Judeţ cu judeţ: Protecţia Consumatorului a confiscat 39 de kilograme de bomboane cu coniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia pilotului Laurenţiu Chiriţă, mort în accidentul aviatic din judeţul Cluj, a fost încadrată în Armată cu gradul de plutonier adjutant. Tânăra hunedoreană dispărută de acasă în urmă cu trei săptămâni a răspuns unui e-mail trimis de poliţişti, confirmând că e ascunsă într-o tabără de yoghini din Capitală.

ALBA. Pedeapsă pentru spărgătorul vilelor de VIP-uri. Viorel Macovei, din Deva, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la nouă ani de puşcărie. El avea la activ 11 spargeri.

ARAD. Apă mai curată şi poluare mai puţină - au promis autorităţile arădene ieri, la inaugurarea staţiei de epurare. Şi cei care locuiesc în apropierea oraşului vor beneficia de canalizare.

ARGEŞ. O prostituată a primit 119 amenzi, în valoare de 43.000 de lei. Ea îşi racolează clienţii în Braşov, însă amenzile trebuie achitate în Piteşti, unde are domiciliul. Femeia a intrat oficial în insolvenţă pentru că nu a plătit amenzile.

BACĂU. 2.200 de elevi cu rezultate deosebite la învăţătură în semestrul II din anul şcolar 2009-2010 au primit burse de merit din partea Primăriei Bacău. Valoarea totală a burselor acordate în această etapă este de 328.000 de lei.

BIHOR. Mai multe organizaţii din ţară şi din străinătate au încercat ieri să găsească soluţii pentru a-i educa financiar pe tinerii orădeni. Aceştia vor învăţa să-şi cheltuie inteligent salariul şi chiar să facă economii.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Dakar Rally Team, singurii piloţi din ţară care au participat la cea mai dificilă competiţie de off-road din lume, au fost prezenţi ieri la Bistriţa. Mai mulţi bistriţeni au urcat în maşinile conduse de piloţii Dakar şi au experimentat senzaţiile produse de manevrele lor.

BOTOŞANI. Un poliţist e cercetat penal după ce a falsificat 82 de procese verbale şi chitanţe. El a păstrat banii încasaţi pe amenzi şi bunurile confiscate.

BRAŞOV. Protecţia Consumatorului a închis două „magazine de vise". Unul dintre acestea a fost închis definitiv pentru că vindea un produs cu fluoro-metcatinonă, o substanţă interzisă.

BRĂILA. Doar o şcoală din 217 a primit autorizaţie sanitară de funcţionare după 13 septembrie. Inspectoratul Şcolar dă vina pe directorii şcolilor fiindcă n-au mai reînnoit pe propria răspundere autorizaţiile sanitare.

BUZĂU. Doi traficanţi de droguri au fost arestaţi, iar opt sunt daţi în urmărire. Reţeaua vindea în ţară cannabis adus din Spania.

CARAŞ-SEVERIN. Slavco Avram, cel care a bătut în aceeaşi zi un poliţist de frontieră din Moldova Veche şi a atacat cu sabia un post de Poliţie, râmâne în arest la Reşiţa. Recursul s-a judecat ieri, la Tribunalul Caraş-Severin.

CĂLĂRAŞI. Cele trei tigroaice de la Grădina Zoologică au fost botezate de cititorii ziarului „Adevărul de Seară". Abra, Raya şi Tigrera sunt numele alese din propunerile trimise redacţiei.

CLUJ. Soţia pilotului Laurenţiu Chiriţă, mort în accidentul aviatic de la Câmpia-Turzii, a fost încadrată în Armată, cu gradul de plutonier adjutant, în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul soţului său. Ea va fi controlor de trafic aerian în Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii.

CONSTANŢA. Delfinariul a finalizat modernizarea bazinului închis, dotat cu SPA. Delfinii Ni-Ni, Pei-Pei şi Chen-Chen au fost mutaţi ieri şi vor avea condiţii de lux.

COVASNA. Lecţii despre copii. Părinţii elevilor de la Colegiul „Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe iau lecţii de educaţie parentală, în cadrul unui proiect al Fundaţiei Holt şi UNICEF. Cursanţii primesc un ghid, care îi învaţă cum să se apropie de copii şi cum să-i înţeleagă.

DÂMBOVIŢA. Universitatea Valahia din Târgovişte va construi în următorii trei ani un institut unic în ţară. Acesta va dezvolta materiale şi sisteme de producere a energiei regenerabile. Valoarea proiectului: 57 de milioane de lei.

DOLJ. Funcţionarii din Primăria Craiova lucrează peste program ca să elibereze solicitanţilor documente pentru subvenţii la încălzire. Aproape 2.000 de persoane stau zilnic chiar şi cinci ore la coadă.

GALAŢI. Lansare în premieră. Cea dintâi navă de război construită la Şantierul Naval Damen din Galaţi a fost lansată ieri la apă. Vasul de luptă are 108 metri lungime şi va intra în dotarea Marinei Militare Olandeze.

GIURGIU. Elevii din oraş primesc câte cinci mere odată, la început de săptămână, în loc de unul în fiecare zi, cum prevede programul „Fructe în şcoală". Directorii şcolilor spun că nu au spaţii de depozitare.

GORJ. Edilul „3 în 1". Primarul comunei Turcineşti e nevoit să lucreze cât pentru trei funcţionari, din cauza lipsei de personal. Vasile Gogălniceanu întocmeşte actele de stare civilă, în locul secretarei aflate în concediu de maternitate, dar conduce şi tractorul la acţiunile de salubrizare.

HARGHITA. Poliţiştii au confiscat 350 de brazi de la un tânăr din Bucureşti care transporta marfa fără acte de provenienţă. Şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.

HUNEDOARA. Maria Harhătă, tânăra de 16 ani dispărută de acasă acum trei săptămâni, a răspuns unui e-mail trimis de poliţişti. Temerile mamei sale s-au adeverit: eleva e ascunsă într-o tabără de yoghini din Capitală.

IALOMIŢA. Moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur sunt aduse azi la Catedrala din Slobozia. Ele vor fi apoi adăpostite la Mănăstirea Sfinţii Voievozi, cea mai veche din Bărăgan.

IAŞI. Analizele au depistat alcool şi antidepresive în organismul campionului la off-road care s-a împuşcat în cap pe 21 septembrie.  În momentul sinuciderii, Bogdan Pavlov avea o concentraţie alcoolică de 1 la mie în sânge.

ILFOV. Şoseaua Pipera va avea şase benzi. Lucrările vor fi finalizate peste un an şi jumătate şi vor decongestiona traficul auto între Voluntari şi Bucureşti, a anunţat ieri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

MARAMUREŞ. Gold Plaza, primul mall din Baia Mare, s-a deschis ieri, în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro. Clienţii vor găsi aici peste 30 de branduri consacrate.

MEHEDINŢI. Lucrările la o nouă construcţie din curtea Muzeului Regiunii Porţile de Fier din Severin au fost sistate, după ce muncitorii au descoperit un zid pe care arheologii încearcă să-l dateze. Muzeul e reabilitat printr-un proiect de 51 de milioane de lei, cu finanţare europeană.

MUREŞ. Municipiul Târgu-Mureş ocupă primul loc în topul celor mai costisitoare lucrări de asfaltare. Potrivit Institutului pentru Politici Publice, un kilometru de drum asfaltat a costat anul trecut 260.000 de euro, iar în Târgu-Mureş a costat 682.500 de euro. Oraşul se află pe locul doi în topul municipiilor cu cele mai multe taxe speciale, având 80 de astfel de dări.

NEAMŢ. Copiii din zece grădiniţe primeau ca desert bomboane de ciocolată cu coniac. Protecţia Consumatorului a aplicat amenzi de 2.000 de lei şi a confiscat 39 de kilograme de bomboane.

OLT. Ilie Florea (58 de ani), preotul din comuna Sârbii Măgura, e cercetat de Poliţie, în urma unei sesizări depuse de o tânără. Ea susţine că părintele i-a rupt hainele şi a bătut-o cu un scaun pentru că nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu el.

PRAHOVA. Alunecări de teren între Câmpina şi Valea Doftanei. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate ieri pe Drumul Judeţean 102I, după ce şoseaua a fost acoperită de pietre şi pământ la kilometrul 12.

SATU MARE. „O, molid frumos!". Satu Mare este unul dintre puţinele judeţe unde nu cresc brazi, aşa că Direcţia Silvică va scoate la vânzare, anul acesta, 10.000 de molizi. Cei care vor brazi de Crăciun vor trebui să-şi cumpere din alte judeţe.

SĂLAJ. Sub pretextul că fiecare cetăţean trebuie să cunoască legea, Primăria Zalău nu-i va informa pe contribuabili că vor plăti impozite majorate, calculate începând de la 1 iulie 2010. Măsura îi vizează în special pe cei care au achitat integral impozitele pe maşini, iar acum au de plătit diferenţe.

SIBIU. Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va fi denumit în această iarnă „Ice Hotel - Lights and Stones". Unic în Europa de Sud-Est, hotelul va avea aceeaşi formă ca şi în anii trecuţi, însă numărul camerelor va fi mărit de la 12 la 14. Fiecare încăpere va purta numele unei pietre preţioase sau semipreţioase şi va fi „mobilată" cu elemente decorative din gheaţă.

SUCEAVA. Peste 91% dintre unităţile de învăţământ n-au paznici, iar intrările sunt nesupravegheate. Posturile de pază au fost eliminate prin reducerile de personal impuse de Guvern.

TELEORMAN. Un autobuz a lovit o căruţă în localitatea Gratia, din cauza vitezei mari şi a ceţii. Cei zece pasageri din autobuz au scăpat nevătămaţi, dar căruţaşul, un bătrân de 83 de ani, a fost rănit.

TIMIŞ. Claudio Zambon, italianul care a înstrăinat palmaresul echipei de fotbal Poli, s-a retras din societatea care susţinea că deţine drepturile asupra numelui Politehnica Timişoara. Clubul vrea să obţină chiar în acest sezon dreptul de a folosi vechiul nume.

TULCEA. Două persoane au suferit arsuri şi au fost transportate la spital în urma unei explozii produse ieri într-un bloc din Tulcea. Cauza deflagraţiei a fost o centrală termică alimentată cu o butelie.

VASLUI. 178 de şomeri au încasat ilegal bani de la Stat, deşi se angajaseră. AJOFM a impus popriri pe salarii pentru recuperarea prejudiciului de 88.000 de lei.

VÂLCEA. În Râmnicu Vâlcea a fost instituită carantina după ce s-a confirmat că o vulpe găsită moartă în oraş avea rabie. Proprietarii de câini sunt sfătuiţi să nu-şi lase animalele libere şi să le ducă la veterinar pentru vaccinare.

VRANCEA. Prefectura a avertizat primăriile din Odobeşti, Panciu, Negrileşti, Tulnici şi Ţifeşti că trebuie să-şi reducă urgent schemele de personal. Edilii trebuie să dea afară 31 de angajaţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite