Judeţ cu judeţ: Profesorii din Arad refuză să intre în concediul fără plată obligatoriu.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii plătesc din ianuarie taxe şi impozite mai mari cu 20%. Arhiepiscopia Tomisului scoate la vânzare vinul de împărtăşanie. Şomerii din Ploieşti se pot recalifica în Italia dacă participă la cursurile organizate de Camera de Comerţ şi Industrie. Primul mall din judeţul Sălaj a fost deschis ieri la Zalău. Costel Busuioc, bănăţeanul care a cucerit Spania cu vocea sa, ar vrea să se facă preot.

ALBA. Buget de criză pentru Sărbătoarea Unirii. Guvernul a alocat 400.000 de lei pentru manifestările de 1 Decembrie, de cinci ori puţin faţă de 2008.

ARAD. Aproape jumătate din profesori refuză concediul fără plată. Dascălii spun că vor veni la ore pentru ca elevilor să nu le fie greu să recupereze materia pierdută. Singurele zile libere vor fi 30 noiembrie şi 1 decembrie.

ARGEŞ. Orfani la Olimpiada de Religie. 54 de copii din 27 de centre de plasament din ţară s-au întrecut ieri la Piteşti în cunoştinţe de religie pentru a câştiga marele premiu, de 150 de lei.

BACĂU. Un copil de doi ani a murit ieri la spitalul din Bacău după ce a căzut pe scări şi s-a lovit la cap. Procurorii spun că părinţii nu sunt vinovaţi de neglijenţă şi că micuţul este victima unui accident.

BIHOR. Liderii unei reţele de traficanţi de droguri, trimişi în judecată. Robert Moga (22 de ani), Pamfile Cristian (20 de ani) şi Baan Kristian (19 ani) sunt acuzaţi că au adus cannabis în ţară şi l-au distribuit prin 21 de traficanţi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Ultima strigare la medicamente compensare. Cei 900.000 de lei primiţi de Casa de Asigurări de Sănătate pentru achitarea reţetelor compensate se termină mâine.

BOTOŞANI. Taxe mai mari. Botoşănenii vor plăti din 2010 taxe şi impozite mai mari cu 20% pentru case şi maşini. Cei mai afectaţi sunt proprietarii de automobile puternice, care vor plăti 1.080 de lei, faţă de 900, cât au dat anul acesta.

BRAŞOV. Poliţistul Cristian Cioacă a pierdut procesul cu socrii, cărora voia să le interzică să-şi vadă nepotul. Curtea de Apel a decis, ieri, că părinţii Elodiei Ghinescu pot sta cu Patrick un weekend la fiecare început de lună şi cel puţin 20 de zile în vacanţe.

BRĂILA. Salarii care sfidează criza. Cel mai bine plătit brăilean este un bancher care a primit lunar, în 2008, 44.000 de lei, adică peste 120.000 de euro pe an. În topul angajaţilor bine plătiţi se mai află salariaţii din petrochimie.

BUZĂU. Ziua vindea „vise", iar noaptea droguri. Patronul unui magazin de droguri legale a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă un kilogram de cannabis cu 4.500 de euro.

CARAŞ-SEVERIN. Oamenii de afaceri îşi salvează firmele cu fonduri europene. 18 patroni vor primi 63 de milioane de lei pentru ideile originale sau de extindere a afacerilor propuse spre finanţare.

CĂLĂRAŞI. Bradul de Crăciun ecologic nu-i atrage pe localnicii din Călăraşi. Niciun brad care se vinde la ghiveci nu a fost cumpărat în această săptămână. Oamenii spun că preţul prea mare, între 200 şi 250 de lei bucata, îi trimite la raionul de decoraţiuni artificiale.

CLUJ. Toate colecţiile de carte şi DVD-uri „Adevărul" vor putea fi găsite, începând de astăzi, în librăria de pe strada Memorandumului 13, din municipiul Cluj-Napoca. Clujenii sunt aşteptaţi în noul sediu de luni până duminică, între orele 9.00 şi 22.00. Librăria din oraşul de pe Someş este a treia deschisă de „Adevărul" după cele de la Bucureşti şi Timişoara.

CONSTANŢA. Vin de împărtăşanie, scos la vânzare. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că scoate la vânzare 465.000 de litri de vin Riesling italian, Sauvignon blanc, Muscat Ottonel şi Merlot, producţii din anii 2002 şi 2003.

COVASNA. Buget cheltuit pe ultima sută de metri. Lucrările la noul sediu al Inspectoratului de Poliţie au reînceput după şase luni de pauză. Ministerul Finanţelor a alocat un milion de lei pentru reabilitare, cu condiţia ca banii să fie cheltuiţi până la 31 decembrie.

DÂMBOVIŢA. Peste 8.000 de pensionari din judeţ nu vor mai beneficia, anul viitor, de bilete subvenţionate la băi. Casa de Pensii a explicat ieri că, potrivit modificării Legii serviciilor sociale, pensionarii vor fi nevoiţi să plătească biletul integral.

DOLJ. Deszăpezire plătită, chiar dacă nu ninge. Primăria Craiova a închiriat deja peste 60 de utilaje pentru care a alocat 4,6 milioane de lei, deşi încă nu a nins în judeţ.

GALAŢI. Arcelor Mittal, din nou amendat. Combinatul a fost sancţionat ieri de inspectorii Gărzii de Mediu cu 100.000 de lei, după ce muncitorii au depozitat deşeurile la întâmplare.

GIURGIU. Recalificare din bani europeni. Peste 800 de şomeri din judeţ au fost învăţaţi cum să-şi găsească un loc de muncă şi pe timp de criză.

GORJ. Lăsaţi fără ambulanţă. Bolnavii din Motru nu mai au la dispoziţie o salvare care să intervină în cazurile de urgenţă, după ce maşina a fost complet distrusă în accidentul provocat de Ionel Manţog, directorul economic al Complexului Energetic Turceni.

HARGHITA. O nouă emblemă pentru judeţ. Consilierii judeţeni au decis ieri ca steagul folosit de organizaţiile care luptă pentru autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, să fie folosit la manifestările festive organizate de administraţie.

HUNEDOARA. Pensionarii, banii înapoi. Peste 100 de bătrâni din Valea Jiului trebuie să restituie zeci de mii de lei, din cauză că pensiile le-au fost calculate greşit.

IAŞI. Un bărbat în vârstă de 34 de ani şi-a retezat mâna cu un fierăstrău în timp ce tăia lemne în curte. Bărbatul nu s-a pierdut cu firea şi a fugit la spital cu braţul într-o sacoşă. Trei medici de la Spitalul de Urgenţe „Sf. Ioan" au încercat, timp de şapte ore, să-i reataşeze mâna. Doctorii nu pot spune însă dacă bărbatul îşi va recăpăta mobilitatea braţului.

IALOMIŢA. Investiţie de 8,5 milioane de euro în agricultură. Ambasadorul Danemarcei în România a inaugurat ieri, în localitatea Cocora, un complex agricol care cuprinde două hale şi opt silozuri.

ILFOV. Obloane trase la centrul comercial Europa. Autorităţile locale, poliţiştii şi jandarmii au închis 38 din cele 200 de standuri din complexul situat la graniţa dintre Voluntari şi Sectorul 2 al Capitalei.

MARAMUREŞ. Crescătorii de porci, în dilemă. Aceştia încă nu ştiu cum vor omorî animalele de Crăciun. Porcii ar trebui asomaţi, însă în judeţ nu există un loc unde s-ar putea sacrifica animalele după normele europene. :

MEHEDINŢI. Acuzat de malpraxis. Florin Talegă îl învinuieşte pe medicul Marian Galbenu de moartea soţiei sale, Lucica. Ea a făcut un avort la 15 noiembrie şi a murit 10 zile mai târziu.

MUREŞ. Soluţii de criză pentru patroni. Firmele din judeţ vor stabili parteneriate cu societăţi din Ungaria pentru a-si exporta produsele, prin programul „Afaceri fără frontiere", care a fost lansat ieri la Târgu-Mureş.

NEAMŢ. Un procuror şi patru poliţişti au fost trimişi în judecată, ieri, pentru luare de mită. Procurorul Ioan Radu ar fi primit şpagă 700 de euro pentru a închide dosarul unei femei care a condus băută şi a produs un accident rutier.

OLT. PSD se foloseşte de cutiile „Adevărul de Seară" pentru a-şi face campanie. Mai mulţi cititori revoltaţi din Slatina au reclamat redacţiei locale că au găsit, în cutiile ADS, ziarul „Monitorul de Olt". Conducerea „Monitorul" spune că a avut o comandă de la organizaţia PSD Slatina şi susţine că încurcătura nu a fost intenţionată.

PRAHOVA. Şomeri şcoliţi în Italia. Cei rămaşi fără loc de muncă se pot înscrie la cursurile de bucătar, ospătar sau cofetar-patiser organizate de Camera de Comerţ şi Industrie. Trainingul este gratuit, iar cei mai buni cursanţi vor merge la un stagiu de pregătire în Italia.

SATU MARE. Cinci monumente istorice vor fi reabilitate cu aproape 30 de milioane de euro. Este vorba de Castelul Lonyai, cuptoarele dacice din Medieşu Aurit, Monumentul Ostaşului Român, Casa Vecsey şi de statuia Vasile Lucaciu din Satu Mare.

SĂLAJ. Primul mall din judeţ, Activ Plazza, a fost inaugurat ieri, la Zalău. Investiţia de 3,5 milioane de euro aparţine unui om de afaceri local.

SIBIU. Costel Busuioc vrea să se facă preot. Timişoreanul le-a mărturisit celor prezenţi la lansarea biografiei sale la Facultatea de Teologie că ar vrea să îmbrace straie preoţeşti.

SUCEAVA. Tranzacţiile imobiliare, în cădere liberă. Deşi preţurile au scăzut faţă de anul trecut cu până la 20%, agenţii vând cel mult două apartamente lunar. Un apartament în centrul Sucevei costă între 50.000 şi 60.000 de euro.

TELEORMAN. Răscoală în comuna Suhaia. Zeci de locuitori au protestat ieri în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că nu pot folosi drumurile din zona lacului din sat. Angajaţii societăţii care administrează balta le-au blocat accesul localnicilor.

TIMIŞ. Jaf cu repetiţie la Timişoara. Pentru a doua oară în această săptămână, hoţii au spart bancomatele din oraş. De data aceasta, ATM-ul de complexul Cleopatra a fost tăiat cu un flex, dar spărgătorii nu au apucat să fure banii.

TULCEA. Reabilitarea termică va începe în Tulcea abia la anul, au hotărât ieri consilierii locali. Pentru fiecare bloc se vor cheltui peste 635.000 de lei.

VASLUI. Safari pe câmpul cu grâu. Gheorghe Sârbu (58 de ani), om de afaceri din Bârlad, a fost prins miercuri noapte la vânat de iepuri în Tutova. Poliţiştii au fost sesizaţi de un localnic nemulţumit că vânătorul îi strică grâul abia semănat.

VÂLCEA. Angajaţii Institutului de Hematologie merg în instanţă pentru a-şi recupera sporurile pe 2009. Cadrele medicale se plâng că şi salariile li s-au redus cu 15 %.

VRANCEA. Comerţul cu fier vechi a fost oprit de criză. Cele şase puncte de colectare din oraş au dat faliment, după ce preţul fierului vechi a ajuns la 50 de bani pe kilogram. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite