Jurnalista Prima TV Magda Vasiliu, despre sistemul medical românesc: „Ar trebui ras tot şi pornit de la zero”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ar trebui ras tot şi pornit de la zero”, spune jurnalista Prima TV Magda Vasiliu, făcând referire la sistemul sanitar românesc. Vedeta stă de aproximativ un an în Italia, alături de fiul său, diagnosticat cu cancer. Tot acolo, micuţul beneficiază de asistenţă medicală specializată.

Potrivit Ştirile Focus Prima TV, Magda Vasiliu a decis să plece în străinătate în momentul în care medicii din România i-au spus că o biopsie ar putea declanşa probleme grave fiului ei. 

„În acel moment am refuzat biopsia, m-am urcat cu el în avion şi am plecat direct la spital dar asta pentru că am fost norocoasă şi am putut. A fost familia soţului care m-a ajutat dar dacă eşti o mamă singură nu ştii încotro să o apuci sau dacă sunt doi oameni obişnuiţi care nu au pe nimeni, ei ce fac?”, a povestit jurnalista pentru sursa citată. 

Vasiliu a mai declarat că după ce diagnosticul a fost confirmat în Italia, fiul său a început imediat curele de chimioterapie. 

„S-a confirmat diagnosticul, care a fost crunt. În momentul acela simţi că se prăbuşeşte lumea dar am avut noroc pentru că am început chimioterapia la două săptămâni după ce am ajuns, a reacţionat foarte bine, au fost nouă cure în total”, a completat Magda Vasiliu. 

În ceea ce priveşte sistemul de sănătate românesc, ea consideră că este nevoie de o reformă profundă pentru ca el să funcţioneze. „Sunt multe de spus, ar trebui ras tot şi pornit de la zero, cu alte mentalităţi, cu alţi bani alocaţi, cu altă răspundere, cu altă conştiinţă, asta e părerea mea”, a conchis Magda Vasiliu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite