Judeţ cu judeţ Un tort de 550 de kilograme va fi făcut de cofetari din Sfântu Gheorghe pentru marcarea a 550 de ani de atestare a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii din zona Halmeu, judeţul Satu Mare, angajează aproape 600 de muncitori pe perioada sezonului de cules a căpşunilor. Administratorii de pensiuni şi hoteluri plutitoare din Delta Dunării aşteaptă aproape 2.000 de turişti în minivacanţa de 1 Mai. Notarii din Focşani nu vor să plătească impozit pe clădirea în care-şi depozitează arhiva.

ALBA. Cea de-a treia ediţie a Zilei Cetăţii din Alba Iulia are loc mâine. În cadrul evenimentului va avea loc o masă populară în amfiteatrul roman, un concert de fanfară, salve de tun, precum şi un spectacol de muzică populară.

ARAD. Milan Gubic, fostul şef de tură al vămii Nădlac, arestat pentru luare de mită în cazul „Şpaga de la vamă", a câştigat o Dacia Duster la Super Bingo Metropolis.

ARGEŞ. Un incendiu a izbucnit ieri la o fabrică de mobilă din comuna Valea Mare Pravăţ. A ars acoperişul halei de producţie, pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătraţi, iar 30 de utilaje de prelucrare a lemnului au fost deteriorate.

BACĂU. Stocul de medicamente pentru bolnavii care suferă de cancer este aproape epuizat. Şefii Spitalului de Urgenţă susţin că tratamentele se vor epuiza într-o o lună şi cer Casei de Asigurări de Sănătate banii necesari.

BUZĂU. Cârnatul de Pleşcoi vrea să devină european. Autorităţile au început procedura de includere a celebrilor cârnaţi pe lista produselor certificate prin sistemul european. Din România, doar gemul de Topoloveni a ajuns pe lista mărcilor tradiţionale protejate de UE.

BIHOR. Casa de licitaţii Căluşarii din Oradea a vândut, la o licitaţie din Elveţia, un covor cu 100.000 de euro. Covorul este o scoarţă basarabeană, din secolul al XVII-lea, care era folosit în ritualul Căluşarilor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Copiii din clasele primare ale Şcolii Generale „Ştefan cel Mare" din Bistriţa au umplut ieri trei saci cu cărţi şi cu jucării. Cadourile vor fi trimise elevilor din satul Suplai, în cadrul unui program al Fundaţiei „Inocenţi".

BOTOŞANI. Un bărbat a murit, iar altul a fost grav rănit ieri într-un accident produs în localitatea Stăuceni, unde o autoutilitară a intrat într-o maşină, pe contrasens. Pasagerul din autoturism, care fusese luat la ocazie, a murit pe loc.

BRAŞOV. Compania Apa Braşov va contracta un credit de 19 milioane de euro. Jumătate din bani vor fi daţi pentru cofinanţarea unui program de investiţii, iar 8,5 milioane de euro vor fi pentru refinanţarea unui împrumut contractat în anii '90.

BRĂILA. Peste 20.000 de pelerini sunt aşteptaţi să vină azi la Biserica Greacă din Brăila, la Izvorul Tămăduirii. Pelerinii susţin că apa care izvorăşte de sub altar are efecte vindecătoare.

CARAŞ-SEVERIN. A început ieri, la Băile Herculane, cea de-a zecea ediţie a competiţiei de escaladă „Herculane Climbing Open". S-au înscris 70 de participanţi, iar concursul se va încheia duminică.

CĂLĂRAŞI. Un copil a incendiat, luni, supermarketul din Călăraşi. Anchetatorii au stabilit că minorul a încercat să fure mai multe bunuri de la rampa de acces în depozit. Pagubele sunt de patru milioane de lei.

CLUJ. Clinica de Reumatologie din Cluj-Napoca a primit, ieri, echipamente medicale de peste 100.000 de lei, pentru dotarea şi amenajarea departamentului de spitalizare de zi.

CONSTANŢA. Prefectul Claudiu Iorga Palaz a fost la un pas de moarte ieri pe Autostrada Soarelui. Bara de protecţie a maşinii s-a desprins în timpul mersului, dar şoferul a frânat şi a evitat impactul cu parapetul. Autoturismul abia fususe scos din service.

COVASNA. Un tort cu fructe de 550 de kilograme va fi făcut, la 8 mai, de cofetari din Sfântu Gheorghe pentru marcarea a 550 de ani de atestare a oraşului. Tortul va avea șase metri înălţime, iar cele 6.000 de felii se vor vinde cu un leu bucata.

DÂMBOVIŢA. Doi tineri au fost salvaţi de jandarmii montani, miercuri seară, după ce au căzut cu maşina în pârâul Zănoaga, pe versantul dâmboviţean al Platoului Bucegi. Cei doi s-au abătut de la traseul marcat.

DOLJ. Tribunalul Dolj a amânat pentru a doua oară pronunţarea în cazul lui Adrian Cocoană. Magistraţii vor analiza la 2 mai apelul timişoreanului condamnat la patru ani de închisoare după ce a accidentat mortal un tânăr.

GALAŢI. Piaţa construcţiilor este blocată în Galaţi. Niciun bloc nu s-a mai ridicat în ultimii doi ani, iar de la începutul anului s-au eliberat doar 20 de autorizaţii pentru construirea unor case, faţă de 73 câte s-au dat în aceeaşi perioadă din 2010.

GIURGIU.
Ziua Internaţională a Dansului, serbată la Giurgiu. Astăzi, de la ora 17.30, la Teatrul „Tudor Vianu", 150 de copii vor prezenta diferite stiluri de dans, balet, dans modern, oriental şi classic.

GORJ. Un contract de peste două milioane de euro a fost semnat ieri de Prefectura Gorj.  Proiectul vizează amenajarea a nouă posturi de salvamont în localităţile Polovragi, Baia de Fier, Runcu, Padeş, Schela, Tismana, Bumbeşti Jiu şi Stăneşti.

HARGHITA
. O amplă acţiune de curăţire a malurilor Oltului va avea loc astăzi. Organizatorii susţin că vor participa peste 2.500 de persoane, din 29 de localităţi.

HUNEDOARA. Un microbuz plin cu călători a fost lovit de un autoturism, ieri, în localitatea Mintia. Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea accidentului este şoferul unui Renault, care a intrat pe contrasens. Şoferul autoturismului este în stare gravă, iar zece dintre pasagerii din microbuz, printre care şi copii, au necesitat îngrijiri medicale.

IALOMIŢA. Sute de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi să se închine la moaştele Sfântului Grigore Teologul. Racla în care se află moaştele va fi depusă la Mânăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia.

IAŞI. Avocatul ieşean Christy Mîrşanu a fost dat în judecată de un client nemulţumit care-i cere restituirea onorariului de 10.000 de lei. Constantin Stan, acuzat de trafic de persoane, vrea şi daune morale în valoare de 15.000 de lei.

ILFOV. În zona intersecţiei bulevardului Pipera cu bulevardul Erou Iancu Nicolae se vor instaura, de azi, noi reguli în trafic. Şoferii sunt avertizaţi să circule cu atenţie.

MARAMUREŞ. Ştrandul Municipal din Baia Mare nu va fi deschis publicului, pentru prima dată în ultimii opt ani. Motivul: nu este clar cui îi aparţine, Primăriei sau Clubului Sportiv Municipal.

MEHEDINŢI. Pasajul de la Ciochiuţa, gata după 20 de ani. Investiţia de patru milioane de euro, de pe Drumul European 70, a fost finalizată ieri. Lucrările au început în 1991 şi au fost oprite de mai multe ori.

MUREŞ. Şapte persoane au fost ridicate ieri în urma unor percheziţii care au vizat o reţea de cultivatori şi comercianţi de canabis. În timpul percheziţiilor, au fost găsite 260 de plante şi 100 de ghivece cu plante de canabis.

NEAMŢ. Primul târg de flori din acest an de la Piatra Neamţ va avea loc de azi până duminică. 15 firme din ţară vor aduce în Piaţa Centrală petunii, muşcate, panseluţe, arbuşti, răsaduri şi bulbi.

OLT. Consiliul Judeţean a primit 39,35 milioane de euro din fonduri europene pentru construirea unui depozit de deşeuri şi a patru staţii de transfer. Groapa va fi amenajată în Bălteni, iar staţiile - în Scorniceşti, Balş, Caracal şi Corabia.

PRAHOVA. Lipsa precipitaţiilor şi nivelul scăzut al temperaturilor au dat naştere unui fenomen inedit la Barajul Paltinu: apele s-au retras şi plaja este mult mai mare decât de obicei. „Minunea" a atras sute de turişti în ultimele zile.

SATU MARE. Fermierii din zona Halmeu angajează aproape 600 de muncitori pe perioada sezonului de cules a căpşunilor. Se oferă până la 4,5 lei pentru o oră de lucru.

SĂLAJ. Judeţul bisericilor de lemn nu are loc în Patrimoniul UNESCO. Niciuna dintre cele 68 de biserici declarate monument istoric nu se află pe lista patrimoniului mondial. Autorităţile susţin că procedura este foarte complicată şi nici nu au bani.

SIBIU. 300 de copii vor beneficia de investiţia de 540.000 de euro, bani europeni, prin care se vor moderniza şi se vor dota cele opt centre pentru protecţia copilului din judeţ.

SUCEAVA. Picnic printre bombe. Câţiva tineri aflaţi la picnic pe malul unui pârâu din Broşteni au găsit un proiectil. Pirotehniştii au descoperit în zona respectivă aproape 150 de proiectile germane, majoritatea în perfectă stare de funcţionare.

TELEORMAN. Patru tineri din Cosmeşti au fost reţinuţi pentru tâlhărie după ce au bătut şi au jefuit un bărbat. Cei patru i-au furat 200 de lei şi două carduri. Pentru că bărbatul avea în portofel şi codurile PIN, hoţii au scos de pe carduri 2.700 de lei.

TIMIŞ. Dezinteres pentru terase la Timişoara. Licitaţiile organizate pentru închirierea spaţiilor au avut succes doar în Piaţa Unirii, unde s-au ocupat toate locurile. În Piaţa Victoriei sunt zece spaţii libere, iar Piaţa Traian nu are clienţi.

TULCEA. Administratorii de pensiuni şi hoteluri plutitoare din Delta Dunării  aşteaptă aproape 2.000 de turişti în minivacanţa de 1 Mai. Închirierea unui hotel plutitor poate ajunge până la 3.000 de euro, în regim all inclusive.

VÂLCEA. Peste 14 milioane de euro se vor investi în modernizarea staţiunii Călimăneşti şi pentru reabilitarea drumului Ioneşti - Olanu. Contractele de finanţare din bani europeni au fost semnate la Consiliul Judeţean. La Călimăneşti va fi amenajat complexul Mirajul Oltului, care va cuprinde un parc acvatic, un centru de relaxare şi un parc de agrement.

VASLUI. Belgianul Danny Rosback (59 de ani), pe numele căruia era emis un mandat internaţional de arestare, a fost prins de poliţiștii vasluieni. Bărbatul este cercetat pentru infracţiuni informatice, falsificare de carduri şi tranzacţii frauduloase.

VRANCEA. Notarii nu vor să plătească impozit pe clădirea în care-şi depozitează arhiva. Camera Notarilor Publici a cerut Primăriei Focşani scutire la plata impozitelor invocând utilitatea publică a instituţiei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite