Judeţ cu judeţ: Primăria oraşului Blaj a pronunţat primul divorţ pe cale administrativă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un orădean de 24 de ani a murit zdrobit de autocarul pe care încerca să-l repare. Deputata Liana Dumitrescu va fi înmormântată azi la cimitirul Ungureni din Craiova. Spitalul Municipal Feteşti va fi inaugurat săptămâna viitoare, după 21 de ani de la începerea lucrărilor. Primăria Horezu va aplica pentru un proiect de promovare turistică la nivel european de un milion de lei.

ALBA. Primăria oraşului Blaj a pronunţat primul divorţ pe cale administrativă din România. Pentru că administraţia locală nu a stabilit încă o taxă, desfacerea căsătoriei a fost gratuită.

ARAD. Două cabane au ars pe una dintre insulele Mureşului. Localnicii cred că incendiul a fost provocat de administratorul insulei, care ar fi dorit astfel să scape de documente pentru că nu putea justifica ce a făcut cu banii adunaţi de la proprietari.

ARGEŞ. Un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort, ieri, pe un drum din satul Valea Popii, comuna Mihăeşti. Din primele cercetări, pe trupul neînsufleţit al lui Dumitru Ion s-au găsit urme ale muşcăturilor de câine.

BACĂU. Agenţi economici falimentari. De la începutul anului, aproape 400 de firme din judeţ au intrat în faliment, iar altele 1.800 şi-au suspendat activitatea sau au fost radiate voluntar. Cifra de afaceri a scăzut cu un miliard de euro anul trecut.

BIHOR. Un orădean de 24 de ani a murit zdrobit de autocarul pe care încerca să-l repare. Ionuţ Mureşan a fost descoperit în scurt timp de la producerea accidentului de un alt şofer, însă n-a putut fi salvat.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Primăria Bistriţa îi concediază, de la 1 februarie, pe toţi cei 240 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap. Autorităţile susţin că nu au buget pentru a mai plăti salariile acestora.

BOTOŞANI. Poliţiştii din Botoşani caută hoţi specializaţi în devalizarea vilelor aflate în construcţie. Infractorii fură orice, de la saci cu ciment şi cărămizi până la calorifere şi parchet. Printre vilele prădate se află şi cea a şefului Poliţiei Rutiere.

BRAŞOV. Cele mai trăsnite 12 sănii s-au întrecut aseară pe pârtia Bradul din Poiana Braşov. Atracţia zilei a fost „Aeroportul Braşov", o sanie realizată de fraţii Deneş Samuel şi Levente din Braşov, care au câştigat ultimele două ediţii ale cursei.

BRĂILA. Astăzi se deschide la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila un centru pentru vaccinarea împotriva AH1N1 a persoanelor care nu au asigurare medicală. Vaccinul este gratuit şi poate fi făcut între orele 8.00 şi 14.00.

BUZĂU. Primăria Râmnicu Sărat nu poate plăti niciun serviciu prestat în ianuarie de firmele de construcţii şi nici utilităţile, pentru că nu a fost aprobat bugetul pentru 2011. Nu pot fi  achitate nici echipamentele de 100.000 lei aduse la spital.

CARAŞ-SEVERIN. Primăria Reşiţa a investit 30.000 de euro în sera de flori a oraşului. Au fost ridicate două corpuri noi de seră a câte 500 de metri pătraţi care vor fi dotate cu sisteme moderne de încălzire, aerisire şi dezumidificare.

CĂLĂRAŞI. Amenzi pentru munca la negru. Inspectorii de muncă au verificat în această săptămână 12 service-uri şi spălătorii auto din Călăraşi şi au dat 14 sancţiuni în valoare de 10.000 de lei.

CLUJ. Câteva sute de pasageri au aşteptat, ieri, ore întregi pe aeroportul din Cluj-Napoca. Patru curse ce urmau să decoleze au avut întârzieri între trei şi şase ore, din cauza ceţii.

CONSTANŢA. Turiştii care fac de pe acum rezervări prin programul „Înscrieri timpurii" pentru vacanţa petrecută pe litoral beneficiază de reduceri de până la 30%. În vârf de sezon un sejur de şase zile la un hotel de 4 stele costă 2.200 de lei. Turiştii care achită până la 31 martie plătesc 1.600 de lei. Sezonul estival va fi deschis oficial la 1 mai.

COVASNA. Curse cu atelaje canine la Băile Tuşnad. Participanţii se vor întrece astăzi pe trasee de 4, 8 şi 12 kilometri în funcţie de numărul câinilor. Pot concura doar atelaje trase de câini nordici (husky, malamut sau samoed).

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 65 de ani din comuna Potlogi a decedat în urma unui incendiu provocat de o ţigară uitată aprinsă. Dumitru Petcu avea ambele picioare amputate, iar persoana care-l avea în grijă nu era în casă în acel moment.

DOLJ. Deputata Liana Dumitrescu (38 de ani) va fi înmormântată azi la cimitirul Ungureni din Bănie. Tânăra, care era originară din Craiova, suferea de o formă complexă de trombofilie.

GALAŢI. Căldură mai scumpă de la 1 februarie. La Galaţi, tarifele cresc cu aproape 20%, iar preţul gigacaloriei pentru populaţie va ajunge la 133,39 lei, faţă de 110,53 lei cât era până acum.

GIURGIU. Aproape 300 de familii au solicitat, de la începutul acestui an, ajutor de înmormântare Casei Judeţene de Pensii. Numărul este cu 15% mai mare faţă de ianuarie 2010.

GORJ. Primăria Motru va primi peste patru milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Banii vor fi folosiţi pentru lucrări de infrastructură, montarea unui sistem video în oraş şi reabilitarea unui cămin social.

HARGHITA. Descinderi în forţă pentru prinderea de contrabandişti. În urma celor 20 de percheziţii efectuate în judeţ au fost găsite 57.380 de ţigarete, 9.280 de litri de alcool, 42.800 de euro, 55.000 de dolari şi 37.000 de lei.

HUNEDOARA. Primul târg de nunţi din judeţ s-a deschis vineri la Deva şi se va încheia în această după-amiază. Opulenţa vestimentaţiei de nuntă şi a aranjamentelor a demonstrat că acest domeniu nu a fost lovit de criză.

IALOMIŢA. Spitalul Municipal Feteşti va fi inaugurat săptămâna viitoare, după 21 de ani de la începerea lucrărilor. Unitatea sanitară are 150 de paturi şi a costat 15 milioane de euro.

IAŞI. Judecătoarea Angela Ungureanu, de la Curtea e Apel Iaşi, a fost reţinută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost prinsă când lua mită 2.500 de lei. Banii erau pentru motivarea unei sentinţe.

ILFOV. Zeci de navetişti au semnat, la sfârşitul săptămânii, o petiţie cu privire la condiţiile de transport pe ruta Bucureşti - Buftea. Potrivit plângerii, oamenii călătoresc zilnic înghesuiţi în microbuze, iar şoferii nu le dau bilete.

MARAMUREŞ. Pasionaţii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi pe pârtiile de schi din judeţ. La Şuior stratul de zăpadă atinge 50 de centimetri, iar la Cavnic este de 60 de centimetri.

MEHEDINŢI. Explozie la o benzinărie din Drobeta Turnu-Severin. O cisternă care tocmai fusese descărcată de combustibil a sărit în aer, iar şoferul maşinii a ajuns la spital cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

MUREŞ. Dealerii de etnobotanice, vânaţi pe internet. Poliţiştii din Târgu-Mureş  verifică toate site-urile cu anunţuri de vânzare de etnobotanice şi speră să-i prindă pe dealeri după IP-ul calculatorului.

NEAMŢ. Două femei au murit în timp ce pregăteau mâncarea pentru un praznic. Laurenţa Ana Iftime (41 de ani) şi Daniela Veber (33 de ani), din comuna Mărgineni, s-au intoxicat cu monoxid de carbon după ce au gătit într-o bucătărie în care era sobă cu plită, iar geamurile erau închise. În urma tragediei de ieri, cinci copii au rămas orfani de mamă.

OLT. Primăria Potcoava a început confiscarea bunurilor din casele datornicilor. Autorităţile au de recuperat 400.000 de lei din impozite şi taxe locale neachitate. 180 de cetăţeni sunt executaţi silit.

PRAHOVA. Zeci de ploieşteni care nu şi-au mai putut plăti întreţinerea riscă să ajungă pe drumuri. 30 de cazuri au ajuns deja pe masa magistraţilor. Restanţierii sunt şomeri sau pensionari cu venituri sub 500 de lei.

SATU MARE. O femeie de 43 de ani, din satul Curtuiuş, a murit, vineri seară, într-un incendiu produs în casa unde locuia. Focul a izbucnit de la soba care funcţiona pe rumeguş.

SĂLAJ. Joburi în Cipru pentru sălăjeni. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă face înscrieri, de mâine, pentru posturi de peisagist-floricultor. Salariul lunar este cuprins între 900 şi 1.200 de euro.

SIBIU. Plimbări cu sania în Muzeul în aer liber. Turiştii pot descoperi frumuseţea caselor tradiţionale într-un mod inedit: plimbându-se cu sănii trase de cai. Preţul este de 60 de lei pentru o oră sau de 30 de lei pentru 30 de minute.

SUCEAVA. Părinţii unei fete de 22 de ani, care a murit în urma unui accident cerebral, au solicitat ca medicii suceveni să-i preleveze rinichii şi ficatul pentru a salva alte vieţi. Ficatul a ajuns la un tânăr tot din Suceava.

TELEORMAN. Căldură fără autorizaţie. Garda de Mediu Teleorman a amendat cu 15.000 de lei societatea Terma Serv pentru faptul că a pus în funcţiune prima centrală termică de bloc din oraş, fără a avea autorizaţie de mediu.

TIMIŞ. O nouă operaţie de prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean. Au fost prelevaţi rinichii unui bărbat de 57 de ani, care a intrat în moarte cerebrală. Este a cincea prelevare de organe făcută la Timişoara în ianuarie.

TULCEA. Datorii uriaşe la bănci. Potrivit Băncii Naţionale, restanţele tulcenilor aproape s-au triplat anul trecut faţă de 2009. La creditele în valută datoriile au crescut de la 5 milioane la 13 milioane de lei.

VASLUI. Peste 5.400 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au expirat în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică. Fiolele urmează să fie distruse. Un vaccin a costat 279 de lei.

VÂLCEA. Primăria Horezu va derula un proiect de un milion de lei pentru promovare turistică la nivel european. Timp de doi ani, staţiunea va apărea în materiale promoţionale în mass-media şi pe internet.

VRANCEA. În municipiul Focşani se angajează cele mai multe persoane cu dizabilităţi din ţară, respectiv 2,26% din numărul total. Numai anul trecut au primit consiliere 49 de persoane, iar 14 au fost angajate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite