Judeţ cu judeţ: Covasna va avea staţie SMURD anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 tractoare, buldozere şi excavatoare, furate din Europa, au fost ridicate de la mai multe firme de Poliţia de Frontieră Constanţa. Niciun autoturism din judeţul Sălaj nu a fost înmatriculat pe baza noii taxe auto. Cinematograful „Victoria” din Lugoj, va avea sală de proiecţii 3D 7 CFR anulează, de azi până sâmbătă, 15 trenuri pe ruta Focşani – Mărăşeşti.

ALBA. Mai multe persoane s-au împotrivit sâmbătă, la ora 5.00, unor echipe de muncitori care intenţionau să taie copacii de lângă Parcul Custozza, din centrul oraşului Alba Iulia. Arborii nu au fost tăiaţi. Primăria doreşte transformarea parcului în piaţă pietonală, dar localnicii se opun.

ARAD. Medicii de familie pichetează azi, timp de două ore, Casa de Asigurări de Sănătate. Ei protestează faţă de pachetul de legi din domeniul sanitar emise de Guvern.

ARGEŞ. Simfonia Lalelelor din Piteşti se va desfăşura anul acesta de Florii. La expoziţia florală din perioada 15-17 aprilie vor fi invitate personalităţi din ţară şi delegaţii europene.

BACĂU. Spitalul din Moineşti e primul din ţară care a achitat taxa de 100.000 de lei şi a depus documentaţia la Comisia Naţională de Acreditare. Evaluarea va fi postată pe site-ul spitalului.

BIHOR. Orădenii vor avea un complex termal occidental chiar în centrul oraşului. Acqua Parc-ul va avea şase bazine cu valuri şi jacuzzi, spa, wellness, cascade, pereţi pentru căţărat şi terenuri de sport cu nocturnă. Proiectul va costa 20 de milioane de euro şi va fi finanţat din fonduri locale şi europene. Centrul va concura cu ştrandurile ungureşti, oferind activităţi de agrement pentru toate vârstele.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un tânăr de 27 de ani a murit ieri într-un accident petrecut între Uriu şi Reteag. Din cauza vitezei excesive, şoferul a pierdut controlul maşinii într-o curbă.

BOTOŞANI. Casa unei familii din Vlădeni Deal a fost distrusă de flăcări ieri noapte. E al treilea incendiu din ultimele două săptămâni provocat de o persoană necunoscută în această gospodărie. Poliţiştii au demarat o anchetă.

BRAŞOV. Voluntatii Asociaţiei de Protecţie a Animalelor Braşov îi invită azi, de la ora 18.30, pe toţi braşovenii, la un flashmob în Piaţa Sfatului. Ei vor protesta astfel împotriva eutanasierii câinilor vagabonzi.

BRĂILA. Peste 800 de elevi şi studenţi vor participa, până la 1 mai, la un concurs de mesaje pentru descurajarea consumului de substanţe psihotrope, organizat de Centrul Judeţean Antidrog. Cele mai inspirate vor fi premiate cu produse de birotică.

BUZĂU. Un tânăr de 27 de ani din Piatra Neamţ a fost prins sâmbătă de poliţişti după ce a furat 80 de litri din rezervorul unui TIR parcat pe o stradă din Râmnicu Sărat. Prejudiciul de 450 de lei a fost recuperat, iar hoţul e cercetat penal.

CARAŞ-SEVERIN. Trei persoane au fost rănite ieri într-un accident rutier provocat de un jandarm. Din cauza vitezei excesive, maşina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Jandarmul e cercetat penal pentru vătămare din culpă.

CĂLĂRAŞI. Medicii de familie, nemulţumiţi de Contractul Cadru pe 2011. Ei spun că nu vor semna contractul şi de la 1 aprilie nu vor mai elibera reţete gratuite sau trimiteri dacă nu vor fi schimbate anumite prevederi din document.

CLUJ. Bicicliştii cuceresc oraşul. Peste 150 de persoane au participat ieri la competiţia „Clujul pedalează" desfăşurată pe Dealul Cetăţuiei. Prima competiţie din ţară care a reunit toate genurile de iubitori ai bicicletei a fot împărţită pe grupe dedicate copiilor, începătorilor, familiilor, amatorilor şi profesioniştilor.

CONSTANŢA. 19 tractoare, buldozere şi excavatoare, furate din Europa, au fost ridicate de Poliţia de Frontieră Constanţa de la mai multe firme. Hoţii le-au vândut la jumătate de preţ, după ce le-au modificat seriile de motor şi de saşiu.

COVASNA. Oraşul va avea staţie SMURD anul acesta, a anunţat subsecretarul de stat Raed Arafat. Până acum, judeţul Covasna nu a fost inclus pe lista de investiţii a Ministerului Sănătăţii.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 32 de ani din Vulcana Băi a fost găsit mort în casă, ieri, după ce s-a intoxicat în somn cu naftalină. Soţia şi fiica, în vârstă de nouă ani, au fost duse la spital.

DOLJ. O persoană şi-a pierdut viaţa, ieri, după ce a fost lovită de un tren în triajul din cartierul Craioviţa Nouă. Poliţiştii din Bănie încearcă să stabilească identitatea victimei, un bărbat în jur de 60 de ani.

GALAŢI. Poliţiştii de frontieră şi vameşii de la punctul de frontieră Oancea au confiscat, în ultimele trei zile, 4.100 de pachete cu ţigări de contrabandă. Trei cetăţeni moldoveni, trei greci şi un bulgar au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei.

GIURGIU. Cea mai nouă şcoală din judeţ va fi deschisă azi, la Mihăileşti. Clădirea a fost ridicată în doi ani şi a costat aproximativ un milion de lei. 69 de elevi vor învăţa în cele patru săli de clasă.

GORJ. Asociaţia Crescătorilor de Ovine va amenaja patru stâne europene în judeţ, fiecare în valoare de 170.000 de euro, şi va cumpăra berbeci de rasă din Germania.

HARGHITA. Consiliul Judeţean a alocat 22,4 milioane de lei pentru repararea drumurilor din judeţ, pe care turiştii au ajuns să le evite. La această sumă se adaugă 114.137 de lei din fonduri europene.

HUNEDOARA. Stratul de zăpadă în staţiunea Parâng are peste 50 de centimetri, iar salvamontiştii spun că se va putea schia şi în luna martie.

IALOMIŢA. Singurul cromatograf din Bărăgan, achiziţionat acum şase ani de Spitalul de Urgenţă Slobozia cu 50.000 de euro, zace nefolosit. Aparatul poate determina concentraţia de alcool, medicamente şi droguri din organism, dar nu a fost utilizat, din lipsă de specialişti. Conducerea spitalului a vrut să trimită un medic la specializare, însă a renunţat, întrucât cursurile costă 6.000 de euro.

IAŞI. Procesul dintre medicul-deputat Tudor Ciuhodaru şi Spitalul „Sfântul Ioan" va începe la 6 aprilie la Tribunalul Iaşi. Doctorul a contestat în instanţă avertismentul primit pentru că a insultat un coleg de la SMURD.

ILFOV. Peste două milioane de obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării au fost confiscate, ieri, la o razie a Gărzii Financiare în mai multe depozite ilfovene. Firmele care importau mărfuri din China le aduceau în România, apoi emiteau facturi fictive.

MARAMUREŞ. Băimărenii au renunţat ieri la aproape o tonă de aparatură electronică şi electrocasnică. La acţiunea organizată în februarie au fost colectate doar 500 de kilograme de deşeuri. Următoarea campanie va avea loc la 2 aprilie.

MEHEDINŢI. Autorităţile locale au lansat proiectul de modernizare a Castelului de Apă din Turnu-Severin, în valoare de un milion de euro, finanţat prin programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia. Construcţia va deveni obiectiv turistic şi va fi redeschisă în iunie 2012.

MUREŞ. Ambasadorul Indiei în România, Debashish Chakravarti, a vizitat în weekend Cetatea Sighişoara. Diplomatul a spus că obiectivul turistic va fi inclus în circuitele agenţiilor indiene care operează în Europa.

NEAMŢ. Doi doctori de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ sunt acuzaţi de malpraxis după ce diagnosticele puse pacienţilor au fost infirmate de specialişti din Iaşi şi Târgu-Mureş. Colegiul Medicilor a deschis o anchetă internă.

OLT. 40 de familii din judeţ, pe lista de aşteptare pentru a adopta un copil. În 2010 au fost perfectate 17 adopţii. Cea mai solicitată grupă de vârstă este 0-2 ani.

PRAHOVA. Primăria Ploieşti va plăti din bugetul local datoriile către firmele care au executat lucrări de reabilitare termică. Cele 430.000 de lei trebuiau achitate de Ministerul Dezvoltării.

SATU MARE.  Şeful de post din comuna Santău e cercetat pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. El a refuzat să înregistreze o plângere pe numele unui poliţist din Tăşnad, care a fost prins în timp ce fura piese de tractor.

SĂLAJ. Niciun autoturism nu a fost înmatriculat în judeţ pe baza noii taxe auto, la peste două luni de la intrarea în vigoare. După aplicarea acesteia, în medie cu 50% mai mare, numerele provizorii eliberate au scăzut de la 100 pe zi la cel mult zece.

SIBIU. Răsfăţ pentru doamne la Hotelul de Gheaţă. De 8 martie, cazarea costă doar 100 de lei faţă de 300 de lei, cât era până acum. Meniul include tartar de somon cu sos de muştar, muşchiuleţ de vită cu ciuperci pădureţe, varză de Bruxelles şi prăjitură Greta Garbo.

SUCEAVA. O femeie a murit ieri, în comuna Rădăşeni. Un şofer a depăşit un autovehicul, însă din cauza vitezei a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a accidentat mortal o femeie de 53 de ani care se afla pe acostament.

TELEORMAN. Rata şomajului în judeţ a ajuns, la sfârşitul lunii februarie, la 11,2%, cu 0,4% mai mult decât în ianuarie. Numărul şomerilor a crescut cu 716 persoane.

TIMIŞ. Cinematograful „Victoria" din Lugoj, va avea sală 3D cu 90 de locuri, una pentru proiecţii obişnuite şi o sală pentru copii. Modernizarea va costa municipalitatea 3,5 milioane lei.

TULCEA. Angajaţii de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării continuă acţiunile de hrănire a păsărilor din Deltă, afectate de îngheţarea lacurilor şi a canalelor. Ei au împrăştiat ieri o tonă de boabe de porumb în zona lacurilor Sărături, Porculeţ, Soschi, Murighiol, dar şi la Grindul Lupilor.

VASLUI. 70.000 de locuitori au rămas sâmbătă, mai bine de 12 ore, fără apă, după ce magistrala care alimentează oraşul Vaslui cu apă potabilă a explodat. Conducta are peste 40 de ani vechime, iar în ultimul an s-a fisurat de patru ori.

VÂLCEA. Alunecări de teren în comunele Dănicei şi Milcoiu. Oamenii sunt nevoiţi să ocolească 22 de kilometri pentru a ajunge acasă, iar autorităţile spun că reţelele de apă potabilă şi energie electrică sunt puse în pericol.

VRANCEA. CFR anulează, de azi până sâmbătă, 15 trenuri pe ruta Focşani - Mărăşeşti, din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară. Alte 23 de trenuri de rang superior vor circula pe rută deviată. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite