Jurma: Omicron nu îngrijorează pe nimeni pentru că produce „doar” de 2 ori mai mulţi copii în spitale, de 2 ori mai repede decât Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Jurma Foto: Facebook
Octavian Jurma Foto: Facebook

Cercetătorul Octavian Jurma face pe pagina sa de socializare o analiză a exploziei de cazuri de COVID-19 în acest val 5 şi al variantei Omicron care infectează mai ales copii.

În cazul copiilor, scrie Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook, Omicron a plecat cu un handicap de 50% comparativ cu Delta şi este deja mult în faţă, atât ca viteză, cât şi ca număr de copii aflaţi zilnic în spital (azi 749, cu 50% peste vîrful valului Delta).

”Noroc ca Omicron "nu va produce o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toţi elevii la şcoală", că dacă ar fi produs o explozie de cazuri mă gândesc că s-ar fi impacientat careva acolo la Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni.

Nu ştiu ce înseamnă pentru oamenii ăştia o "explozie de cazuri" dar este cert Omicron nu îngrijorează pe nimeni pentru că produce "doar" de 2x mai mulţi copii în spitale de 2x mai repede decât Delta.

Omicron este de altfel aşa de "foarte blândă", încât în Timişoara spitalele de pediatrie sunt pline şi copiii au început să fie internaţi şi in secţiile de adulţi.

Nu e de mirare că politica asta de şcoală cu preţul vieţii [copiilor, părinţilor şi profesorilor] garantează că orice copil vulnerabil va avea o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu virusul SARS-CoV-2.

Cel mai trist este că varianta Omicron ne-a propus un pact cu diavolul:

"Vă slabesc un pic pe voi adulţii, dar mă lăsaţi să mă infrupt din copiii voştri".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite