Judecătoarea CCR Iulia Motoc: Am votat de multe ori contra iniţiativelor PDL, partidul care m-a propus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecatoarea CCR Iulia Motoc.
Judecatoarea CCR Iulia Motoc.

Judecătoarea Curţii Constituţionale (CC) Iulia Motoc afirmă, într-un comunicat referitor la atacurile la care ar fi supusă din direcţia unei părţi a presei, că a votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale PDL - partidul a propus-o în CC.

"În calitate de judecător al Curții Constituționale, am formulat mai multe opinii separate, dintre care menționez cea pentru menținerea drepturilor foștilor deținuți politici și cea împotriva menținerii prezentei dobândiri licite a averii. Am votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale partidului care m-a propus ca judecător CCR, PDL", afirmă Motoc, în comunicat.

Judecătoare face referire şi la plângerea privind incompatibilitatea sa, despre care spune că ulterior a fost retrasă de la CCR, dar nu şi de la ANI. Ea susţine că pe 2 august, ANI a anunţat-o că este compatibilă şi că nu există temeiuri pentru o plângere de incompatibilitate împotriva sa.

Judecătoarea mai spune că, "în ciuda presiunilor, intimidărilor, hărțuirilor și defăimărilor" la adresa ei, va continua, "ca și până acum", să aplice legea.

"Atacurile împotriva justiției constituționale și judecătorilor Curții Constituționale continuă. Amenințările, defăimarea și hărțuirea mea, în calitate de judecător al Curții Constituționale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 și a altor publicații, in particular celor ce aparțin Grupului Intact. Deși aceste afirmații au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilității mele ca judecător al Curții Constituționale", susţine Motoc, în acelaşi comunicat.

Iulia Motoc subliniază, totodată, că îţi rezervă dreptul să acționeze în instanță posturile de televiziune și publicațiile care au procedat la "defăimări și amenințări" ce i-au creat, susţine ea, "mari prejudicii morale".

În acelaşi comunicat, judecătoarea prezintă informaţii legate de studiile şi cariera sa, subliniind că nu a fost niciodată membru al unui partid politic.

În una dintre emisiunile TV în care s-a făcut referire la viaţa privată a judecătoarei, difuzată marţi seară de Antena 3, realizatorul a prezentat un fragment dintr-o carte biografică semnată de Eugen Mihăescu, în care se afirma că Motoc a devenit cunoscută la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite