Judeţ cu judeţ:100 de biciclete pot fi închiriate doar cu buletinul atât de mureşeni, cât şi de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei studenţi la Medicină în Cluj, originari din India, au plecat, ieri, în Macedonia, unde vor reprezenta România la Campionatul European de Crichet.  Anul acesta, în Sângeorz-Băi, pe vremuri cea mai căutată staţiune balneară din nordul Ardealului, au fost rezervate doar 5% din locurile de cazare după ce pensionarii nu au mai primit de tratament.

ALBA. Până în septembrie, angajaţii Ocolului Silvic „Valea Arieşului" vor recolta 160 de tone de afine. Acestea vor fi exportate în Germania la preţul de 1.700 de euro/ tonă.

ARAD. Producătorii de roşii din vestul ţării se întâlnesc azi la Festivalul Părădăicilor, care are loc la castelul Universităţii de Vest de la Macea. Vizitatorii vor mai putea cumpăra şi salam de Nădlac, pită de Pecica sau ţuică de Chisindia.

ARGEŞ. Un elev de la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu" din Piteşti, care obţinuse media 9,98 la examenul de bacalaureat, a primit 10 în urma rezolvării contestaţiilor.

BACĂU. Concurs hipic de sărituri la Hemeiuşi. Cupa Federaţiei Ecvstre se va desfăşura mâine şi duminică. La competiţie vor participa 100 de cai şi 150 de călăreţi.

BIHOR. Orădeanul Roman Tanca și-a construit propriul Ferrari în garaj, cu un kit din SUA și cu ajutorul unei echipe de mecanici. Mașina a fost gata în jumătate de an.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Sângeorz-Băi, cea mai căutată staţiune balneară din nordul Ardealului, nu are turişti. Gradul de ocupare în cele două hoteluri este doar de 5%. Anul trecut, 70% din locurile de cazare au fost rezervate.

BOTOŞANI. Târg al meşteşugarilor populari pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoşani. În acest weekend se pot cumpăra la preţ de criză vase de lut, costume ţărăneşti, covoare şi icoane.

BRAŞOV. Party cu pălării la ştrandul din Codlea. Jocuri de lumini, lasere şi artificii, dar şi artiştii hand-made au fost atracţiile unei petreceri inedite, organizată ieri în oraşul braşovean. Intrarea a fost condiţionată de purtarea unor pălării.

BRĂILA. Consiliul Judeţean a decis închiderea Spitalului „Sfântul Spiridon" pentru ca în clădirea acestuia să înceapă lucrările de amenajare a unei universităţi de stat. Transformarea a fost decisă de Consiliul Judeţean.

BUZĂU. Mai bine în şomaj. Din 18.000 de şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM, la Bursa locurilor de muncă organizată ieri la Buzău şi la Râmnicu Sărat s-au prezentat doar 60 de persoane dornice să-şi găsească o slujbă.

CARAŞ-SEVERIN. O fată de 14 ani internată la Centrul de zi „Speranţa" din Reşiţa e în comă, după ce a căzut dintr-un cireş. Virgil Popa, directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială, spune că starea de sănătate a fetei este critică.

CĂLĂRAŞI. Trei persoane au fost rănite ieri, în Drajna, după tamponarea a cinci autoturisme. Accidentul a fost provocat de un şofer polonez, la trecerea la nivel cu calea ferată, iar răniţii au fost transportaţi la spital.

CLUJ. Ambasadorii crichetului. Trei studenţi la Medicină, originari din India, au plecat, ieri, în Macedonia, unde vor reprezenta România la Campionatul European de Crichet.

CONSTANŢA. Un şofer a intrat ieri cu autoturismul în sediul Băncii Transilvania de pe Bulevardul Mamaia, după ce maşina sa marca Cielo a fost lovită din spate de o dubiţă. Poliţiştii urmează să stabilească cine va suporta pagubele.

COVASNA. Statul pierde pădurile. Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a declarat că după retrocedarea terenurilor forestiere doar 15.000-20.000 de hectare de pădure vor aparţine statului.

DÂMBOVIŢA. Consiliul Judeţean va investi peste 45 de milioane de lei în reabilitarea Drumului Judeţean 713 Sinaia-Cabana Babele, alături de Consililiul Judeţean Prahova. Lungimea drumului este de 16 kilometri.

DOLJ. Fiu de judecătoare liber, deşi a fost prins cu droguri. Dan Sprânceană a primit trei ani cu suspendare pentru trafic de stupefiante, el fiind prins, în 2007, în timp ce încerca să vândă haşiş, pe care îl introdusese în ţară în lenjeria intimă.

GALAŢI. Cu 24 de ore înainte ca viitura pe Dunăre să ajungă în dreptul Galaţiului, în condiţii de cod roşu de inundaţii şi galben de precipitaţii, autorităţile au dispus demontarea hidrobarajului ridicat pentru evitarea inundării unei părţi din oraş.

GIURGIU. O revizie la reţeaua de distribuţie a energiei electice a lăsat „în beznă" vineri, timp de opt ore, sute de locuinţe din localitatea Grădinari şi Bălanu.

GORJ. Porcii salvează Penitenciarul Târgu-Jiu de criză. Reprezentanţii închisorii au scos la vânzare 30 din cei 219 grăsuni crescuţi chiar de către puşcăriaşi pentru a putea efectua lucrări de modernizare. Porcii asigură hrana tuturor deţinuţilor, dar şi un venit pentru instituţie.

HARGHITA. Serviciul SMURD va fi operaţional în câteva săptămâni. Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Harghita va avea trei maşini de intervenţie pentru descarcerare la Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Topliţa.

HUNEDOARA. Magistraţii din Deva au început urmărirea penală în dosarul fraudei de la CAR „Decebal", în care peste 60 de clienţi au observant că au rămas fără banii din conturi, după ce casiera Cornelia Bordea s-a spânzurat. Dosarul penal are „autor necunoscut".

IALOMIŢA. Pasionaţii de viteză îşi vor alinia mâine bolizii la start pe pista aerodromulului din Alexeni. Taxa de participare e 100 de lei, iar spectatorii vor plăti câte 10 lei pentru a urmări cursele.

IAŞI. Încă 60 de zile de arest pentru membrii clanului interlop Corduneanu. Judecaţi ieri la Baia Mare, acuzaţii au încercat să facă circ ca la Iaşi, dar magistraţii nu le-au permis nicio abatare.

ILFOV. Peste 30.000 de produse au fost ridicate pentru a fi confiscate în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti, ieri, în mai multe centre comerciale din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale cu produse contrafăcute.

MEHEDINŢI. Voluntarii schiţează de azi harta gunoaielor din judeţ. Sute de persoane, sprijinite de autorităţile locale, vor participa la cel mai mare proiect de ecologizare. În prima etapă vor fi identificate şi marcate mormanele de mizerie.

MARAMUREŞ. Părinţii care nu au unde să-şi lase copiii în timpul vacanţei de vară au posibilitatea să-i ducă, în continuare, la două creşe din Baia Mare. Acestea pun la dispoziţia lor 250 de locuri, programul fiind între orele 6.00 şi 18.00. Până acum, la Serviciul Public de Asistenţă Socială din municipiu s-au înregistrat 150 de cereri.

MUREŞ. 100 de biciclete noi au fost puse la dispoziţia mureşenilor şi turiştilor, începând de ieri. Bicicletele pot fi obţinute gratuit pentru două ore, pe baza cărţii de identitate şi a unui formular.

NEAMŢ. Jandarmii nemţeni au vrut să dea de pomană izmenele, prosoapele şi cămăşile care stăteau pe stoc după desfiinţarea serviciului militar obligatoriu. Ei au făcut trei licitaţii, dar nimeni nu a dorit să cumpere echipament.

OLT. Săltat de poliţişti din cauza unui handicap. Claudiu Anghel, din Rusăneşti - Olt, susţine că a fost victima unui abuz din partea agenţilor care l-au ridicat imediat după ce a obţinut permisul auto. Tânărul, care are proteză la un ochi, a fost acuzat că nu avea dreptul să dea examen, deşi legea îi permite.

PRAHOVA. Compania petrolieră americană Lufkin Industries va investi 126 milioane dolari în construcţia unei fabrici lângă Ploieşti. În 2012, aceasta va avea peste 300 de angajaţi.

SATU MARE. O echipă de specialişti din Ungaria a început, ieri, o evaluare a celor cinci spitale din administrarea Consiliului Judeţean. Experţii vor propune şi o reorganizare a unităţilor pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale.

SIBIU. Cseke Atilla, ministrul Sănătăţii, a încercat, ieri, în zadar să-i convingă pe consilierii judeţeni să preia în administrare spitalele din Sibiu. „Finanţarea unui spital nu se va schimba cu nimic. Responsabilitate financiară nu există", a declarat ministrul. Cu toate acestea, consilierii nu au acceptat să ia în administrare instituţiile cu datorii.

SĂLAJ. În prima jumătate a anului au avut loc 80 accidente grave pe şoselele din judeţ, soldate cu 20 morţi şi 91 răniţi grav. Faţă de aceeaşi perioadă din 2009, numărul celor decedaţi s-a dublat.

SUCEAVA. Campionat naţional de drift în zona industrială a Sucevei. Sâmbătă şi duminică, 25 de piloţi din ţară vor concura cu maşini puternice cu sute de cai putere.

TELEORMAN. Un electrician în vârstă de 43 de ani, din Roşiorii de Vede, a murit ieri electrocutat în timpul unor manevre tehnice. Inspectorii de muncă au demarat o anchetă.

TIMIŞ. Printre studenţii care au dat bani pentru a obţine diplomă de licenţă la Univesitatea Hyperion sunt şi poliţişti, jandarmi şi grefieri, susţin anchetatorii. Nicoleta Gumă şi Eugen Tacotă sunt acuzaţi că au luat câte 1.500 de euro de la 33 de studenţi.

TULCEA. Peste 300 de cadre didactice dau examen pentru 80 de posturi de titular scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar. Numărul de posturi a fost redus drastic. Anul trecut, au fost disponibile 1.200 de locuri.

VASLUI. Convoi umanitar. Vasluienii au încărcat un TIR şi şase camioane cu alimente şi haine pentru sinistraţi. Convoiul a plecat ieri spre comunele sucevene lovite de inundaţii.

VÂLCEA. Bătrânii din Vaideeni spun că Elisabeta Jinaru, angajată a băncii CEC din localitate, îi punea să semneze un formular în alb, pe care apoi îl completa ea. Femeia a sustras 450.000 de lei din conturile oamenilor, iar acum este de negăsit.

VRANCEA. Prea puţine grădiniţe. Aproape o mie de preşcolari rămân în acest an în afara sistemului de învăţământ, în grija bunicilor sau a bonelor de ocazie. Criza de locuri în grădiniţe a făcut ca în prezent o educatoare să se ocupe de 35 de copii. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite