Judeţ cu judeţ: Familia primarului suspendat al Craiovei a achitat, ieri, 50.000 de lei pentru cauţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian le cere judecătorilor să-i oblige pe stomatologi să afişeze garanţia pentru orice lucrare executată. Familia primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a achitat, ieri, 50.000 de lei, cauţiunea stabilită de magistraţii Tribunalului Argeş.  Profesoarei Didina Brănici, de la Liceul Teologic din Huşi, i-a fost diminuat salariul, după ce aceasta a fost înregistrată de camerele video cum întârzie la serviciu.

ALBA. Doar un loc de muncă pentru persoane cu studii superioare este disponibil, săptămâna aceasta, în judeţ. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă aproape 160 de joburi, majoritatea pentru confecţioneri îmbrăcăminte.

ARAD. Pericol de poluare pe DN7. Un camion încărcat cu trei tone de azotat de amoniu s-a răsturnat ieri, lângă Nădlac. Din cauza pericolului de explozie a substanţei chimice, circulaţia rutieră a fost deviată mai bine de o oră.

ARGEŞ. Bebeluş înecat în râu. O fetiţă de 10 luni din localitatea Cetăţeni a murit, ieri, în râul din spatele casei. Potrivit poliţiştilor, copilul fusese lăsat nesupravegheat, în premergător, de către mama sa.

BACĂU. Doar o sută de profesori noi în judeţ. Anul acesta se anunţă o concurenţă acerbă la examenul de titularizare, deoarece există de şase ori mai puţine locuri decât anul trecut.

BIHOR. Cristian Ţărău şi Norbert Susman, elevi în clasa a XI-a la Liceul Economic „Partenie Cosma" din Oradea, s-au clasat pe locul trei la competiţia „Banks in Action Challenge", desfăşurată la Bruxelles. Ei au învăţat să gestioneze bănci în mediul virtual.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Liceenii arestaţi au dat Bac-ul. Horaţiu Gorgan şi Alexandru Popa, arestaţi pentru trafic de droguri, au fost aduşi ieri cu duba poliţiei la liceul INFOEL din Bistriţa pentru a susţine proba de competenţe digitale.

BOTOŞANI. Poliţiştii comunitari lucrează „la patron". Deşi au interdicţie expresă de la şefii lor, agenţii comunitari îi însoţesc în „misiuni" pe angajaţii firmei private care se ocupă cu ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

BRAŞOV. Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, susţine că a reluat discuţiile cu omologul său din Braşov, Ion Gonţea, despre situaţia a sute de rromi braşoveni care locuiesc ilegal în comuna covăsneană Belin. Una dintre soluţiile propuse este modificarea graniţei dintre judeţe.

BRĂILA. Locuitorii comunei Roşiori, unde duminică un om a murit din cauza exploziei unui obuz, au început să predea Poliţiei proiectilele pe care le ţineau prin gospodărie. În ultimele 48 de ore au fost adunate peste 30 de dispozitive explozive.

BUZĂU. Un bărbat de 42 de ani din Buzău le cere judecătorilor să oblige cabinetele stomatologice să afişeze garanţia pentru orice lucrare executată. Nicolae Socoleanu spune că serviciile stomatologice ar trebui garantate, ca orice alt tip de prestări către populaţie.

CARAŞ-SEVERIN. Drama părinţilor lui Ionuţ Gruia, meteorologul dispărut în Munţii Ţarcu în decembrie 2009, este tot mai mare. Pe munte încă este zăpadă, iar încercările de găsire a trupului bărbatului au eşuat.

CĂLĂRAŞI. Primăria Călăraşi sărbătoreşte, mâine, Ziua Veteranilor de Război. Aniversarea va începe cu o slujbă religioasă la monumentul eroilor şi va continua cu un program artistic.

CLUJ. Grătarul ecologic se face la parabolică. Studenţii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au făcut ieri o demonstraţie cu mai multe dispozitive ecologice cu ajutorul cărora se poate găti, printre care şi o antenă parabolică acoperită cu o folie de aluminiu.

CONSTANŢA. Salvamarii de pe litoral vor fi la datorie la 1 Mai. Chiar dacă apa mării este încă rece, 33 de salvatori se pregătesc să supravegheze plajele din staţiuni, fiindcă ştiu din experienţă că turiştii se vor aventura în mare.

COVASNA. Circulaţie în paşi de dans. Ziua Mondială a Dansului opreşte circulaţia mâine, în centrul oraşului Sfântu Gheorghe. 50 de perechi vor prezenta, timp de 10 minute, dansuri de societate şi populare, la iniţiativa Clubului de Dans Blue Moon.

DÂMBOVIŢA. Unul dintre cele două clopote ale bisericii din localitatea Pătroaia Vale, greu de peste 600 de kilograme, a dispărut peste noapte. Preotul spune că obiectul, fabricat în 1715, era extrem de valoros, fiind realizat dintr-un aliaj de aramă, bronz şi argint. El crede că hoţii au avut complici care le-au explicat cum poate fi dat jos clopotul.

DOLJ. Solomon şi-a plătit libertatea cu 50.000 de lei. Familia primarului suspendat al Craiovei a achitat, ieri, cauţiunea stabilită de magistraţii Tribunalului Argeş, care vor decide astăzi dacă îl eliberează sau nu pe edil.

GALAŢI. Tribunalul Galaţi l-a condamnat, ieri, pe fostul poliţist Teodoru Toader (32 de ani) la opt ani de închisoare pentru omor calificat. În luna august 2009, Teodoru a tras şase gloanţe în consăteanul său din comuna Oancea Ciprian Muşat (33 de ani).

GIURGIU. DNA a cerut, ieri, arestarea preventivă a fostului şef de la ISU Giurgiu, Marian Ghimpeţeanu, a unui adjunct de-al său şi a doi subofiţeri, pentru fals şi instigare la fals. Cei patru au fraudat, în 2007, mai multe concursuri de încadrare.

GORJ. Alba-neagra cu circulaţia pe Defileul Jiului. Mai mulţi transportatori au ocolit peste 200 de kilometri, deşi circulaţia a fost deschisă ieri. Autorităţile anunţaseră că traficul va fi închis pentru lucrări.

HARGHITA. 400 de metri cubi de deşeuri, adunate de pe malurile Oltului. Gunoaiele au fost strânse de voluntari în patru zile, în cadrul campaniei de salubrizare a cursului râului în judeţul Harghita.

HUNEDOARA. O tânără de 25 de ani din Deva a fost reţinută ieri de poliţişti după ce a înşelat cel puţin 10 persoane cu 6.500 de lei. Femeia folosea un nume fals şi încheia contracte de închiriere a unor locuinţe care nu îi aparţineau.

IALOMIŢA. Prefectura va amenda 13 localităţi din judeţ cu până la 1.500 de lei, deoarece comitetele locale pentru situaţii de urgenţă nu au trimis planul de acţiune în cazul producerii unor eventuale calamităţi.

IAŞI. „Jack Înţepătorul" se va spovedi judecătorilor. Procurorii au finalizat ancheta în cazul lui Petru Gavrilaş (36 de ani) din Ţigănaşi, bărbatul care a înţepat zeci de ieşence cu un briceag. El va fi judecat pentru ultraj, tulburarea liniştii publice şi port ilegal de cuţit.

ILFOV. Circulaţia rutieră pe DN7 Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din Chitila spre Bâldana, se desfăşoară cu dificultate din cauza unor lucrări de reparaţii. Ieri, la orele de vârf, se formaseră coloane de maşini.

MARAMUREŞ. 40 de primării din judeţ care nu au finalizat curăţenia de primăvară au fost somate de Garda de Mediu să facă lună localităţile până la mijlocul lunii mai. Printre acestea se află şi Primăria oraşului Vişeu de Sus.

MEHEDINŢI. Autorităţile bagă o avere în Insula Şimian. Ministerul Turismului a alocat 400.000 de lei pentru amenajarea insulei de pe Dunăre. Banii vor fi folosiţi pentru introducerea destinaţiei în circuitul turistic internaţional şi refacerea cetăţii Ada-Kaleh.

MUREŞ. Din iunie, mureşenii vor putea dona sânge în autobuze dotate de Ministerul Sănătăţii. Donatorii care aleg această soluţie nu vor primi însă tichete de masă.

NEAMŢ. Spital încredinţat unei primării-fantomă. Ministerul Sănătăţii a hotărât ca noul administrator al Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani să fie Consiliul Local Bisericani. Acesta însă nu există, Bisericanii fiind un simplu sat din comuna Alexandru cel Bun.

OLT. Doar 50 de olteni sunt buni de spălat vase la Veneţia. Deşi la selecţiile organizate la Slatina pentru un loc de muncă în hotelurile din Italia s-au prezentat peste 1.000 de persoane, numai 50 dintre acestea corespund cerinţelor.

PRAHOVA. Troilebuzele uzate de elveţieni, cumpărate pentru ploieşteni. Municipalitatea a decis să dea câte 225.000 de franci elveţieni pentru 24 de troleibuze scoase din uz la Lausanne.

SATU MARE. Sute de nou-născuţi din judeţ aşteaptă vaccinul anti-TBC. Autorităţile sanitare locale nu au însă nicio idee când vor primi cele 2.500 de doze solicitate.

SĂLAJ. Aproape 90 de cazuri de infecţii contractate în spital au fost înregistrate, în 2009, în cele şase unităţi medicale din judeţ. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică consideră însă că există o subraportare a numărului acestor infecţii.

SIBIU. Pompieri pentru o zi. Peste 100 de copii de la grădiniţele din oraş au vizitat, ieri, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Micuţii au fost încântaţi să poarte casca de pompier şi să se urce în maşinile de intervenţii.

SUCEAVA. O treime dintre tătici devin bone. Peste 1.600 de suceveni au ajuns să schimbe scutece şi să pregătească biberoane, în timp ce soţiile lor merg la serviciu.

TELEORMAN. Inspectorii fiscali au făcut, în primul trimestru al anului, peste 320 de controale. În urma inspecţiilor, mai mulţi contribuabili vor plăti în plus, la bugetul statului, aproape 120 de milioane de lei, reprezentând diferenţe de TVA şi de impozit pe profit.

TIMIŞ. Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a reuşit, ieri, cea mai importantă premieră naţională în alpinism: a urcat pe cel mai periculos munte din Himalaya, Annapurna (8.091 de metri). Sportivul a dedicat reuşita prietenului său spaniol, Inaki Ochoa de Olza, care a murit în urmă cu doi ani, când încercau împreună să escaladeze acelaşi munte.

TULCEA. „Sporul de xerox" aprobat de Consiliul Local Tulcea nu a mai ajuns în buzunarele angajaţilor Primăriei din cauza lipsei de fonduri. Salariaţii ar fi trebuit să primească un bonus lunar de 15%.

VASLUI. Pedagog chiulangiu, prins cu probe video. Şefii Liceului Teologic din Huşi au sancţionat-o cu 15% din salariu pe profesoara Didina Brănici, după ce aceasta a fost înregistrată cum întârzie la serviciu, croşetează sau se joacă pe calculator la serviciu.

VÂLCEA. Elevi şcoliţi în hoţii, prinşi în flagrant. Mai mulţi liceeni sunt cercetaţi pentru spargerea a zeci de locuinţe şi autovehicule din Râmnicu Vâlcea. Pentru prinderea infractorilor, poliţiştii au filat fiecare bloc din cartierul Ostroveni.

VRANCEA. Aruncaţi în stradă de Primărie. 30 de familii nevoiaşe şi cu mulţi copii, care locuiau în casele sociale ale Primăriei Focşani, au fost evacuate. Edilii susţin că familiile respective au distrus locuinţele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite