Judeţ cu judeţ:Transfăgărăşanul a fost redeschis ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IAŞI. Aproape 100 de meşteri populari din toată ţara au venit ieri la târgul de ceramică şi produse tradiţionale din Iaşi,Cucuteni
IAŞI. Aproape 100 de meşteri populari din toată ţara au venit ieri la târgul de ceramică şi produse tradiţionale din Iaşi,Cucuteni

Un tânăr de 27 de ani a ars de viu, ieri, la Constanţa, după ce a intrat cu scuterul într-un TIR. Festivalul B’ESTFEST Summer Camp 2011 a început aseară lângă lacul ilfovean Pasărea. Mocăniţa de pe Valea Vaserului şi-a început cursele zilnice în acest weekend. Comuna suceveană Moara este prima din ţară în care locuitorii şi-au intabulat gratis terenurile, în urma unui proiect al Băncii Mondiale.

ALBA. Milu Todea, fostul adjunct al Poliţiei Alba, a scăpat de proces până la toamnă. Dosarul său de luare de mită, judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost amânat până la 25 octombrie, din cauza vacanţei judecătoreşti.

ARAD. Şoferul unui microbuz a murit, joi noapte, pe DN7, spre Nădlac, după ce maşina s-a răsturnat într-un lan de porumb. Două ore mai târziu, un tânăr a murit după ce a intrat cu maşina sub roţile unui TIR.

ARGEŞ
. Transfăgărăşanul, redeschis ieri. Între kilometrii 104 şi 129 circulaţia e interzisă noaptea. DN 7C va fi deschis până la 1 octombrie.

BACĂU
. Un bărbat de 36 de ani, din Moineşti, a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru că a racolat minore pe care le obliga să se prostitueze în Anglia şi în Italia. Bărbatul le promitea fetelor slujbe bune peste hotare.

BIHOR.
Trei bărbaţi din Săcuieni fac parte din echipa care va reprezenta România la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne. Competiţia va avea loc în septembrie, în Olanda.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Echipaje din şapte judeţe participă, astăzi şi mâine, la un concurs de atelaje cu ponei şi cai, organizat de herghelia din Beclean. Spectacolul hipic include probe de maraton, dresaj şi prezentare.

BOTOŞANI.
  Patru persoane au fost reţinute de procurori pentru evaziune fiscală cu alcool. Peste 70.000 de litri de băuturi spirtoase produse ilegal au fost vânduţi în barurile din sate sau direct din portbagajul maşinii. Prejudiciul depăşeşte 400.000 de lei.

BRAŞOV.
Petrecere la OlimpiaFest 2011. Evenimentul aduce în weekend concerte de muzică folk, dansuri româneşti, săseşti şi greceşti, concerte de nai, multă bere şi grătare delicioase.

BRĂILA. De azi, casa din Grădiştea, în care a trăit scriitorul Fănuş Neagu, va fi deschisă publicului. La inaugurare vor fi prezenţi Maia Morgenstern şi Eugen Simion.

BUZĂU
. Aseară au început Serbările staţiunii Sărata Monteoru. Azi, de la ora 10.00, are loc o paradă a costumelor interbelice, urmată de o defilare a maşinilor şi trăsurilor de epocă.

CARAŞ-SEVERIN.
Bărbatul de 53 de ani care şi-a împuşcat nevasta în picior fiindcă l-a enervat rămâne în arest 29 de zile, a decis ieri Tribunalul Caraş-Severin. Ştefan Romulus e cercetat pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

CĂLĂRAŞI. Sentinţă după cinci ani de procese în cazul crimei din cartierul Livada, unde un bărbat a fost înjunghiat la o nuntă ţigănească. Cinci persoane vor sta după gratii, iar cea mai mare pedeapsă e de 16 de ani de închisoare.

CLUJ. Ieri au început lucrările de înlocuire a întregii reţele de tramvai din Cluj-Napoca. Lucrările vor dura doi ani şi vor costa 163 de milioane de lei.

CONSTANŢA. Un tânăr de 27 de ani a ars de viu, ieri, la Constanţa, după ce a intrat cu scuterul într-un TIR. Victima conducea cu viteză şi a ajuns cu scuterul sub camion, apoi mopedul a luat foc.

COVASNA. Proprietarii de câini din Sfântu-Gheorghe trebuie să achite, de ieri, câte şapte lei pentru fiecare patruped. Societatea de salubrizare va asigura recipiente speciale pentru strângerea excrementelor animalelor scoase la plimbare.

DÂMBOVIŢA
. Doi tineri, de 24 şi 30 de ani, din localitatea Ulieşti, au fost reţinuţi, joi, după ce poliţiştii au găsit în curţile lor canabis cultivat pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Valoarea estimată a culturilor este de 40.000 de euro.

DOLJ.
Participanţii la un proiect de antreprenoriat al Universităţii din Craiova şi-au prezentat aseară planurile de afaceri. Acestea vor fi evaluate de specialişti din România şi Portugalia, iar câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii substanţiale.

GALAŢI
. Amendă de 200.000 de lei pentru Petrom. Compania a primit cea mai mare amendă aplicată vreodată de Garda de Mediu Galaţi, pentru poluarea cu petrol a două terenuri din Tecuci şi Independenţa.

GIURGIU.
3.940 de pachete de ţigări au fost găsite de poliţiştii de frontieră din Vama Giurgiu în cala unui autocar românesc care venea din Grecia. Un tânăr de 27 de ani e cercetat penal pentru contrabandă, iar ţigările, în valoare de 40.000 de lei, au fost confiscate.

GORJ. Ajutoarele strânse la Târgu-Jiu de voluntarii străini, în cadrul campaniei „Zâmbet pentru mâine", au ajuns la persoanele defavorizate. Ibrahim Ngoe, un tânăr de 25 din Camerun, le-a dăruit unor familii din comuna Godineşti pachete cu alimente, sucuri şi dulciuri. În iunie, 22 de voluntari din 12 ţări au strâns fonduri pentru cele mai sărace familii din judeţ.

HARGHITA.
Primul refugiu pentru turişti înzălzit cu panouri solare va fi funcţional de la jumătatea lunii. Construcţia din munţii Hăşmaş a fost reabilitată prin proiectul „Turism montan în siguranţă".

HUNEDOARA
. Un focar de rujeolă a izbucnit în zona oraşului Haţeg. Au fost confirmate 8 cazuri, iar alte 13 sunt suspecte. Doar doi bolnavi necesită internare în spital, iar ceilalţi sunt trataţi la domiciliu.

IAŞI. Aproape 100 de meşteri populari din toată ţara au venit ieri la cel mai mare târg de ceramică şi produse tradiţionale din Iaşi, intitulat Cucuteni 5.000. Publicul va putea admira şi mâine obiectele de artizanat, costumele şi vasele ceramice expuse în Parcul Copou.

IALOMIŢA. Trei membri ai comisiei de examinare de la Liceul de Artă din Slobozia au fost sancţionaţi fiindcă au încurcat subiectele la proba de matematică de la Bac. Profesorii nu vor mai fi incluşi în comisia de examinare în următorii doi ani.

ILFOV.
Festivalul B'ESTFEST Summer Camp 2011 a început aseară pe islazul de 10 hectare al comunei Tunari, lângă lacul Pasărea. Pe scenă au urcat Skunk Anasie şi Flogging Molly. Evenimentul se încheie mâine, cu Hadouken cap de afiş.

MARAMUREŞ.
Mocăniţa de pe Valea Vaserului şi-a început cursele zilnice în acest weekend. Trenuleţul va circula până la toamnă.

MEHEDINŢI. Centru de agrement pe insula Șimian. Autorităţile judeţene au aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea reţelei de drumuri şi de utilităţi pe insulă, în cadrul unui proiect de peste 10 milioane de euro.

MUREŞ.
Administraţiile financiare din Iernut, Sărmaşu şi Deda vor fi închise. Contribuabilii din aceste localităţi vor fi arondaţi unităţilor din Reghin, Luduş, Târnăveni şi Târgu-Mureş

NEAMŢ. Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ renunţă la acordarea bonurilor de masă pentru a evita disponibilizările. Bugetul e depăşit după ce unitatea sanitară a preluat şi angajaţii spitalelor desfiinţate din Bicaz şi Roznov. Probleme are şi spitalul din Roman, unde mai multe echipamente au fost distruse de penele de curent şi nu sunt bani pentru reparaţii.

OLT. Noul sediu al Primăriei Drăgăneşti-Olt, un şantier de 17 ani. Lucrările au început în 1994, iar edilul spune că nu sunt şanse de finalizare anul acesta.

PRAHOVA.
Un cal a fost lovit în plin de o maşină pe DN1, la Băneşti. Animalul mort a fost scos dintre fiarele contorsionate de o echipă de descarcerare. Şoferul şi un pasager au ajuns în stare gravă la Spitalul din Câmpina.

SATU MARE.
Peste 530 de dascăli s-au înscris la examenele pentru ocuparea celor 54 de posturi titularizabile din judeţ. Cea mai mare concurenţă se înregistrează pe catedrele de învăţător sau educator.

SĂLAJ. Consilierii judeţeni au aprobat organizarea referendumului privind reorganizarea teritorială a ţării. Data scrutinului nu a fost încă stabilită.

SIBIU.
Aeroportul Sibiu va cere în justiţie mutarea staţiei meteo a oraşului. Modernizarea Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud e blocată din cauza unui teren pe care aeroportul îl vrea înapoi, întrucât face parte dintr-un plan de dezvoltare.

SUCEAVA.
Comuna Moara e prima din ţară în care locuitorii şi-au intabulat gratis terenurile. Proiectul Băncii Mondiale include alte 19 localităţi din ţară.

TELEORMAN.
Ştrandul din Alexandria va fi deschis săptămâna viitoare. Construcţia a costat peste opt milioane de lei, iar recepţia lucrării va avea loc miercuri. Intrarea va costa 10 lei.

TIMIŞ. Zeci de bucătari din Banat au gătit ieri la Timişoara o porţie imensă de ciolan cu fasole. Mâncarea va fi analizată mâine de reprezentanţii Guiness Book pentru înregistrarea unui nou record, apoi va fi gustată de 1.200 de timişoreni.

TULCEA.
De săptămâna viitoare, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va elibera noile premise de pescuit sportiv, contra unei taxe de 30 de lei. Până acum, pescarii foloseau permisele de acces în Deltă.

VASLUI.
Zece angajaţi ai Primăriei Vaslui şi-au dat demisia în ultimele luni, nemulţumiţi de reducerea salariilor. Municipalitatea are acum 182 de salariaţi, sub  jumătate din necesarul din organigramă.

VÂLCEA.
O parte din creditul luat în 2010 de Consiliul Judeţean va fi redistribuit, după ce patru lucrări au primit finanţare din diferite surse. 1,14 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru repararea drumurilor din Racoviţa, Roşiile şi Pietrari.

VRANCEA.
Un tânăr din Tecuci s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan fără permis. El a spus că are permis eliberat de autorităţile italiene, dar poliţiştii vrânceni au descoperit că documentul e fals. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite