Judeţ cu judeţ: Transilvania Fest se va desfăşura pentru prima dată în judeţul Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oradea este al doilea oraş din ţară, după Cluj-Napoca, unde taxa de parcare va putea fi plătită cu un card. Un şofer beat a intrat cu maşina într-un echipaj de Poliţie din Suceava. CET Govora are de recuperat 16,2 milioane lei de la beneficiarii de apă caldă şi căldură din Râmnicu Vâlcea. Un consilier acuzat că a călcat un bărbat cu maşina vrea să ajungă primar în comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi.

ARAD. Vânătorii din Arad îşi antrenează câinii de vânătoare şi în extrasezon, alături de patrupede din Ungaria şi Italia. În weekend, câinii au fost ademeniţi cu potârnichi puse în cuşti în mijlocul câmpului.

ALBA. Transilvania Fest se va desfăşura pentru prima dată în judeţ. Festivalul va avea loc pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, la sfârşitul lunii iulie. Vor avea loc, printre altele, demonstraţii culinare şi o cursă internaţională de biciclete.

ARGEŞ. Două TIR-uri s-au ciocnit în comuna Morăreşti. Şoferul unui autotren românesc, încărcat cu fier vechi, a acroşat un TIR bulgăresc, plin cu sandale. Ambele maşini s-au răsturnat, iar marfa s-a împrăştiat pe şosea.

BACĂU. Profesorii şpăgari de la liceul din Podu Turcului află azi dacă se pot întoarce la catedră. Directorii Dumitru Ţopa şi Doina Antohe şi secretara Tatiana Moraru cer judecătorilor să le fie ridicată interdicţia de a părăsi Bacăul.

BIHOR. Oradea este al doilea oraş din ţară, după Cluj-Napoca, unde taxa de parcare va putea fi plătită cu un card. Dispozitivul poate fi încărcat periodic la Serviciul Parcări. Sistemul a costat 180.000 de euro.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Elevii singurului liceu de muzică din judeţ sunt nevoiţi să înveţe, din toamnă, în alte şcoli din Bistriţa. Proprietarul clădirii liceului se află în litigiu cu Consiliul Local pentru neplata chiriei. Datoria este de 200.000 de lei.

BOTOŞANI. Bolnavii dependenţi de dializă trebuie să se deplaseze în judeţele vecine. La Spitalul Judeţean s-a înfiinţat o secţie specială, care însă nu a primit avizul de funcţionare de la Ministerul Sănătăţii.

BRAŞOV. Site-ul american de turism GeoBeats face din nou reclamă pentru oraşul Braşov. După ce săptămâna trecută a lansat videoclipul cu Piaţa Sfatului, acum revine cu o nouă filmare: Biserica Sf. Nicolae, din Şcheii Braşovului. GeoBeats este primul ghid de călătorie video din mediul online care prezintă cele mai frumoase locuri de pe glob.

BRĂILA. Un minor în comă alcoolică a fost găsit pe stradă. Adolescentul de 15 ani a fost internat de urgenţă, iar poliţiştii cercetează dacă băiatul a fost victima unor agresiuni.

BUZĂU. Secretarul asociaţiei de vânători din oraşul Pătârlagele a murit la vânătoare în apropiere de Nehoiu. Pompiliu Neacşu (41 de ani) a fost împuşcat în cap de unul dintre cei 14 vânători care-l însoţeau. Expertiza balistică va stabili cine a tras.

CARAŞ-SEVERIN. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, a agresat, în acest weekend, un reporter. Incidentul a avut loc înaintea Adunării Generale de la Composesoratul Bucova.

CĂLĂRAŞI. Un consilier acuzat că a călcat un bărbat cu maşina vrea să ajungă primar în comuna Grădiştea. Petre Barbu a primit cinci luni cu suspendare după ce în 2005 a lovit cu maşina un bărbat care pescuia în balta lui.

CLUJ. Trei bărbaţi cu vârste între 21 şi 26 de ani au furat 300 de pachete de ţigări. Tinerii au fost prinşi ieri când voiau să le vândă în faţa unui supermarket din Cluj-Napoca.

CONSTANŢA. Giolacai Arsen (31 de ani), interlopul împuşcat în Constanţa, la 19 decembrie, de un individ rămas necunoscut, va fi externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca.

COVASNA. 151 de proiecte, în valoare de 827 milioane de lei, vor fi depuse astăzi de Consiliul Judeţean la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru finanţare. Se vor reabilita drumuri şi se vor amenaja reţele de apă şi canalizare.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 36 de ani, prins la braconaj azi-noapte pe un lac din comuna Crevedia, a fost împuşcat mortal. Paznicul, văr cu victima, a tras cu o armă de vânătoare modificată, pe care o deţinea ilegal. Agresorul este cercetat penal.

DOLJ. Trei tineri din Maglavit au furat dintr-o păstrăvărie 70 de kilograme de sturion şi păstrăv, în valoare de aproximativ 20.000 de lei. Celor trei suspecţi li s-au întocmit dosare penale pentru furt calificat.

GALAŢI. Jaf armat la o sală de bingo din Galaţi. Trei bărbaţi mascaţi şi înarmaţi cu pistoale au furat circa 40.000 de lei şi au dispărut fără urmă. Anchetatorii bănuiesc că autorii jafului au complici printre angajaţii firmei prădate.

GIURGIU. Numărul infracţiunilor descoperite de poliţiştii de frontieră din Giurgiu a crescut cu 31,8% în 2010 faţă de anul precedent. Poliţiştii au confiscat aproape un milion de pachete de ţigări de contrabandă, de peste opt milioane de lei.

GORJ. În mai multe localităţi din judeţ viteza legală a crescut de la 50 la 70 de kilometri pe oră. Acestea sunt: Brăneşti, Cursaru, Ceplea, Izvoarele, Văleni, Sărdăneşti, Cocoreni, Vlăduleni, Moi, Câmpu Mare şi Răchiţi.

HARGHITA. Puţine joburi în judeţ. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă doar 85 de locuri de muncă, în condiţiile în care la finele anului trecut erau 12.777 şomeri.

HUNEDOARA. Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat, ieri, şi va cerceta cazul unui bebeluş născut în toaletă de o tânără de 23 de ani din Aninoasa. Femeia a spus că a încercat să avorteze fără să ştie cât de mare este sarcina.

IALOMIŢA. Direcţia de Sănătate Publică a stabilit că la baza îmbolnăvirii celor 14 bebeluşi a fost doar rotavirusul. Inspectorii confirmă prezenţa unei infecţii intraspitaliceşti determinată de deficienţe de igienizare şi sterilizare.

IAŞI. Luptă împotriva discriminării femeii pe piaţa muncii. În cadrul unui proiect european de 14,9 milioane de lei, profesorii de la Universitatea „Al.I. Cuza" din Iaşi vor acorda consiliere şi asistenţă femeilor pentru a se angaja.

ILFOV. Primăria oraşului Voluntari începe astăzi o operaţiune de capturare a câinilor comunitari pentru a-i vaccina, deparazita şi steriliza. Pentru că nu sunt locuri suficiente în adăposturi, câinii vor fi duşi din nou în stradă.

MARAMUREŞ. O profesoară din Baia Mare a lansat un concurs naţional de mărţişoare realizate din produse ecologice. Înscrierile se fac până la 20 februarie, iar cele mai ingenioase mărţişoare vor fi expuse la un târg tematic.

MEHEDINŢI. Trei persoane care traversau pe o trecere de pietoni dintr-o zonă intens circulată din Drobeta Turnu-Severin au fost lovite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de un taximetrist de 25 ani. Mama şi copilul, în vârstă de 15 ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Severin cu multiple fracturi şi traumatisme. Tatăl a scăpat cu răni uşoare.

MUREŞ. Societatea de termoficare din Târgu-Mureş, aflată în procedura de lichidare, trimite astăzi în şomaj 150 dintre cei 190 de angajaţi. Cei rămaşi se vor ocupa de centralele termice închiriate de asociaţii de la Primărie.

NEAMŢ. S-a retras apa din gospodăriile din comuna Poiana Teiului, dar localnicii nu au scăpat de pericol. Între viaductul Poiana Largului şi Antrepriza de Construcţii Hidrotehnice sunt blocuri de gheaţă de până la şase metri grosime.

OLT. Cele 329 de grădiniţe din judeţ vor primi de mâine materiale didactice de la Inspectoratul Şcolar. Copiii vor beneficia de peste 300 de noi tuneluri pentru joacă, 4.000 de jetoane cu poze despre animale, păsări şi plante şi alte jocuri.

PRAHOVA. Peste 3.000 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii, în ultima săptămână. Cei mai mulţi dintre bolnavi sunt copii de până la patru ani.

SATU MARE. Aproape 600.000 de absenţe au acumulat cei 48.000 de elevi din judeţ, de la începutul anului şcolar. Liceenii sunt lideri în topul chiulangiilor, cu două treimi din totalul de absenţe.

SĂLAJ. În procesul deschis împotriva Primăriei Zalău pentru atribuirea ilegală a unor locuinţe ANL, Prefectura a decis să cheme în judecată şi cele cinci familii de tineri care au obţinut locuinţele pe baza unor cereri de adopţie expirate.

SIBIU. Lacurile de la Ocna Sibiului vor fi redeschise. După doi ani în care au fost închise pentru modernizări, ştrandurile cu apă sărată vor primi din nou clienţi. Primăria a investit în amenajări aproape opt milioane de euro.

SUCEAVA. Un şofer beat a intrat cu maşina într-un echipaj de Poliţie. Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în oraşul Suceava. Tânărul de 23 de ani a avut o alcoolemie de 1,08 la mie. Un agent a fost rănit uşor. 

TELEORMAN. Enoriaşii din comuna Buzescu au provocat un scandal, ieri, după ce unul dintre cei trei preoţi a fost transferat. Acesta a fost înlocuit de un părinte despre care oamenii spun că ar fi rudă cu ceilalţi doi popi, care sunt fraţi.

TIMIŞ. Şase familii sinistrate din Timişoara s-au întors ieri în blocul în care a explodat un apartament în urmă cu un an, din cauza unei scurgeri de gaz. Oamenii spun că nu mai pot să aştepte până când autorităţile vor repara blocul.

TULCEA. Autorităţile vor construi un sat pescăresc în cel mai estic oraş al ţării, Sulina. Terenul va fi pus la dispoziţie de Primărie, iar finanţarea va fi asigurată integral de Uniunea Europeană.

VASLUI. Un şofer este căutat de poliţişti după ce a fugit cu taxiul de la locul unui accident. Bărbatul a intrat cu BMW-ul sub roţile unui TIR şi după ce a ieşit dintre fiarele contorsionate a luat un taxi spre Bârlad.

VÂLCEA. CET Govora  are de recuperat 16,2 milioane lei de la beneficiarii de apă caldă şi căldură din Râmnicu Vâlcea. Cea mai mare  datorie o înregistrează populaţia: 14 milioane de lei. 

VRANCEA. Un bebeluş  de două luni a murit subit în somn, lângă părinţi, în satul Verdea. Potrivit primelor concluzii ale medicilor, este o moarte patologică, deoarece pe corpul micuţului nu există urme de violenţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite