira Crasnea, preşedintele CRP, a declarat că prin acordarea premiilor, în acest an, a fost reînnoită o tradiţie, după o absenţă a acestor distincţii timp de doi ani. „Cred că este important că le-am făcut anul acesta, e un semn de optimism. Important este ca presa să privească cu încredere spre viitor", a spus Crasnea. Jurnalistul Alex Nedea a câştigat la secţiunea investigaţii cu ancheta „Lagăre în numele Domnului". „Sper că acest premiu să fie o încurajare pentru toţi jurnaliştii de presă de investigaţie din România", a declarat Alex Nedea după ridicarea premiului.

La rândul său, jurnalistul Andrei Crăciun a fost premiat pentru textul „Ping-pong cu geniul", un editorial despre Grigori Perelman, un bărbat de 44 de ani, „destul de plictisit", considerat cel mai inteligent om din lume. „Andrei Crăciun are acest dar de a transforma faptul divers în ceva extraordinar", a declarat Vlad Mixich, unul dintre jurnaliştii care au jurizat la secţiunea editorial.

Andrei Crăciun a mulţumit pentru distincţia acordată şi le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la eveniment: „Aveţi o meserie frumoasă cu toţii, sper să nu o pierdeţi". Printre câştigătorii premiilor CRP s-au mai numărat Ovidiu Vanghele (Mediafax), Simina Mistreanu („Decât o revistă"), Vlad Odobescu („Evenimentul zilei"), Răzvan Butaru (TVR) şi Anca Mateescu (SRR-Radio România Cultural). 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite