Joburi şi programe de ucenicie pentru tinerii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O companie de confecţii angajează ca ucenici persoane cu dizabilităţi FOTO Adevărul
O companie de confecţii angajează ca ucenici persoane cu dizabilităţi FOTO Adevărul

Peste 90 de joburi au fost scoase ieri la concurs pentru persoanele cu dizabilităţi în cadrul Bursei locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Fie că a fost vorba de posturi precum cel de confecţioner, de lucrător în salubritate sau manipulant mărfuri, angajatorii au ţinut cont de condiţia fizică şi intelectuală a celor mai mulţi participanţi şi au avut grijă ca cele 95 de posturi scoase la concurs să fie pe măsura puterilor candidaţilor.

La târgul de joburi organizat de Asociaţia Alternativa 2003 în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, candidaţii au avut ocazia să se înscrie pentru un job în vânzări, confecţii sau industria imobiliară. 

Chiar dacă nu au aplicat pentru un loc de muncă, evenimentul a fost un prilej pentru tinerii cu dizabilităţi să vină în contact cu un posibil angajator şi să înţeleagă cerinţele şi exigenţe unui loc de muncă.

Program de ucenicie pentru tinerii cu dizabilităţi

„Unul dintre angajatori le-a prezentat celor 32 de candidaţi oferta de a deveni ucenici în industria de confecţii. Pentru ei înseamnă foarte mult să înveţe o meserie şi, în plus, să fie plătiţi pe toată perioada învăţării”, a explicat Mihaela Rotar, preşedintele Asociaţiei Alternativa 2003.

Înainte de târg, voluntarii Asociaţiei Alternativa 2003 i-au ajutat pe cei dornici să îşi găsească un loc de muncă să îşi întocmească CV-urile şi scrisorile de motivaţie. „Cei mai mulţi dintre candidaţii prezenţi la târgul de joburi au fost tineri cu vârste până în 25 de ani, entuziasmaţi de ofertele angajatorilor. Cei care nu au avut şansa să participe la târg, pot încă aplica la joburile disponibile prin intermediul Asociaţiei Alternativa 2003”, a mai spus Mihaela Rotar.

Dacă nu au ajuns la târg, persoanele interesate pot încă aplica la ofertele de joburi luând legătura cu reprezentanţii Asociaţiei Alternativa, prin intermediul site-ului sau la adresa de e-mail: alternativa2003romania@yahoo.com

Asociaţia Alternativa 2003 nu este la primul eveniment de acest gen. Luna trecută reprezentanţii Asociaţiei au demarat un proiect pentru calificarea unor persoane cu dizabilităţi în meseria de florar, iar Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi este deja la a treia ediţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite