Judeţ cu judeţ:Două elicoptere israeliene au aterizat de urgenţă, ieri, în comuna Buzoieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au început înscrierile pentru concursul de schi pentru copii care se organizează, sâmbătă, pe pârtia artificială de la Cavnic. Şefii Spitalului Judeţean Botoşani au decis să interneze doar urgenţele, deoarece saloanele sunt supraaglomerate. Persoanele arestate în cazul şpăgii pentru licenţele de la Universitatea Hyperion, filiala Caransebeş, vor fi judecate în libertate.

ALBA. Scapă de şomaj cu burse în străinătate. Întrucât pe piaţa muncii din oraş sunt disponibile numai 36 de joburi pentru cei cu studii superioare, 80 din cei o mie de absolvenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918" au ales să studieze cu burse în Europa şi Asia.

ARAD. Ruben Vanc (44 de ani) a intrat în greva foamei, după ce o decizie judecătorească l-a obligat să plătească daune lui Ioan Nădăban, de la UTA. Fotbalistul a provocat un accident de maşină în care Vanc a fost rănit, însă a susţinut că victima i-ar fi dat un pumn.

ARGEŞ. Două elicoptere israeliene au aterizat de urgenţă, ieri, în Buzoieşti. Cele două aparate de zbor, de tip CH-53, au fost nevoite să-şi întrerupă zborul din cauza unor defecţiuni tehnice.

BACĂU. 16 tineri au obţinut finanţare de la stat pentru a-şi începe propria afacere. Ei au primit câte 100.000 de lei, fonduri nerambursabile.

BIHOR. Kralocki Iosif şi soţia lui, Kralocki Hajnalka, au fost condamnaţi la 15, respectiv la 7 ani de închisoare, cu executare, pentru incest şi viol asupra fiicei lor de 15 ani, bolnavă psihic. Cei doi au fost decăzuţi din drepturile părinteşti.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. A crescut limita de viteză pe DN17, drumul care face legătura între Ardeal şi Moldova prin Pasul Tihuţa. Şoferii pot circula, de ieri, în localitate, pe anumite tronsoane din DN 17, cu până la 70 km la oră.

BOTOŞANI. Internare după listă, la Spitalul Judeţean Botoşani. Deoarece saloanele sunt supraaglomerate, şefii spitalului au decis să interneze doar urgenţele. În cazul bolnavilor cronici, aceştia au fost trecuţi pe liste de aşteptare.

BRAŞOV. Un braşovean a reclamat la Protecţia Consumatorului faptul că a găsit viermi într-o pungă cu griş. Inspectorii au oprit de la comercializare întreg lotul şi au alertat şi celelalte judeţe.

BRĂILA. Patronii refuză subvenţia de stat pentru angajarea, pe perioada vacanţei de vară, a elevilor şi studenţilor. Potrivit autorităţilor brăilene, nicio firmă nu a făcut astfel de angajări.

BUZĂU. Preţul căldurii a îngheţat. Consiliul Local Buzău a hotărât ca persoanele branşate la sistemul centralizat să plătească aceeaşi sumă pentru căldură ca iarna trecută, urmând să suporte subvenţia din propriul buget.

CARAŞ-SEVERIN. Persoanele arestate în cazul şpăgii pentru licenţele de la Universitatea Hyperion, filiala Caransebeş, Nicoleta Gumă, Eugen Tacotă şi Gheorghe Stancu, vor fi judecate în libertate. Procurorii au depus recurs.

CĂLĂRAŞI. A căzut din trenul staţionat pe pod. Speriat că a adormit şi a uitat să coboare, un bărbat de 66 de ani a tras semnalul de alarmă şi a încercat să se dea jos din tren. A căzut de la opt metri înălţime şi se află acum la spital.

CLUJ. Spitalul orăşenesc din Huedin este primul din Cluj care a obţinut finanţare prin programul „Casa Verde". Aici se va instala o centrală geotermală, cu o investiţie de circa 200.000 de lei.

CONSTANŢA. Pe plaja Rex, din Mamaia, se deschide, mâine, Regata Imobiliară. Expoziţia, care durează trei zile, se va întinde pe două hectare şi va cuprinde case de vacanţă de pe malul Mării Egee, ambarcaţiuni şi maşini de lux.

COVASNA. Succes al alpiniştilor covăsneni, în Franţa. Koncz Alex și Sorin Nichiforiuc au revenit în ţară după ce au escaladat Directa Americană din masivul Mont Blanc. Traseul pe peretele vertical de granit măsoară 1.100 de metri.

DÂMBOVIŢA. Primăria Târgovişte şi Raiffeisen Bank au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea programului de reabilitare termică a locuinţelor. Astfel, banca va acorda credite cu dobânzi preferenţiale.

DOLJ. Bogdan Cosmulescu (23 de ani), şoferul care l-a împuşcat luni pe Florin Stania (28 de ani), după o altercaţie în trafic, a fost arestat pentru 15 zile. Tânărul este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi de tulburarea liniştii publice.

GALAŢI. Sute de tone de gunoaie aduse de ape s-au adunat în zona Portului Galaţi şi în apropierea Trecere-Bac. Pe o distanţă de câteva sute de metri, apele fluviului sunt  acoperite de PET-uri şi resturi menajere. Primăria şi Administraţia Porturilor Dunării Maritime refuză să facă ecologizarea zonei şi îşi pasează una alteia responsabilitatea.

GIURGIU. Un tânăr de 22 de ani, din Giurgiu, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru proxenetism şi trafic de persoane, a fost prins, ieri, de poliţişti. El va fi extrădat în Italia.

GORJ. Preot bătut de soţie că a băut prea mult. Nicolae Ciobanu, parohul suspendat al bisericii din Celei, a ajuns la spital cu capul spart şi gâtul tăiat. Preotul a fost înlocuit de curând din funcţie pentru că venea beat la slujbe.

HARGHITA. Doi concubini sunt cercetaţi după ce au fost prinşi când primeau bani de la un bărbat pe care-l şantajau. Cei doi au pretins 250 de lei unui bărbat de 56 de ani pentru a nu dezvălui faptul că acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

HUNEDOARA. Patru femei şi un bărbat din Vulcan, plecaţi de luni la cules de fructe de pădure, s-au rătăcit într-o zonă sălbatică a Masivului Parâng. Jandarmii montani şi salvamontiştii i-au găsit în stare de epuizare.

IALOMIŢA. Cei peste 800 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţe vor primi din această lună bonuri de masă. Noua conducere a unităţii a decis reluarea acordării tichetelor doar pentru jumătate din zilele lucrătoare.

IAŞI. Poliţiştii de la Antidrog Iaşi au anihilat o reţea care aproviziona piaţa locală cu substanţe interzise. Doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce au ridicat un colet din străinătate care conţinea 500 de grame de mefedronă.

ILFOV. Sinistraţii, în taberele jandarmilor. Peste 80 de copii care locuiesc în zonele din Moldova afectate de inundaţii îşi încep astăzi vacanţa la Baza de Pregătire şi Cazare Snagov a Jandarmeriei Române.

MARAMUREŞ. Concurs de schi în miez de vară. Înscrierile la prima competiţie de schi pentru copii pe pârtia artificială de la Cavnic au început ieri. Evenimentul va avea loc sâmbătă.

MEHEDINŢI. Zeci de oameni vin zilnic la o şedinţă de relaxare în prima salină artificial din judeţ, inaugurată la Severin. Un pachet standard costă pentru un adult 20 de lei, pentru elevi, studenţi şi pesionari 17 lei şi pentru preşcolari, 12 lei.

MUREŞ. Peste 200 de artişti din opt ţări au defilat ieri, prin centrul oraşului Târgu-Mureş, într-o paradă a portului popular. Pata de culoare a întregii reprezentaţii a fost dată de africanii din Republica Mayotte, care au făcut senzaţie printre spectatori cu dansuri pe ritmurile lor tradiţionale.

NEAMŢ. 30 de asociaţii de locatari, la care fusese sistată furnizarea apei potabile din cauza datoriilor de peste 7 milioane de lei, au fost „iertate" temporar. După trecerea caniculei, apa va fi oprită din nou pâna la plata restanţelor.

OLT. 30 de milioane de euro pentru deşeuri. Consiliul Judeţean a primit bani europeni pentru ecologizarea haldelor, iar Primăria Slatina i-a dat în administrare groapa de la Milcov a cărei închidere costă un milion de euro.

PRAHOVA. Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti a rămas fără vaccin antirabic. În Ploieşti există aproximativ 4.000 de câini fără stăpân, care fac zeci de victime, săptămânal.

SATU MARE. Bani de la UE pentru promovare turistică. 700.000 de lei se vor investi pentru documentare, ghiduri turistice în şapte limbi, broşuri şi alte materiale de promovare a traseelor turistice ale judeţului.

SĂLAJ. 35 de sălăjeni au reclamat la Protecţia Consumatorilor mai multe bănci care au menţinut comisioanele de risc şi de rambursare anticipată. Aceasta la doar o lună după intrarea în vigoare a ordonanţei care interzicea aceste comisioane.

SIBIU. Cinematograful ecologic ajunge, astăzi, în Parcul Sub Arini din Sibiu. Proiecţiile din cadrul CosyMo's Solar Cinema, care fac parte dintr-un turneu european şi vor include filme de scurt metraj.

SUCEAVA. Mănăstirea Suceviţa a fost inclusă în patrimoniul mondial. Acest lucru va aduce mai multă reclamă internaţională zonei, iar primarul comunei speră la un aflux crescut de turişti străini. Noul statut presupune o protecţie specială faţă de construcţiile din jur, adică nu se va mai permite ridicarea de imobile care nu se potrivesc cu arhiectura zonei.

TELEORMAN. Un bărbat din Alexandria a lăsat un întreg cartier fără apă rece timp de mai bine de 12 ore după ce, încercând să repare singur o defecţiune apărută în apartament, a spart cu flexul ţeava de alimentare.

TIMIŞ. Disponibilizări festive de Ziua Timişoarei. Consilierii locali au votat, în unanimitate, disponibilizarea a peste 200 de funcţionari publici chiar în Şedinţa Festivă a Consiliului Local, prilejuită de Ziua Timişoarei.

TULCEA. Profesorul Ion Dumitru din Babadag, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la o elevă pentru a o scăpa de corijenţă, a fost trimis în judecată.

VASLUI. 417 şcoli din judeţul Vaslui, la un pas de a fi închise. Unităţile şcolare n-au primit autorizaţii sanitare de funcţionare din cauza lipse apei curente şi a grupurilor sanitare deteriorate.

VÂLCEA. Cele nouă persoane implicate în scandalul de luni dintre două grupări interlope rivale au fost prezentate ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

VRANCEA. Şomaj la şcolile de şoferi din Vrancea. Acestea au concediat mai bine de jumătate dintre instructori, deoarece numărul de cursanţi s-a redus cu 60% faţă de anul trecut. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite