Judeţ cu judeţ: O femeie din Iaşi a fost amendată de poliţişti cu 400 de lei pentru că şi-a jignit copilul în public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a fost prins ieri în flagrant în timp ce lua mită. O campanie de vaccinare împotriva rujeolei va începe azi în Baia Mare, după ce în judeţul Maramureş au fost înregistrate 82 de cazuri de îmbolnăvire. Elevii de la un liceu din Bârlad vor organiza, în weekend, un târg în care vor vinde cărţi donate de colegi.

ALBA. Peste 250.000 de lei este datoria pe care o au prostituatele la bugetul oraşului Alba Iulia. Suma reprezintă 20% din valoarea totală a amenzilor date anul trecut. O femeie are de plătit aproape 80.000 de lei.

ARAD. Îşi iau medicamente din Ungaria. Arădenii sunt nevoiţi să cumpere de la vecini medicamente pentru copiii bolnavi de cancer, deoarece în ţară fie nu se găsesc, fie sunt prea scumpe.

ARGEŞ. Procurorii Parchetului Tribunalului Argeş au încheiat ieri audierile celor 71 de învinuiţi în dosarul de evaziune fiscală şi trafic de ţigări şi au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 35 de persoane.

BACĂU. Enoriaşul din satul Somuşca bătut cu bâta de baseball de preotul Ştefan Coşa şi-a retras plângerea. Martin Pruteanu a fost convins de superiorii preotului să renunţe şi i s-a promis că agresorul va fi mutat din comună.

BIHOR. Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a fost prins ieri în flagrant, la biroul său, de procurorii anticorupţie, în timp ce lua mită. Sebastian Secoşan a fost reţinut.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Carnea care nu s-a vândut de Sărbători în oraşe a ajuns în magazinele săteşti din judeţ. Aceasta este concluzia Protecţiei Consumatorilor, care a confiscat aproape 100 de kilograme de carne stricată.

BOTOŞANI. O treime din medicii stomatologi din judeţ s-au mutat la ţară. 35 de tineri dentişti au făcut credite bancare pentru a-şi deschide cabinete în mediul rural, unde mulţi dintre pacienţi nu au fost consultaţi vreodată de un stomatolog.

BRAŞOV. Cade tencuiala de pe faţada Prefecturii. Pompierii au urcat ieri pe o scară şi au îndepărtat zidăria care stătea să cadă şi care punea în pericol trecătorii.

BRĂILA. Baza aeriană din oraşul Ianca, desfiinţată în urmă cu zece ani, va găzdui un miting aviatic la începutul lunii martie. Statul Major al Forţelor Aeriene şi-a dat acordul ca la eveniment să participe şi un MIG 15.

BUZĂU. Doi bărbaţi, de 43 de ani, respectiv 44, au fost găsiţi morţi ieri-dimineaţă într-o locuinţă din Buzău, iar o femeie de 39 de ani a fost dusă în comă la spital. Toţi trei au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon din cauza sobei care avea căile de evacuare blocate. Este al treilea caz în mai puţin de o săptămână, iar de fiecare dată au murit două persoane.

CARAŞ-SEVERIN. Ianăş Iacobici a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare, de Tribunalul Caraş-Severin, pentru plasarea a 50.000 de dolari falşi la trei case de schimb.

CĂLĂRAŞI. Direcţia de Sănătate Publică a confirmat al şaselea caz din judeţ de îmbolnăvire cu virusul AH1N1. Autorităţile spun că este vorba despre un copil preşcolar care a fost izolat la domiciliu.

CLUJ. Compania Microsoft a postat, ieri, pe site-urile de recrutare, mai multe anunţuri pentru ocuparea a aproximativ 20 de posturi în Cluj-Napoca. Sunt căutaţi ingineri cu experienţă de până la cinci ani şi care să cunoască cel puţin limba engleză. Specializările sunt în domeniul serverelor, dezvoltatori de software, specialişti SQL şi Office.

CONSTANŢA. Un căpitan specialist din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa şi doi agenţi de pază au fost reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări. Poliţiştii spun că o parte din marfă a fost ridicată chiar din sediul instituţiei.

COVASNA. Locuitorii din judeţ îşi pregătesc costumele de carnaval pentru fărşang, sărbătoare veche de 500 de ani. Balul organizat la mijlocul lunii februarie în comunităţile săseşti şi cele maghiare vesteşte intrarea în postul Paştelui.

DÂMBOVIŢA. Garda de Mediu a amendat cu 120.000 de lei Compania de Apă după ce a descoperit că staţiile de epurare deversează în râuri ape poluate cu substanţe organice.

DOLJ. Trei deţinuţi de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri au prezentat ieri, la Arhiepiscopia Craiova, mărţişoarele făcute de ei. Obiectele vor fi vândute în şcoli, iar cu banii strânşi vor cumpăra o proteză pentru o tânără de 19 ani care şi-a pierdut un picior într-un accident rutier.

GALAŢI. Negocierea contractului colectiv de muncă la ArcelorMittal s-au încheiat ieri, după aproape trei luni de discuţii tensionate. Patronatul şi sindicatele au căzut de acord pentru o majorare salarială de 8%.

GIURGIU. Un bărbat de 28 de ani din Giurgiu a fost arestat după ce a bătut, ieri, un elev de 14 ani şi i-a furat telefonul mobil. Tânărul este cercetat pentru tâlhărie.

GORJ. Investiţie de 60 de milioane de euro la Târgu-Jiu. Banii provin din fonduri europene şi vor fi folosiţi la extinderea reţelelor de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă şi la modernizarea celor două staţii de epurare.

HARGHITA. Campanie antidrog în şcolile din judeţ. Elevii trebuie să realizeze pagini web, filme de scurt metraj, fotografii, spoturi, sloganuri, desene şi proiecte de petrecere a timpului liber în cadrul proiectului „Mesajul meu Antidrog".

HUNEDOARA. Miron Cozma s-a ales cu dosar penal după ce marţi seară a fost depistat de poliţişti în trafic pe Defileul Jiului, în locul în care indicatoarele rutiere marchează intrarea în Petroşani. Fostul lider al minerilor a încălcat interdicţia de intrare în oraş.

IALOMIŢA. Aproape 400 de profesori din judeţ sunt obligaţi să restituie o parte din sporurile de care au beneficiat în ultimii trei ani. Curtea de Conturi a stabilit că bonusurile date pentru condiţii vătămătoare de muncă nu au avut justificare.

IAŞI. O femeie din Iaşi a fost amendată de poliţişti cu 400 de lei pentru că şi-a jignit copilul în public. Ea a fost surprinsă când ţipa la băiatul care nu voia să întrebe oamenii de pe stradă dacă au fier de vânzare.

ILFOV. Cuplurile care vor să încerce căsătoria de probă o pot face în weekend, între orele 13.00 şi 20.00, la Băneasa Shopping City. Tinerii sunt aşteptaţi să semneze actele la biroul „Căsătoreşte-te calliente!".

MARAMUREŞ. O campanie de vaccinare împotriva rujeolei va începe azi în Baia Mare, după ce în judeţ au fost înregistrate 82 de cazuri de îmbolnăvire. Cele 2.620 de doze vor fi administrate copiilor de la şcolile din cartierele unde sunt ţigani.

MEHEDINŢI. Firmele nu vor persoane cu handicap, deşi primesc o subvenţie lunară de 500 de lei dacă angajează persoane cu dizabilităţi. Anul trecut au fost angajate doar şase persoane.

MUREŞ. Primarul din Târgu-Mureş a dat cu „subsemnatul" la DNA. Dorin Florea a fost audiat după ce mai multe persoane l-au reclamat că nu ar fi semnat anumite autorizaţii şi că nu a acordat fonduri pentru încălzire.

NEAMŢ. Averea fostului şef al Inspectoratului de Poliţie este verificată de către Agenţia Naţională de Integritate. Aurelian Vasea Şoric a fost audiat în legătură cu un teren cumpărat cu 5.000 de euro şi vândut apoi la un preţ de 12 ori mai mare.

OLT. Primăria Slatina reabilitează Grădina Zoologică. Autorităţile nu mai aşteaptă banii promişi de Ministerul Mediului şi investesc cinci milioane de lei în modernizarea parcului.

PRAHOVA. Un bărbat de 45 de ani, din localitatea Tătaru, a fost prins cu o sticlă de un kilogram de mercur asupra sa. Paul Stoica este cercetat penal pentru deţinere fără drept de substanţe toxice.

SATU MARE. Depozit de mobilă mistuit de flăcări. Patru ore au încercat pompierii să stingă incendiul izbucnit la ieşirea din oraşul Satu Mare, dar nu au reuşit, întrucât în zonă nu era niciun hidrant. Paguba este de 40.000 de euro.

SĂLAJ. Şase blocuri din oraşul Zalău au fost debranşate, ieri, de la sistemul de alimentare cu apă potabilă. Locatarii din cele 320 de apartamente n-au încheiat un nou contract pentru furnizarea apei. Alte 740 de blocuri riscă debranşarea.

SIBIU. Un bărbat din Copşa Mică va fi recompensat mâine de Primărie, după ce a salvat de la moarte o femeie paralizată. Emil Otvoş a intrat, în noaptea de luni spre marţi, în casa cuprinsă de flăcări şi a scos-o pe femeie.

SUCEAVA. Cei 54 de poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret arestaţi săptămâna trecută, pentru luare de mită, au fost suspendaţi ieri din funcţie. Conducerea Inspectoratului de Poliţie a dispus cercetarea lor în regim de urgenţă.

TELEORMAN. Jumătate din locuinţele din Alexandria au rămas, ieri, fără căldură în urma unei defecţiuni la conducta magistrală. Problema a fost depistată de două săptămâni, dar nu s-a putut remedia din cauza temperaturilor scăzute.

TIMIŞ. Doi dintre vameşii de la Moraviţa care au fost reţinuţi au vile în cartiere de lux ale Timişoarei. Conform declaraţiilor de avere din 2005, Cristian Braga şi Velimir Stoian au avut salarii de peste 5.000 de lei.

TULCEA. Cadrele medicale şi locuitorii oraşului Babadag vor protesta, la sfârşitul acestei săptămâni, faţă de decizia guvernamentală de închidere a spitalului din localitate.

VASLUI. Elevii de la Colegiul „Gh. Roşca Codreanu" din Bârlad vor organiza, în weekend, un târg în care vor vinde cărţi donate de liceeni. Copiii vor să strângă bani pentru un coleg care suferă de cancer osos.

VÂLCEA. Oraşul Râmnicu Vâlcea este mai sărac cu 53 de milioane de lei faţă de anul trecut. Consilierii judeţeni au aprobat bugetul pe 2011, iar banii nu ajung pentru plata salariilor profesorilor în ultimul trimestru al anului.

VRANCEA. Arsenal sub arătură. 88 de proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial, toate în stare de funcţionare, au fost găsite pe câmp de un localnic din Sihlea, în timp ce-şi ara pământul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite