Judecatoarea corupta Alexandrina Zaharia tinteste presedintia Tribunalului Comercial Galati

Departe de a fi incheiat, cazul judecatoarei corupte Alexandrina Zaharia, fosta presedinta a Tribunalului Galati, este relansat de dorinta acesteia de revenire in forta, sustinuta si de structuri

Departe de a fi incheiat, cazul judecatoarei corupte Alexandrina Zaharia, fosta presedinta a Tribunalului Galati, este relansat de dorinta acesteia de revenire in forta, sustinuta si de structuri locale PSD. Faptele de coruptie ale magistratului galatean, prezentate pe larg de ziarul Adevarul, au fost sterse cu buretele de Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Acuzata de imixtiune in actul de justitie, ceea ce se traduce prin trafic de influenta in rezolvarea unui dosar (ex-presedinta a mers pana la a dicta o minuta judecatoarei Virginia Taga, fapta pentru care exista declaratiile a 4 judecatori), Alexandrina Zaharia a fost cercetata doar pentru abuz in serviciu (art. 248, alin. 1, CP) si purtare abuziva (art. 250, CP), dupa cum atesta un document remis de PCSJ. Traficul de influenta al judecatoarei a avut drept scop intreruperea executarii pedepsei criminalului in serie Mircea Cantaragiu, care a si fost eliberat fara a-si mai relua locul dupa gratii. La aceasta acuzatie se mai adauga si faptul ca, sub conducerea presedintei Zaharia, Tribunalul Galati nu a pus in executare peste 500 de hotarari judecatoresti definitive, majoritatea pedepselor penale intrand in termenul de prescriere. Pentru aceste fapte, pentru care a si primit avizul de cercetare penala, procurorii PCSJ, care afirmasera initial ca vor inainta dosarul Zaharia catre PNA, si-au schimbat brusc punctul de vedere: "Din actele premergatoare efectuate in cauza s-a constatat ca faptele comise de cercetata sunt de natura disciplinara (!), in care sens organul competent (?) a luat masuri legale". Confuzia creata de limbajul de lemn folosit de magistratii PCSJ a dat apa la moara judecatoarei corupte, care a trecut la contraatac. Astfel, Alexandrina Zaharia se considera acum o victima, drept pentru care a facut demersuri pe langa Asociatia Magistratilor din Romania, structura care apara drepturile si promoveaza libertatea si demnitatea profesiei de magistrat. In acest sens, chiar presedinta AMR, magistratul Viorica Costiniu, va veni la Galati pe 27 ianuarie a.c. la invitatia judecatoarei corupte. Mai mult, bazandu-se pe sustinerea PSD (sotul judecatoarei Zaharia detine o functie importanta in partid), magistratul corupt, care practica ilegal si arbitrajul comercial, trage sforile pentru a deveni presedintele Tribunalului Comercial Galati, structura ce urmeaza sa fie infiintata in scurt timp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările