Judeţ cu judeţ: Judecătorii au respins recursul formulat de omul de afaceri Sergiu Băhăian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru vânzarea ilegală a unor obiecte sustrase de la Sarmizegetusa Regia şi care valorează peste patru milioane de euro. Părinţii elevilor din 10 şcoli din Arad vor putea afla la orice oră, de pe internet, notele şi absenţele copiilor, cu ajutorul unui program informatic creat de un profesor. Judecătorii au respins recursul formulat de omul de afaceri Sergiu Băhăian, care cerea să

ALBA. Un profesor din Ighiu a realizat un program informatic care cuprinde situaţia şcolară a fiecărui elev care poate fi consultată de părinţi pe internet. Catalogul online va fi introdus, din toamnă, în 10 şcoli.

ARAD. Localitatea Mândruloc, unde se află cel mai mare rozariu din ţară care cuprinde peste 1.600 de specii de trandafiri, găzduieşte în acest weekend a treia ediţie a Sărbătorii Trandafirului.

ARGEŞ. Meteorit de-o seamă cu Pământul, de vânzare la Piteşti. În acest weekend, la expoziţia „Mineralia", geologii au adus sute de pietre inedite. Cea mai preţioasă este o bucată dintr-un meteorit din Sahara, la preţul de 100 de euro.

BACĂU. 136 de locuitori din Bacău au permise de conducere, deşi sunt nevăzători, conform datelor furnizate de Poliţie. 7:

BIHOR. Târgul de îmbrăcăminte şi încălţăminte care se încheie astăzi la Oradea s-a dovedit a fi un eşec pentru cei mai mulţi dintre cei peste o sută de expozanţi. Majoritatea hainelor la preţ de chilipir au rămas nevândute.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Echipele de control ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, alături de poliţişti, vor începe de mâine controalele acasă la persoanele care se află în concediu medical. Până acum, au fost verificaţi doar medicii de familie, dar nu s-au găsit nereguli.

BOTOŞANI. 180 de seropozitivi au rămas fără medicamente. De o săptămână, aceştia nu şi-au luat tratamentul pentru că au fost neînţelegeri la Casa de Asigurări de Sănătate şi nu au fost onorate comenzile pe iunie şi iulie.

BRAŞOV. Un aeroport de mici dimensiuni va fi construit la aerodromul de la Ghimbav. Finanţarea proiectului va fi obţinută de Primăria Braşov printr-o emisiune de obligaţiuni, în valoare de 15 milioane de euro. Ideea investiţiei a fost lansată de directorul IAR Ghimbav, Neculai Banea. IAR deţine terenurile şi hangarele necesare începerii construcţiei.

BRĂILA. Pădurari braconieri. Ionel Gorgovan (35 de ani) şi Gelu Găureanu (46 de ani) sunt anchetaţi după ce, în maşina condusă de unul dintre ei, poliţiştii au găsit un mistreţ mort. Ei erau angajaţi să păzească flora şi fauna din Parcul Natural Insula Mică a Brăilei.

BUZĂU. Cârnaţii de Pleşcoi vor fi vânduţi, în curând, şi în magazinele din ţările Uniunii Europene. Alimentul este, în prezent, în faza avansată de certificare ca produs original de marcă.

CARAŞ-SEVERIN. Decesele subite a doi bebeluşi survenite în prima jumătate a acestui an au rămas un mister pentru medici. Poliţia şi Procuratura aşteaptă rezultatele analizelor de laborator pentru a începe urmărirea penală împotriva vinovaţilor.

CĂLĂRAŞI. Pericol de inundaţii din cauza creşterii debitului Dunării. În următoarele şase zile, fluviul va avea un debit de 13.200 de metri cubi pe secundă, faţă de 10.000, cât este normal.

CLUJ. Un bărbat care încerca să vândă 2.000 de euro în bancnote de 50 de euro falsificate a fost prins în flagrant la Câmpia Turzii. El este cercetat în stare de libertate, iar poliţiştii vor să afle provenienţa banilor.

CONSTANŢA. Judecătorii au respins ieri dimineaţă recursul formulat de afaceristul Sergiu Băhăian, care cerea să fie lăsat în libertate. El a fost arestat în luna ianuarie pentru instigare la omor şi infracţiuni economice.

COVASNA. Peste 200 de locuitori din Sfântu Gheorghe au semnat un protest împotriva autorităţilor locale, care vor să taie peste 170 copaci foarte vechi din parcul Central. Arborii sunt consideraţi un pericol pentru siguranţa traficului rutier şi pietonal.

DÂMBOVIŢA. Pascu Ursaru (59 de ani), cămătarul care a înjunghiat un tânăr din satul Fântânele, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Ursaru a susţinut în faţa judecătorilor că victima s-a împiedicat şi a căzut singură în cuţit.

DOLJ. Peste 100 de rromi şi-au scos vechiturile la vânzare, în ultimele zile, pe tarabe, în faţa Complexului bauMax din Craiova. Ei au ales acel loc după desfiinţarea celui mai mare târg din Oltenia, din cartierul Romaneşti.

GALAŢI. Conducerea şcolii din Hanu Conachi se poate lăuda cu cel mai scump „WC din fundul curţii". Modesta construcţie, fără apă curentă, a costat 100.000 de lei, adică peste 1.000 de euro pe metrul pătrat.

GIURGIU. Timpul de aşteptare pentru obţinerea unui paşaport biometric s-a redus la jumătate şi a ajuns la 15 zile de la depunerea solicitării. Dotările centrului care eliberează actele permit procesarea unui număr mai mare de solicitări.

GORJ. Sala Polivalentă şi Colegiul „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Jiu sunt primele clădiri din oraş unde s-au redus cheltuielile la energia termică la jumătate. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul panourilor solare.

HARGHITA. Primăria Miercurea Ciuc va renova şi va moderniza liceele „Márton Áron" şi „Segítő Mária". Lucrările, în valoare de peste 18 milioane de lei, vor începe la 15 iunie şi trebuie finalizate în 27 de luni.

HUNEDOARA. Cinci traficanţi de comori dacice sunt cercetaţi pentru valorificarea ilegală a unor tezaure în valoare de peste patru milioane de euro. Bunurile au fost sustrase din situl arheologic Sarmizegetusa Regia.

IALOMIŢA. Aproape 80 de elevi de gimnaziu şi de liceu s-au întrecut ieri, în staţiunea Amara, la Concursul Naţional de Sănătate şi Prim-Ajutor. Concurenţii şi-au demonstrat abilităţile la salvarea în caz de înec, stop cardiac şi accident de circulaţie.

IAŞI. Săvel Gheorghe (89 de ani), fost ofiţer în Batalionul 9 Vânători de Munte, a dat în judecată statul român pentru că a fost închis pe nedrept înainte de 1989. El cere despăgubiri de 2,5 milioane de lei.

ILFOV. Aproape 30 de ţigani au fost implicaţi, ieri-noapte, într-un conflict în comuna Jilava. Câţiva dintre ei, printre care şi un copil, au fost răniţi. Scandalul a pornit de la fumul de la un grătar şi s-a ajuns la focuri de armă.

MARAMUREŞ. Gold Plaza din Baia Mare este singurul mall din nord-vestul României la care lucrările continuă în ciuda crizei financiare. Complexul va fi inaugurat în toamnă, iar investiţia se ridică la 75 de milioane de euro.

MEHEDINŢI. Locuitorii din şase sate sunt în alertă din cauza codului portocaliu anunţat în zonă. Sute de hectare de teren aflate în apropierea Dunării au fost deja inundate.

MUREŞ. Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş, singurul din ţară unde pot fi operaţi nou-născuţi cu probleme cardiace, şi-a oprit activitatea. Acesta se confruntă cu o criză financiară fără precedent. Reprezentanţii instituţiei spun că nu mai au bani nici măcar pentru a cum­­­păra seringi.

NEAMŢ. Cei doi alpinişti români care au traversat Groenlanda au rămas blocaţi la câteva sute de metri de locul de încheiere a expediţiei. Între tabăra lor şi aeroportul unde ar fi trebuit să ajungă s-a format un lac imens. Ticu Lăcătuşu, unul dintre alpinişti, este originar din Neamţ.

OLT. Operată de 18 ori pentru a putea merge din nou. Livia Corbeanu, o tânără de 19 ani din comuna Iancu Jianu, suferă de o maladie rară care îi afectează muşchii membrelor.

PRAHOVA. Şase administratori ai unor firme sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală. Angajaţii de la societăţile respective extrăgeau pietriş şi nisip de pe albiile râurilor Proviţa şi Prahova, fără licenţă şi fără a înregistra operaţiunile în actele contabile.

SATU MARE. Peste 200 de tinere au defilat, ieri-dimineaţă, prin centrul oraşului Satu Mare, la deschiderea primului Festival Internaţional al Majoretelor. Echipele au venit din mai multe judeţe şi din Ungaria.

SĂLAJ. Judeţul este pe primul loc în regiune şi pe al treilea în ţară la atragerea fondurilor europene nerambursabile, potrivit reprezentanţilor Prefecturii. Din 1996 şi până în prezent, în judeţ au intrat 250 milioane de euro din fonduri de preaderare şi structurale.

SIBIU. Peste 3.600 de sibieni au solicitat o slujbă în străinătate şi 217 au reuşit să o obţină, de la începutul anului. Cele mai căutate ţări sunt: SUA, Germania, Grecia şi Marea Britanie.

SUCEAVA. Invitaţie la sporturi extreme în Bucovina. Turiştii se pot distra, în această vară, la zboruri cu parapanta şi curse de rafting pe apa Bistriţei. Ei mai sunt aşteptaţi la tiroliană, un sport ce presupune deplasarea prin aer cu ajutorul unor frânghii legate între copaci sau stânci.

TELEORMAN. De luni, va începe eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele juridice în cel mult trei zile de la data solicitării.

TIMIŞ. Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a reîntâlnit ieri cu foştii colegi şi profesori. Patriarhul a coborât dintr-o limuzină de lux şi a donat o cruce din aur Colegiului „Coriolan Brediceanu" din Lugoj pe care l-a absolvit în 1970.

TULCEA. Viteza maximă cu care pot circula şoferii, de azi, pe digul dintre Măcin şi Smârdan este de 40 de kilometri pe oră. Decizia a fost luată ieri, ca urmare a creşterii cotelor apelor Dunării.

VASLUI. În parcul Copou din Vaslui se vor construi un lac artificial şi o cascadă şi vor fi aduşi arbori exotici. Lucrările durează un an şi costă 500.000 de lei, bani de la Ministerul Mediului.

VÂLCEA. Râmnicenii sunt obligaţi, începând de luni, să strângă mizeria lăsată de animalele de companie pe străzi. Dacă nu vor respecta hotărârea primăriei, vor fi amendaţi cu sume între 100 şi 500 de lei.

VRANCEA. Studentă la Jurnalism, arestată pentru trafic de droguri. Geanina Vasile (22 de ani), din Râmnicu Sărat, şi doi rromi au fost prinşi de procurori în timp ce vindeau 85 de grame de haşiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite