Judeţ cu judeţ: Zeci de şoferi buzoieni au primit amenzi de 250-4.500 de lei, deşi au plătit taxa de drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul spre staţiunea bihoreană Padiş a fost închis din cauza riscului producerii de accidente şi alunecări de teren. Hidrologii au instituit cod galben, până la 5 ianuarie, pe sectorul Calafat-Bechet al Dunării. Gradul de ocupare a pensiunilor din Deltă pentru Revelion este de 40%, în creştere faţă de anul trecut.

ALBA. Piaţa imobiliară din Ocna Mureş s-a prăbuşit după alunecările de teren de săptămâna trecută. Notarii reuşesc cu greu să obţină preţuri orientative pe piaţa imobiliară pentru raportul de expertiză pe care trebuie să-l întocmească anual.

ARAD. Ministerul Transporturilor a suplimentat cu 17,5 milioane de lei suma necesară exproprierilor pentru tronsonul de autostradă Arad-Nădlac. Până acum, 80% din proprietari şi-au primit banii.

ARGEŞ. Primăria Piteşti va începe, în vara anului viitor, construcţia unui pasaj în zona Podul Viilor, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş. Investiţia este estimată la 7,6 milioane de euro.

BACĂU. Un bucureştean în vârstă de 44 de ani a fost prins ieri de poliţiştii băcăuani cu 6.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Marfa în valoare de 30.000 de lei a fost confiscată, iar bărbatul e cercetat pentru evaziune fiscală.

BOTOŞANI. Două femei şi doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, ieri, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren personal al companiei Regiotrans la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea botoşăneană Măşcăteni. În urma impactului, maşina a fost târâtă pe o distanţă de 500 de metri. Potrivit poliţiştilor, vina îi aparţine şoferului care nu s-a asigurat la traversare.

BIHOR. Drumul spre staţiunea Padiș a fost închis. Firma care repară drumul a blocat accesul pentru că există risc de accidente şi de alunecări de teren.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Pe străzile din Bistriţa au apărut bannere cu citate din Biblie, plasate de o biserică penticostală. Protopopul ortodox şi cel greco-catolic nu aprobă afişarea mesajelor.

BRAŞOV. În noaptea de Anul Nou, patinoarul Olimpia e deschis între orele 22.00 şi 03.00. Braşovenii şi turiştii vor putea putea patina şi în prima zi din 2011, între orele 14.00 şi 21.30. Intrarea costă 20 lei.

BRĂILA. Ifgenia Marin (23 de ani) a fost prinsă, joi, de trei ori în numai o oră, de poliţiştii brăileni, în timp ce vindea ilegal petarde şi pocnitori. Femeia avea 1.260 de obiecte pirotehnice interzise.

BUZĂU. Zeci de şoferi buzoieni au primit amenzi de 250-4.500 de lei, deşi au plătit taxa de drum. Din cauza defectării sistemului de monitorizare informatică, şoferii sunt nevoiţi să consteste în instanţă sancţiunile.

CARAŞ-SEVERIN. Şapte persoane aflate în microbuzul implicat în accidentul de miercuri seară, la intrarea în Caransebeş, sunt în stare gravă la spital. Şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar maşina s-a izbit de un copac.

CLUJ. Repetiţie pentru cabaret. Artiştii Teatrului şi cei ai Operei Maghiare de Stat din Cluj au făcut ieri ultimele pregătiri pentru spectacolul de cabaret pe care îl vor prezenta în această seară. Reprezentaţia este prima coproducţie a celor două instituţii după mai mulţi ani de întrerupere a colaborării.

CĂLĂRAŞI. În misiune, cu vechituri. Pompierii călărăşeni au intervenit în acest an la 2.153 cazuri, cu o medie de 6 misiuni pe zi, deşi 80% din tehnica folosită are durata normală de exploatare depăşită.

CONSTANŢA. Prim-procurorul Florin Apostu şi ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescu, arestaţi pentru corupţie, au fost transferaţi la Constanţa. Cazul a fost strămutat la cererea DNA Alba Iulia, iar magistraţii au decis menţinerea lor în arest pentru 60 de zile, începând din 24 decembrie.

COVASNA. Sezonul de schi se va deschide oficial la Şugaş-Băi la 1 ianuarie, de la ora 10,00, odată cu inaugurarea pârtiilor de schi. Primăria va organiza mai multe competiţii sportive.

DÂMBOVIŢA. Un angajat al Primăriei Pietrari a murit îngheţat după ce a zăcut într-un şanţ. El se întorcea de la o petrecere şi nu a reuşit să se ridice după ce a căzut. Funcţionarul a fost dus la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

DOLJ. Debitul Dunării a depăşit media multianuală a lunii decembrie. Hidrologii au instituit cod galben, până la 5 ianuarie, pe sectorul Calafat-Bechet.

GALAŢI. Furturi ca-n codru. Inspectorii silvici au înaintat în acest an procurorilor aproape 100 de sesizări penale pentru tăierea ilegală a peste 11.000 de metri cubi de lemn. Printre hoţi se numără şi proprietarii pădurilor.

GIURGIU. Zece jandarmi de la Unitatea Specială 30 Pază şi Protecţie Obiective Diplomatice Bucureşti au adus 600 de kilograme de alimente pentru centrele sociale din localităţile Slobozia şi Gogoşari. De Crăciun, ei au donat jucării şi hăinuţe pentru cei copiii din cele două centre.

GORJ. Hoţul din satul Blahniţa de Jos, prins de vecini după ce i-a sunat telefonul mobil în timp ce se ascunsese sub pat, a fost arestat pentru 29 de zile. Acesta a mai furat, în vară, 600 de lei din aceeaşi locuinţă.

HARGHITA. Nevoiaşii din Miercurea Ciuc trebuie să se descurce până săptămâna viitoare cu ajutoarele alimentare europene primite în decembrie. Primele pachete pe 2011 vor fi distribuite începând din 4 ianuarie.

HUNEDOARA. Ministerul Dezvoltării şi Turismului a virat o nouă tranşă, în valoare de 3,6 milioane de lei, autorităţilor locale din oraşul Vulcan pentru continuarea lucrărilor la instalaţia de telegondolă. Proiectul turistic din Pasul Vâlcan include amenajarea unei telegondole pe o distanţă de 3.500 de metri, iar investiţiile se ridică la suma de 6,6 milioane de euro.

IALOMIŢA. Peste 200 de nevoiaşi care stau în locuinţele sociale din Slobozia vor fi daţi în judecată, în ianuarie, din cauza datoriilor la chirie şi utilităţi. Restanţele depăşesc 10.000 de lei.

IAŞI. Medicii de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi au tratat într-o singură noapte cinci tineri care consumaseră substanţe etnobotanice. Unul dintre pacienţi e „client" mai vechi al secţiei de toxicologie, iar unul avea doar 14 ani.

ILFOV. Doi bărbaţi din Tunari au fost prinşi ieri în timp ce furau lemne din Ocolul Silvic Otopeni. Ei au tăiat 15 metri cubi de lemne până când au fost reţinuţi de poliţişti.

MARAMUREŞ. Accident la schi. Un turist în vârstă de 28 de ani din Oradea a căzut şi s-a lovit la umăr pe pârtia de la Şuior. Jandarmii montani i-au acordat primul ajutor, iar apoi acesta a fost dus la spital.

MEHEDINŢI. 800 din cei 1.000 de bolnavi internaţi la Spitalul Judeţean din Severin au cerut externarea temporară de Revelion. Cei care rămân în spital vor avea un meniu special, pregătit de o firmă de catering.

MUREŞ. Pompierii au lucrat peste şase ore pentru a stinge un incendiu la un gater din comuna Jabelnişa. Peste 150 de metri cubi de cherestea s-au făcut scrum.

NEAMŢ. Doi minori s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţişti în timp ce vindeau petarde. Oamenii legii au confiscat până acum peste 6.000 de petarde în Piatra Neamţ şi Roman.

OLT. Mii de slătineni intră în noul an cu datorii la stat. Primăria a trimis peste 25.000 de somaţii, iar pentru 4.350 de restanţieri au fost întocmite formele de executare silită.

PRAHOVA. Astăzi, turiştii pot vizita muzeele din Sinaia între orele 9.00 şi 14.00. La 2 ianuarie, muzeele sunt deschise în intervalul orar 9.00-17.00.  Vizita la Castelul Peleş costă 20 de lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

SATU MARE. Celebrul musical Chicago va fi prezentat pentru a doua oară în România, şi pentru prima dată în maghiară, mâine seară, la Satu Mare. Spectacolul trupei „Harag Gyorgy" a Teatrului de Nord începe de la ora 19.00.

SĂLAJ. Aproape 1.000 de firme şi peste 6.000 de persoane fizice din Zalău au rămas restante la plata taxelor şi impozitelor locale pe 2010. Anul viitor, încasarea impozitelor va fi reluată din 10 ianuarie.

SIBIU. Friptura de gâscă, medalionul de vânat cu ciuperci pădureţe şi salata de portocale cu miere se numără printre bunătăţile alese de cei 24 de englezi care vor petrece Revelionul la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac. Meniul costă 250 de lei şi va fi servit pe platouri din gheaţă.

SUCEAVA. Un tânăr de 17 ani a ajuns miercuri la spital după ce a fost înjunghiat în comuna Ciprian Porumbescu, în timpul unui conflict spontan. Agresorul e cercetat pentru vătămare corporală gravă.

TELEORMAN. Consilierii judeţeni au primit ieri telefoane noi, printr-un contract de abonare de peste 240.000 de lei. Mobilele costă între 1.000 şi 1.500 de lei, dar au fost oferite gratuit.

TIMIŞ. Paula Bebec, o tânără de 18 ani care şi-a abandonat nou-născutul lângă Gara de Sud din Timişoara, a fost trimisă ieri în judecată şi riscă 25 de ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat. Micuţul a fost salvat de o femeie care trecea prin zonă.

TULCEA. Gradul de ocupare a pensiunilor din Deltă pentru Revelion este de 40%, în creştere cu zece procente faţă de anul trecut. Un sejur de patru zile în Sulina şi Murighiol costă 200 de euro.

VASLUI. Peste 1.000 de firme au dat faliment în acest an. 352 de societăţi vasluiene au fost dizolvate, aproape 500 au fost radiate, iar 623 au depus cereri de suspendare a activităţii din cauza datoriilor la stat.

VÂLCEA. Maternitatea închiriază un etaj ca să scape de datorii. Spaţiul de la etajul doi al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Vâlcea are peste 2.000 de metri pătraţi şi va fi cedat firmelor care prestează servicii medicale pentru a reduce din cheltuieli.

VRANCEA. Vilele lui Ceauşescu, de închiriat. Direcţia Silvică Focşani închiriază pe maximum cinci ani cabanele Dragomira şi Lepşuleţ, întrucât nu-şi mai permite să le întreţină. Chiria costă 38.000 de lei pe an pentru vila Dragomira şi 120.000 de lei pentru Lepşuleţ. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite