Judeţ cu judeţ:La Suceviţa au început negocierile pentru amenajarea unei noi pârtii de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului de Copii Bacău este complet utilată, dar este rareori folosită pentru că spitalul nu are anestezişti. Hoţii care au spart ieri sediul unei primării din Neamţ au reuşit să fure doar laptopul primarului şi fisele din automatul de cafea. Bărbaţii care lucrează în Primăria Caracal au avut liber de la serviciu ieri, de „Ziua Bărbatului“. 

ALBA. Delegaţie record la inaugurarea Pieţei „Alba Iulia" din Italia. 100 de persoane - edili, consilieri locali, artişti şi elevi - vor reprezenta oraşul Alba Iulia la evenimentul care începe azi în oraşul Alessandria. Municipalitatea va plăti pentru „distracţie" 20.000 de euro.

ARAD. Alpinistul Zsolt Torok se pregăteşte să escaladeze vârful K2 din Himalaya. El va fi însoţit de un american, un austriac şi un neamţ. Expediţia va începe la 15 iunie, iar escaladarea vârfului este programată pentru finele lunii iulie.

ARGEŞ. Bebeluşii nu pot fi vaccinaţi. În jur de 2.000 de copii născuţi anul acesta ar trebui vaccinaţi antipoliomielitic, împotriva difteriei şi a tetanosului. În spitalele argeşene nu se mai găsesc însă aceste vaccinuri de aproape o lună.

BACĂU. Secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului de Copii Bacău este complet utilată, dar este rareori folosită pentru că spitalul nu are anestezişti. În cazuri limită, este „împrumutat" un anestezist de la Spitalul Judeţean.

BIHOR. Reprezentanţii unor cluburi şi asociaţii sportive din Oradea sunt revoltaţi de modul în care au fost alese proiectele care au primit finanţare de la Primărie. Aceştia spun că nu s-a ţinut cont de rezultatele cluburilor sau de numărul de sportivi legitimaţi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Bistriţa, singurul oraş din ţară cu plăcuţe turistice pentru orbi. Primăria va amplasa, în patru zone ale oraşului, plăcuţe cu informaţii turistice scrise în alfabetul Braille. Plăcile au costat 1.000 de lei bucata.

BOTOŞANI. Copil lovit cu piatra de un pompier. Un băiat în vârstă de 9 ani s-a urcat pe gardul unităţii de pompieri din Dorohoi şi apoi într-un copac. Un angajat ISU l-a lovit pe copil, care a căzut din pom şi a ajuns la spital.

BRAŞOV. Ambasadorul Rusiei a adus, ieri, un omagiu eroilor români şi ruşi de la Braşov. Alexander A. Churilin a depus coroane de flori cu ocazia aniversării a 65 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

BRĂILA. Societatea de transport public refuză să scoată din uz tramvaiele, deşi în ultima săptămână au luat foc două dintre ele. Întreg parcul numără 50 de tramvaie, vechi de peste 30 de ani.

BUZĂU. Moarte controversată. Mama tânărului care s-a sinucis la Festivalul de muzică psihedelică „Focul Renaşterii" din Gorj susţine că băiatul ei ar fi fost de fapt omorât de turişti.

CARAŞ-SEVERIN. Aproape 4.000 de adepţi MISA au făcut şi ieri seară o spirală de tip Yang, pe Platoul Coronini din staţiunea Băile Herculane. Printre adepţii MISA se zvoneşte că numărul redus de oameni prezenţi la Herculane este rezultatul unui nou curent de yoga care şi-ar face intrarea în România.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile spun că rata şomajului a scăzut faţă de anul trecut. Aceasta a fost, la sfârşitul lunii aprilie, de 9,7%, iar numărul total al celor care n-au un loc de muncă a ajuns la 10.355.

CLUJ. Prima conferinţă de chirurgie robotică din România s-a desfăşurat, marţi seară, la Cluj-Napoca. Deşi în ţară există doar trei roboţi medicali performanţi, specialiştii susţin că în viitorul apropiat fiecare centru medical va avea o asemenea tehnologie.

CONSTANŢA. Medicii Legişti au stabilit că Mihaela Tolea (31 de ani) a fost înjunghiată, acum două zile, de 69 de ori de către iubitul ei, Givan Ismail (38 de ani). Criminalul a încercat să se sinucidă de trei ori după ce a comis fapta.

COVASNA. Cu lupa pe gunoaie. Agenţia pentru Protecţia Mediului verifică, de ieri, depozitele de deşeuri din judeţ care au fost închise anul trecut. Inspectorii vor să vadă dacă autorităţile au însămânţat cu iarbă suprafeţele pe care s-au aflat cele 43 de depozite de gunoi.

DOLJ. Rezultatele testelor făcute pe mai multe probe recoltate de Serviciul de Epidemiologie din conductele Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean Craiova au indicat prezenţa bacilului piocianic. Acesta este o bacterie rezistentă la antibiotic, care produce infecţii respiratorii, urinare şi boli de piele. Medicii susţin că au luat măsuri pentru a preveni răspândirea bacteriei.

DÂMBOVIŢA. Atenţie, pică tencuiala! Blocurile din centrul municipiului Târgovişte s-au transformat în capcane pentru trecători. Bucăţi mari de tencuială se desprind de pe imobile şi cad pe trotuare.

GALAŢI. Magistraţi în anchetă. DNA a sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii în legătură cu faptul că procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, şi şeful DIICOT, Ion Ciafalon, au intervenit ilegal în dosare de cercetare penală.

GIURGIU. Şase persoane, dintre care patru deţinuţi ai Penitenciarului Giurgiu, acuzate că ar fi distribuit droguri de mare risc în unitatea de detenţie, au fost trimise în judecată. Ancheta a durat cinci luni.

GORJ. Încălzirea vremii îi trimite pe mineri acasă. Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a anunţat că toţi cei 8.200 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic între 15 mai şi 1 iunie, din cauza scăderii consumului de energie.

HARGHITA. Produsele tradiţionale secuieşti, vândute în Ungaria. Producătorii din Harghita au amenajat, în cadrul „Săptămânii Secuieşti", standuri cu caşcaval, maioneză, miere, apă minerală şi alte produse tradiţionale în hypermarket-urile din judeţ.

HUNEDOARA. A început procesul proxeneţilor. Peste 80 de persoane au fost prezenante ieri magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara, la primul termen al procesului în care sunt acuzate de proxenetism şi prostituţie.

IALOMIŢA. Aproximativ 550 de taţi din judeţ au ales, de la începutul anului, să intre în concediu pentru creşterea copilului. Numărul mamelor rămase acasă din acelaşi motiv este de trei ori mai mare.

IAŞI. Târg de muncă pentru absolvenţii de profil IT. Peste 20 de companii oferă, în cadrul Târgului JobShop desfăşurat la Casa Studenţilor din Iaşi, locuri de muncă part-time în ţară şi joburi în străinătate. Târgul este deschis până sâmbătă.

ILFOV. Marius Moga a provocat, ieri, un accident în Băneasa. În timp ce se îndrepta spre Snagov, compozitorul a tamponat maşina care se afla în faţa sa. El le-a spus poliţiştilor că era urmărit de paparazzii şi că a accelerat ca să scape de ei.

MARAMUREŞ. Parcurg 300 de kilometri pentru o reţetă. 50 de bolnavi din Borşa, care suferă de diferite afecţiuni cronice, trebuie să facă, lunar, naveta la Baia Mare fiindcă în oraş nu există niciun medic specialist.

MEHEDINŢI. Eurogara din Severin, finalizată cu o întârziere de patru ani. Inaugurarea celei mai moderne gări din Oltenia, care a costat aproape 6 milioane de euro, va avea loc în funcţie de data la care CFR va face recepţia lucrării.

MUREŞ. Imobilele cu risc seismic crescut sunt ţinute la secret. Autorităţile din Târgu-Mureş au recunoscut, ieri, că în oraş există trei blocuri cu „bulină roşie", dar că nu le dezvăluie, pentru că e datoria potenţialilor cumpărători să se informeze despre situaţia imobilelor.

NEAMŢ. Primăria Alexandru cel Bun, spartă de hoţi ghinionişti. Infractorii au pătruns marţi-noapte în sediu şi au încercat să forţeze casa de bani, în care se aflau doar doi lei. Nu au reuşit, aşa că au luat laptopul primarului şi monezile din automatul de cafea.

OLT. Zi de muncă doar pentru femei. Bărbaţii care lucrează în Primăria Caracal au avut liber ieri, de „Ziua Bărbatului".

PRAHOVA. Patru milioane de euro vor fi cheltuiţi pentru transformarea oraşului Buşteni. Pârtia Kalinderu va fi dotată cu o instalaţie de iluminat, iar parcul central din staţiune va fi reamenajat. Va fi construit un centru sportiv, iar în Parcul Naţional Bucegi va fi amenajat un amfiteatru. Banii provin atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul staţiunii.

SATU MARE. Gropile din Satu Mare vor fi acoperite cu 6 milioane de euro din bugetul local. Este cea mai mare sumă investită în infrastructura din oraş după 1989.

SĂLAJ. Prima centrală hidroelectrică din judeţ, care va fi construită pe râul Someş, va costa 8 milioane de euro. Avizul de mediu a fost obţinut ieri de compania Electrice Aqua SRL Baia Mare.

SIBIU. Şcoală de balet ca în America. Veronica Cătană, care a condus o şcoală de dans la Chicago, deschide, săptămâna viitoare, în sala Traube a Direcţiei de Cultură şi Sport din Mediaş, o şcoală de balet la standarde occidentale.

SUCEAVA. Pârtie de schi în plină vară. La Suceviţa au început negocierile pentru amenajarea unei noi pârtii de schi, în valoare de trei milioane de euro şi cu lungimea de un kilometru. Fondurile vin de la Ministerul Turismului.

TELEORMAN. Terma Serv, societatea care distribuie agent termic în Alexandria, datorează 3 milioane de lei furnizorului de gaz, motiv pentru care nu se poate încheia contractul de furnizare a gazelor pentru iarna lui 2010.

TIMIŞ. O casă de schimb valutar din complexul studenţesc a fost jefuită ieri de un individ care a ameninţat-o pe casieră cu un cuţit. Bărbatul a plecat cu 25.000 de euro şi 20.000 de lei. Poliţiştii nu exclud varianta unei înscenări.

TULCEA. O firmă specializată în montarea de eoliene a fost amendată cu 60.000 de lei pentru că a început instalarea turbinelor în zona localităţii Baia fără a deţine acord de mediu.

VASLUI. Amendă-record pentru WC-ul din Buneşti-Avereşti. Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a sancţionat cu 70.000 de lei Primăria pentru că a încredinţat fără licitaţie amenajarea în valoare de 80.000 de lei a toaletei.

VÂLCEA. Ţese mătasea viermilor pe care-i creşte în curte. Cristina Niculescu realizează ţesături unicat din mătasea prelucrată în propria gospodărie.

VRANCEA. Procurorii au cerut, ieri, strămutarea de la Focşani la Cluj a dosarului în care preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, e acuzat că ar fi prejudiciat statul cu 2 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite