Judeţe unde listele de aşteptare pentru vaccinul COVID-19 sunt goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
4 judeţe nu au nicio persoană pe lista de aşteptare a mai multor centre de imunizare.
4 judeţe nu au nicio persoană pe lista de aşteptare a mai multor centre de imunizare.

În prezent, pe platforma de vaccinare sunt centre de imunizare care nu au nicio persoană pe listele de aşteptare.

Dacă acum câteva săptămâni nu erau suficiente doze de vaccin pentru a face faţă doritorilor, acum, în mai multe judeţe din ţară, persoanele care vor să se imunizeze sunt din ce în ce mai puţine.

Datele disponibile miercuri pe vaccin.live arată că mai multe oraşe au puţin peste 20 de persoane pe lista de aşteptare, dar şi centre de vaccinare cu locuri disponibile, fără niciun om programat.

În Vrancea sunt 7138 de locuri disponibile şi doar 22 de persoane pe lista de aşteptare. În Suceava situaţia stă asemănător şi doar 38 de persoane vor să fie imunizate, când există 5277 de locuri disponibile.

Lista continuă cu Mehedinţi unde, pe lista de aşteptare se regăsesc 15 persoane, în timp ce 5 centre de vaccinare nu au nici măcar un om pe listă. La fel şi în Giurgiu, unde doar 25 de oameni s-au programat pentru imunizare, în condiţiile în care sunt 3914 locuri disponibile şi 5 centre fără persoane pe listă.

În aceste judeţe nu există doritori pentru imunizare nici cu Pfizer, nici cu Moderna sau AstraZeneca.

Pe de altă parte, sunt şi judeţe cu un număr mult mai mare de persoane înscrise pe listele de aşteptare. În Bucureşti sunt 52.341 de persoane pe lista de aşteptare, cele mai multe optând pentru vaccinul Pfizer.

Situaţia stă la fel şi în Cluj, unde 23.288 de doritori aşteaptă să fie imunizaţi. În Braşov, numărul persoanelor care se află pe lista de aşteptare a întrecut numărul locurilor disponibile, astfel încât oamenii sunt nevoiţi să aştepte chiar şi 14 zile până la programare.

Aurtorităţile vor ca până pe 1 iunie să fie vaccinaţi 5 milioane de români. Până aseară s-au vaccinat aproximativ 4,4 milioane de persoane.

Harta cu locurile libere pentru vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi consultată AICI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite