Judeţ cu judeţ: 240 de maidanezi au fost ucişi în padocul din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute au afectat aproape 40% din producţia de mere din judeţul Bistriţa-Năsăud. Un bărbat din localitatea călărăşeană Vâlcelele a fost dat dispărut la opt luni după ce nu s-a mai întors acasă. Noua biserică catolică din Drighiu, judeţul Sălaj, va purta hramul Ioan Paul al II-lea.  Angajaţii de la morga Spitalului Judeţean Turnu-Severin sunt acuzaţi că au obligat o văduvă să ia acasă cadavrul unui

ALBA. Directorul adjunct de la Direcţia de Finanţe Publice Alba şi cinci subordonaţi au fost audiaţi de procurorii DIICOT. Ei sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional care a prejudiciat bugetul de stat cu 2,2 milioane de lei.

ARAD. Patronul unei case de amanet din Arad a fost jefuit în faţa sediului. Hoţii au deschis portiera maşinii în care se aflau valorile şi au furat aur în valoare de 70.000 de lei.

ARGEŞ. Peste 250 de funcţionari publici din judeţ vor fi şcoliţi în atragerea banilor europeni. Valoarea proiectului de educare depăşeşte un milion de lei, sumă asigurată de UE.

BACĂU. Patru copii au fost internaţi la spital cu toxinfecţie alimentară după ce au mâncat caş cumpărat din Piaţa Centrală din Bacău. Vânzătorii au fost amendaţi cu câte 600 de lei de inspectorii DSV.

BIHOR. Avocatul lui Omar Hayssam a prezentat la Curtea de Apel Oradea un document care atestă că clientul său este închis în Siria din ianuarie 2008. Hayssam ar trebui să fie eliberat la 9 ianuarie 2012.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Frigul a afectat aproape 40% din producţia de mere. Potrivit Direcţiei Agricole, recolta e compromisă pe 600 din cele 8.000 de hectare de livezi.

BOTOŞANI. 240 de câini au fost ucişi în padocul de la Botoşani. Edilii spun că maidanezii sufereau de jigăraie, o boală contagioasă. DSV a deschis o anchetă.

BRAŞOV. Azi începe  Festivalul Filmului European. Până duminică, la Braşov vor fi proiectate filme semnate de regizori din România, Portugalia, Macedonia, Israel, Bulgaria, Elveţia, Spania şi Islanda.

BRĂILA. Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit 15 porci morţi pe marginea DN 22 B, lângă Baldovineşti. Animalele provin dintr-o fermă ilegală.

BUZĂU. O femeie de 27 de ani şi copilul ei, în vârstă de 11 luni, au fost găsiţi morţi în casă. Potrivit primelor cercetări, copilul a fost intoxicat de mama lui cu  gaz metan de la aragaz, apoi aceasta s-a spânzurat de o ţeavă din bucătărie. Femeia de origine irakiană e soţia unui medic arab de la Spitalul Judeţean Buzău. Vecinii spun că femeia şi soţul ei se certau foarte des.

CARAŞ-SEVERIN. Cei şapte membri ai grupării Halăs, acuzaţi de contrabandă cu ţigări, au fost daţi în judecată de Direcţia de Accize, Direcţia Vamală şi ANAF. Instituţiile cer despăgubiri de 800.000 de lei.

CĂLĂRAŞI. Dat dispărut după opt luni. Neculae Vasile (43 ani), un îngrijitor de animale din comuna Vîlcelele, a plecat de acasă la 15 septembrie 2010. Familia a reclamat abia luni dispariţia sa.

CLUJ. Cele mai multe infracţiuni comise în acest an în Cluj-Napoca au fost înregistrate în cartierul Someşeni. În 2011, la secţia de poliţie din zonă au fost înregistrate 83 de infracţiuni.

CONSTANŢA. Şase indivizi, printre care şi un minor, au fost trimişi în judecată de procurori pentru proxenetism. Ei coordonau reţeaua de prostituate de pe şoseaua de centură a Constanţei.

COVASNA. 19 ONG-uri au programat 30 de activităţi în săptămâna naţională a voluntariatului. Asociaţiile se întrunesc la Sfântu Gheorghe pentru a-şi prezenta acţiunile.

DÂMBOVIŢA. Inspectoratul Şcolar organizează, între 16 şi 22 mai, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, „Târgul ofertelor educaţionale". Cele 30 de licee din judeţ le vor prezenta elevilor de gimnaziu detalii despre profiluri, specializări şi condiţiile de studii.

DOLJ. Regia de termoficare sistează, de azi, furnizarea apei calde către 32 de asociaţii de proprietari din Craiova. Restanţele locatarilor debranşaţi depăşesc 30 de milioane de lei.

GALAŢI. Consiliul Local trebuie să achite 4,2 milioane de euro fiindcă nu poate restitui un teren de 1,5 hectare pe care sunt construite câteva blocuri din cartierul gălăţean Ţiglina III. Mai multe bunuri ale instituţiei au fost puse sub sechestru.

GIURGIU. Poliţiştii de frontieră au descoperit ieri 5.490 de pachete de ţigări netimbrate, în valoare de peste 50.000 de lei, în remorca unui autocar românesc ce se întorcea din Grecia. Şoferul e cercetat penal pentru contrabandă.

GORJ. Un centru de dializă, realizat printr-o investiţie de 150.000 de lei, a fost inaugurat ieri la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Până acum, mulţi dintre pacienţii cu boli renale erau trimişi în alte localităţi.

HARGHITA. Ocolul Silvic Miercurea-Ciuc a plantat ieri puieţi pe un hectar de păşune. Romsilva îşi propune să extindă suprafaţa fondului forestier.

HUNEDOARA. Aproape 200 de angajaţi de la Arcelor Mittal Hunedoara ameninţă că intră în grevă pe perioadă nedeterminată, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă. Siderurgiştii resping noul contract colectiv de muncă.

IALOMIŢA. Amonil pune sechestru pe bunurile furnizorului de apă al Sloboziei. Executarea silită a fost cerută din cauza unei datorii vechi a societăţii Urban S.A. către combinatul chimic. Restanţele depăşesc 11 milioane de lei.

IAŞI. Lefuri nesimţite la CET-ul falimentar. Deşi societatea are datorii de zeci de milioane de lei, directorul Dorin Ivana a început anul cu un salariu de 11.800 de lei, iar în buget au fost prevăzute cadouri de peste 800.000 de lei pentru angajaţi.

ILFOV. Inspectorii de la ITM şi de la Garda Financiară au depistat mai mulţi muncitori chinezi care lucrau ilegal pe un şantier de lângă Capitală, unde se construiesc magazin de tip en-gros. Angajatorii au primit amenzi de peste două milioane de lei.

MARAMUREŞ. Un tânăr de 23 de ani e internat în stare gravă la spitalul din Baia Mare după ce a fost lovit în cap cu un topor, marţi noapte, în satul Lăpuşel. Agresorii au coborât dintr-o maşină şi au oprit căruţa în care se afla tânărul, apoi l-au luat la bătaie.

MEHEDINŢI. Angajaţii de la morga Spitalului Judeţean Turnu-Severin sunt acuzaţi că au obligat o văduvă să ia acasă cadavrul unui necunoscut. Trupul bărbatului fusese dat din greşeală altei familii. Conducerea spitalului a deschis o anchetă.

MUREŞ. Gheorghe Sămărghiţan, şeful Serviciului de Expertiză Legală al Casei Judeţene de Pensii, a fost reţinut pentru luare de mită. El a fost prins de procurori în timp ce primea 1.000 de lei de la două persoane pentru a le emite decizii de pensionare pe caz de boală.

NEAMŢ. Cristian Chilat, ucigaşul interlopului Gheorghiţă Mararu, a solicitat strămutarea procesului, pe motiv că există o presiune mediatică asupra cazului. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca cererea la 27 mai.

OLT. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a deschis o anchetă după ce un angajat a fost prins conducând în stare de ebrietate o autosanitară cu care transporta un pacient. Poliţiştii i-au reţinut şoferului permisul pentru 90 de zile şi l-au amendat cu 630 de lei.

PRAHOVA. Germanii au donat 40 de paturi Spitalului Judeţean Ploieşti. Donaţia face parte dintr-o campanie de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate şi de sprijinire a instituţiilor medicale din judeţ.

SATU MARE. Trei interlopi au fost reţinuţi ieri pentru şantaj. Doru Tukacs, Nicolae Fuşle şi Augustin Tărţan au fost prinşi în timp ce încasau sume mari de bani ca taxă de protecţie de la mai mulţi tineri.

SĂLAJ. Credincioşii greco-catolici din Drighiu au decis ca noua biserică din localitate să poarte numele fostului Papă, Ioan Paul al II-lea. Terenul pe care va fi ridicat lăcaşul de cult a fost sfinţit săptămâna trecută.

SIBIU. Refugiu de 800.000 de lei în Munţii Cindrelului. Centrul de la Cânaia va avea 25 de locuri de cazare şi va fi dotat cu aparatură electronică modernă de emisie-recepţie.

SUCEAVA. Ioan Rotariu (56 de ani), şoferul care a intrat cu autobuzul de călători într-o farmacie din Suceava, a suferit un accident cerebral în momentul accidentului. El e internat la Spitalul Judeţean, iar starea sa de sănătate este stabilă.

TELEORMAN. Trei tineri din comuna Brânceni, cu vârste între 18 şi 21 de ani, au fost reţinuţi ieri de procurorii DIICOT pentru trafic şi consum de droguri. Ei primeau stupefiantele din Spania, în colet, printr-o firmă de curierat, apoi le vindeau în Alexandria şi în comunele limitrofe.

TIMIŞ. Şeful zonal pe Banat al Băncii San Paolo din Timişoara a fost trimis în judecată de procurori pentru consum de droguri. Antonini Piero a intrat cu maşina băncii pe contrasens şi a lovit un TIR, iar legiştii au descoperit că avea în sânge urme de cocoaină, heroină şi marijuana.

TULCEA. Desant în satul de carton. Militarii români şi 43 de puşcaşi marini americani au susţinut ieri un exerciţiu comun în poligonul de la Babadag. Misiunea lor a fost capturarea unor „terorişti" care s-au adăpostit în satul improvizat şi ţinerea sub control a „localnicilor" care s-ar fi solidarizat cu „insurgenţii".

VASLUI. Un învăţător beat a făcut circ ieri, la şedinţa de pretransfer a cadrelor didactice. Deşi Ioan Neagu a recunoscut că a băut înaintea şedinţei, el a fost repartizat la şcoala din Lingurari. Inspectoratul şcolar va deschide o anchetă.

VÂLCEA. Staţiunea Băile Govora va fi modernizată printr-un proiect de 22,8 milioane de lei, finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională. 98% din sumă reprezintă un împrumut nerambursabil. Lucrările vor dura 12 luni şi vizează reabilitarea parcului şi a aleilor care duc spre izvoarele de apă minerală, precum şi amenajarea unui amfiteatru în aer liber.

VRANCEA. DNA a cerut strămutarea de la Tribunalul Vrancea la o altă instanţă a procesului în care omul de afaceri Corneliu Prunache e acuzat că a încasat 5,3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean pentru lucrări fictive. Procurorii cred că magistraţii vrânceni pot fi influenţaţi politic. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite