Judeţ cu judeţ: Doi minori aduşi pentru audieri au evadat ieri de la Secţia 4 a Poliţiei Constanţa.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul din Bacău care a explodat în decembrie 2010 din cauza unei scurgeri de gaze trebuie consolidat urgent pentru că se poate prăbuşi la cel mai mic cutremur. Aeroportul Sibiu a cerut insolvenţa companiei Blue Air, pentru o datorie de aproape un milion de dolari.  Opt camere ale unui cămin din Complexul Studenţesc din Timişoara au fost distruse de o deflagraţie.

ALBA. Peste 50 de jucători de golf, dintre cei mai buni din România, vor participa astăzi la „Alba Golf Challenge". Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean pe terenul de la Pianu de Jos.

ARAD. Iubitorii de înălţime şi adrenalină sunt aşteptaţi în acest weekend la zboruri peste cetatea de la Şiria. Organizatorii Cupei „Charlie Bravo" spun că la competiţia de parapantism vor participa 50 de concurenţi profesionişti.

ARGEŞ. Mascaţii au intervenit, joi seară, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti pentru a preîntâmpina un conflict. Zeci de rromi au veni la spital după ce o fetiţă de 10 ani a murit în urma unui accident.

BACĂU. Blocul din Bacău care a explodat în decembrie 2010 din cauza unei scurgeri de gaze trebuie consolidat urgent pentru că se poate prăbuşi la cel mai mic cutremur. Proprietarii vor însă ca mai întâi să se stabilească vinovatul.

BIHOR. Omul de afaceri Dinel Nuţu, fost Staicu, va mai rămâne câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor. El va fi transferat la Bucureşti săptămâna viitoare.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Universitatea „Vasile Goldiş", filiala Bistriţa, a pierdut procesul intentat Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, pentru amenda de 2.000 de lei dată pentru întocmirea defectuoasă a contractului de studii.

BOTOŞANI. Primarii comunelor prin care trece Drumul European E 58 vor ca şoseaua să fie deviată în afara localităţilor pentru că traficul a afectat casele. Drumul va fi lărgit, dar edilii vor aproba lucrările doar dacă li se respectă cererea.

BRAŞOV. Zeci de voluntari au plecat ieri pe biciclete din faţa Primăriei Braşov către Piaţa Sfatului pentru a-i informa pe trecători despre importanţa pe care o are mediul în viaţa noastră. Oraşul Braşov a câştigat titlul de Capitală Verde a României.

BRĂILA. Primăria Brăilei a aprobat ieri proiectul unui parc acvatic în oraş, pe faleza Dunării, asemănător celui din Constanţa. Parcul va fi gata în 2014.

BUZĂU. Consilierii judeţeni au decis ieri concesionarea unei suprafeţe de 2.000 de metri pătraţi, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea unui centru de dializă. Centrul va fi inaugurat anul viitor.

CARAŞ-SEVERIN. Aproape 1.000 de yoghini au sosit ieri în tabăra de la Băile Herculane. Toate locurile de cazare din staţiune sunt ocupate.

CĂLĂRAŞI. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în fiecare lună burse pentru cei fără slujbe. Astfel, şomerii au mai multe şanse de angajare, iar firmele îşi vor putea selecta personalul în mod direct.

CLUJ. Peste 150 de credincioşi, romano şi greco-catolici, dar şi ortodocşi, au plecat, în noaptea de joi spre vineri, de la Cluj spre Roma, pentru a fi prezenţi la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea. Evenimentul va avea loc mâine.

CONSTANŢA. Doi minori aduşi pentru audieri au evadat ieri de la Secţia 4 a Poliţiei Constanţa. Ali Akî (12 ani) şi Elvis Mustafa (14 ani) fuseseră ridicaţi de pe stradă în cursul nopţii, suspectaţi că au spart o locuinţă.

COVASNA. Primăria Sfântu Gheorghe va cumpăra, în acest an, patru maşini prin Programul „Rabla", după ce vor fi casate tot atâtea autovehicule din parcul auto al instituţiei.

DÂMBOVIŢA. Cei mai talentaţi copii din toată ţara participă la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Steluţele Pucioasei". La cea de-a X-a ediţie sunt înscriş 60 de copii din 18 judeţe.

DOLJ. Un miting aviatic, cu zboruri acrobatice şi salturi cu paraşuta, este organizat azi în memoria pilotului Petre Ivanovici. Acesta a fost primul român care a zburat 16.000 de kilometri până în Africa. A murit în 1932, într-un accident aviatic.

GALAŢI. Societarea producătoare de agent termic din Galaţi acuză firma locală de termoficare de deturnare de fonduri. Subvenţia de anul trecut pentru combustibil, de aproape şapte milioane de lei, nu a fost plătită.

GIURGIU. Aproape 3.000 dintre cei 31.779 de elevi din judeţ s-au ales cu note scăzute la purtare din cauza absenţelor din primul semestru. O treime dintre chiulangii au nota 7 la purtare.

GORJ. Peste 50 dintre salariaţii Complexului de Recuperare Neuropsihiatrică din Târgu-Jiu au oprit lucrul ieri şi au ieşit în faţa unităţii. Angajaţii sunt revoltaţi că nu le sunt plătite sporurile câştigate în instanţă.

HARGHITA. Peste 20 de elevi din Băile Tuşnad vor deveni „juniori rangeri" în Rezervaţia Naturală „Piatra Şoimilor". Copiii le vor da lecţii de ecologie colegilor lor şi adulţilor, iar vara vor fi ghizi în zona rezervaţiei.

HUNEDOARA. Un fost ofiţer de la Inspectoratul de Poliţie a fost condamnat ieri la un 18 luni de închisoare cu suspendare. Daniel Liciu a primit 10.000 de lei şi 3.500 de euro pentru a ajuta ilegal un tânăr să obţină un post în Poliţie.

IALOMIŢA. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia va avea din nou, de la 1 mai, un medic specialist ORL. Postul a rămas vacant după demisia fostului specialist.

IAŞI. Şapte firme şi consorţii din ţară au depus oferte la licitaţia organizată de Primăria Iaşi pentru asfaltarea a 16 străzi din centrul oraşului şi pentru reabilitarea unor tronsoane ale liniilor de tramvai. Contractul se ridică la 66 de milioane de lei.

ILFOV. Consiliul Judeţean a hotărât ca spitalele din Buftea şi Periş să devină secţii ale Spitalului Judeţan, chiar dacă Ministerul Sănătăţii le-a desfiinţat.

MARAMUREŞ. Locuitorii din Baia Mare sunt invitaţi în acest weekend la  „Târgul de turism" organizat la mall-ul Gold Plaza. 15 agenţii îşi expun ofertele.

MEHEDINŢI. Cetatea Medievală a Severinului găzduieşte, în acest weekend, un festival cu turniruri, carnavaluri, concerte de lăută, cursuri de scrimă şi tir cu arcul. Azi vor avea loc o paradă a cavalerilor şi un atelier de gastronomie medievală. Evenimentul se va încheia duminică seară, când va fi desemnată câştigătoarea titlului de „domniţă a cetăţii".

MUREŞ. Centrul de primiri urgenţe al Spitalului Sărmaşu va fi preluat, din luna mai, de către SMURD Târgu-Mureş. Spitalul era inclus pe lista unităţilor sanitare ce urmau să devină cămine de bătrâni.

NEAMŢ. Viorel Pleşcan, cel care a stat „ascuns" ca Viorel Andrei pe ecranele televizoarelor timp de 10 ani, nu i-a convins pe magistraţi că nu a ştiut că este condamnat la închisoare. Curtea de Apel Galaţi i-a respins recursul.

OLT. Elevii se întrec să-şi echipeze şcolile. Primăria Slatina a alocat 460.000 de lei pentru Olimpiada Liceelor şi va premia unităţile de învăţământ care vor câştiga competiţia.

PRAHOVA. Guvernul va construi un penitenciar la Berceni,  în regim de parteneriat public-privat, după modelul anglo-saxon. Noul penitenciar va fi amenajat pe un teren de 24 de hectare, ce a aparţinut Ministerului Apărării.

SATU MARE. Sâmbra Oilor, sărbătoare populară care promovează tradiţiile şi valorile Ţării Oaşului, va avea loc mâine pe dealul Huta - Certeze.

SĂLAJ. Grajdul Castelului Wesselenyi din Jibou va fi reabilitat cu sprijinul fundaţiei Prinţului Charles - „Mihai Eminescu Trust". Un arhitect german care lucrează pentru fundaţia princiară este aşteptat la Jibou în luna mai.

SIBIU. Aeroportul Sibiu a cerut insolvenţa companiei Blue Air. Aerogara are de recuperat o datorie de aproape un milion de dolari de la operator. Debitul s-a acumulat anul trecut, în perioada  17 mai - 20 octombrie.

SUCEAVA. Elevii de gimnaziu şi de liceu din judeţ se întrec astăzi la Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale. Printre probe se numără olăritul, broderiile, realizarea de măşti, pictură de icoane sau sculptură.

TELEORMAN. Slab interes pentru „Constituţia locală" a Alexandriei. Doar 50 de participanţi s-au prezentat la dezbaterea publică a „Regulamentului de convieţuire socială" elaborat de primărie.

TIMIŞ. Opt camere ale unui cămin din Complexul Studenţesc din Timişoara au fost distruse de o deflagraţie, în noaptea de joi spre vineri. Aproape 100 de studenţi au fost evacuaţi.

TULCEA. Campionul olimpic Ivan Patzaichin a prezentat ieri proiectul „Rowmania", care prevede promovarea ecoturismului cu barca cu vâsle în zona Deltei Dunării. Cu această ocazie a fost prezentată o ambarcaţiune cu design unic, numită canoctă.

VASLUI. Edilii din Vaslui au cumpărat un parc din centrul oraşului obţinut în instanţă de câteva persoane printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. Municipalitatea a plătit 190.000 de lei pe 391 de metri pătraţi.

VÂLCEA. Artizanat promovat cu bani europeni. Peste 40 de meşteri populari expun azi, la Mănăstirea Hurezi, obiecte din ceramică, ţesături şi covoare. Târgul este organizat în cadrul unui proiect în valoare de un milion de lei.

VRANCEA. Patru automobile, printre care şi unul al Poliţiei, au fost distruse ieri după ce o schelă metalică ridicată pe faţada unei clădiri s-a prăbuşit. Structura metalică fusese montată pentru amenajarea unui spaţiu comercial din apropierea sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie. O femeie a făcut atac de panică în urma incidentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite